Type to search

BCL Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

BCL: Στην έδρα της Νίζνι Νόβγκοροντ η διεξαγωγή του FINAL-8

Share

Το FINAL-8 του Basketball Champions League θα διεξαχθεί στην έδρα της ρωσικής Νίζνι Νόβγκοροντ από τις 5 έως τις 9 Μαΐου.

Η τελική φάση του Basketball Champions League βρήκε στέγη. Αυτή είναι η Culture and Entertainment Complex Nagorny arena, στην πόλη Νίζνι της Ρωσίας. Η παρουσία θεατών στο γήπεδο αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα γι΄αυτή την επιλογή.

Το FINAL-8 θα λάβει μέρος από τις 5 έως τις 9 Μαΐου, με οκτώ ομάδες να αναζητούν την ευρωπαϊκή καταξίωση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Σαραγόσα, Τενερίφη, Στρασμπούργκ, Χάποελ Χολόν, ΕΡΑ Νίμπουργκ, Καρσίγιακα, την κάτοχο του τροπαίου Σαν Πάμπλο Μπούργκος και την οικοδέσποινα Νίζνι Νόβγκοροντ.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε συμμόρφωση με το υγειονομικό πρωτόκολλο της FIBA και των ρωσικών αρχών.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου και θα μεταδοθεί από το κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Basketball Champions League, Πάτρικ Κομνηνός προχώρησε σε δήλωση, χαιρετίζοντας την απόφαση για την διεξαγωγή του FINAL-8 στην πόλη της Νίζνι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πόλη της Νίζνι θα φιλοξενήσει το FINAL-8 του Basketball Champions League. Είμαστε ευγνώμονες στις ρωσικές Αρχές, στη ρωσική ομοσπονδία μπάσκετ, στη VTB League και στην οικοδέσποινα ομάδα για την αφοσίωσή τους στο να βοηθήσουν για την διεξαγωγή του με τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο για όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα για τους φιλάθλους και τους συνοδούς των ομάδων. Η πιθανότητα να έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση κι ανυπομονούμε να αντικρίσουμε ξανά τον ενθουσιασμό του κοινού στις εξέδρες. Επίσης, διαπιστώσαμε τον ενθουσιασμό της ομάδας να φιλοξενήσει αυτό το ιστορικό event σε μία πολύ ξεχωριστή χρονιά για την ίδια, καθώς η πόλη του Νίζνι Νόβγκοροντ γιορτάζει την 800η επέτειό της το 2021».

Ο Κυβερνήτης της πόλης, Γκλεμπ Νικίτιν ευχαρίστησε, από την πλευρά του, την FIBA για την ανάθεση του τουρνουά: «Στο Νίζνι Νόβγκοροντ αγαπάμε το μπάσκετ και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουμε την εικόνα αυτού του αθλήματος στην πόλη μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Basketball Champions League που έχρισε την πόλη μας διοργανώτρια του FINAL-8. Είμαι βέβαιος πως το συγκεκριμένο τουρνουά θα πραγματοποιηθεί τηρώντας αυστηρότατα τα πρωτόκολλα για τον COVID-19».

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *