Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επαναληπτικοί Europa League: Η Γιουνάιτεντ η πιο ήσυχη από τους 8

Share

Οι δεύτεροι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Europa League γίνονται απόψε (10:00μμ) για  να μάθουμε ποιοι “4” θα διεκδικήσουν το επιπλέον βήμα για το τρόπαιο…

Η…παρέλαση των οπαδών της Γρανάδα έξω από το “Λος Κάρμενες” δεν βοήθησε την ομάδα να φέρει κάποιο αποτέλεσμα απέναντι στο σύνολο του Σόλσκιερ που πήρε το προβάδισμα πρόκρισης με καθαρό 2-0. Θέλει, άλλωστε να επαναλάβει την περσινή τελικού και αυτό θα ψάξει στο Ολντ Τράφορντ ερχόμενη από την πρόσφατη επικράτησή της στο πρωτάθλημα με 3-1 επί της Τότεναμ εκτός έδρας. Μακ Τόμινει, Μαγκουάιρ, Σο και Τζόουνς αναμένεται να μείνουν εκτός μάχης μαζί με τον τραυματία Μαρσιάλ για τους “Κόκκινους Διαβόλους”, ενώ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει καθηλωμένους τους Ντουάρτε και Μπρις.

Η δεύτερη αγγλική…εκπρόσωπος στην διοργάνωση, Άρσεναλ, τα βρήκε σκούρα στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους μαχητικούς Τσέχους και έχει δύσκολο δρόμο να διανύσει μέχρι την ημιτελική φάση στο Σινόμπο Στάντιουμ στην Πράγα. Θυμίζουμε πως το πρώτο παιχνίδι μόνο χαμόγελα δεν προκάλεσε(1-1). Η αστοχία στην επίθεση και οι δυσκολίες στην άμυνα, οδήγησαν τον Αρτέτα στο να ψάχνει το γκολ μέχρι το 86′ (από τον Πέπε). Ωστόσο, 8 λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση και η Σλάβια αναζητά το θαύμα στο σπίτι της, χωρίς τον πρώτο σκόρερ της στο Europa, Σίμα. Δεν θα αγωνιστούν επίσης Ολαγίνκα και Κούντελα, μετά και την τιμωρία του τελευταίου από την UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά. Τραυματίες για την φιλοξενούμενη ομάδα είναι οι Τίρνει και Νταβίντ Λουίζ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ομπαμεγιάνγκ και του Όντεγκαρντ.

Το 5ο γκολ του Ζεράρδ Μορένο στην φετινή διοργάνωση (προσθέστε και 4 ασίστ) χάρισε την νίκη με 1-0 στην Βιγιαρεάλ εκτός έδρας και καλείται να…τελειώσει την δουλειά στο “Εστάντιο ντε λα Κεράμικα”. Η ήττα της από την Οσασούνα στο πρωτάθλημα ελπίζει να μην της κόψει την φόρα των ημιτελικών και για αυτήν την προσπάθεια δεν υπολογίζει σε παρουσία των Εστουπινάν και Ιμπόρα. Από την άλλη, δύσκολο το έργο της Ντιναμό απέναντι στο “Κίτρινο Υποβρύχιο” του Έμερι, λόγω εμπειρίας στο Europa. Εκτός θα τεθεί ξανά ο τραυματίας Μοχαράμι.

Με έναν εκ των πρωταγωνιστών τον τερματοφύλακά της με απόκρουση πέναλτι, η Ρόμα κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Γιόχαν Κρόιφ αρένα και μάλιστα με ανατροπή. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (1-2) και με τον τρόπο που ήρθε προσθέτει ψυχολογικό “μπουστάρισμα” στους Ιταλούς έχοντας μεταφέροντας την ρεβάνς στο “Ολίμπικο”.  Ο Άγιαξ παραμένει πρώτος στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχει…βαρύ φορτίο να σηκώσει απόψε και θα έχει εκτός αγωνιστικών γραμμών τους Ρενς, Ονάνα, Μπλιντ, με την κατάσταση του Σουρς να κρίνεται τελευταία στιγμή. Οι γηπεδούχοι έχουν μεγαλύτερο απουσιολόγιο αφού δεν θα αγωνιστούν Ζανιόλο, Σμόλινγκ, Πέρες και οι τραυματίες Ελ Σαραουί και Σπινατζόλα.

 

Πρόγραμμα

Βιγιαρεάλ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ 10:00μμ

Μάντσεστερ Γιουάιτεντ-Γρανάδα 10:00μμ

Ρόμα-Άγιαξ 10:00μμ

Σλάβια Πράγας- Άρσεναλ 10:00μμ

 

Αποτελέσματα προηγούμενης αναμέτρησης

Ντιναμό Ζάγκρεμπ- Βιγιαρεάλ (0-1)

Γρανάδα -Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-2)

Άγιαξ-Ρόμα (1-2)

Άρσεναλ-Σλάβια Πράγας (1-1)

Σταυρούλα Μουστακάτου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *