Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

VTB United League: σε τελική ευθεία ενόψει playoff.

Share

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της VTB, όπου η Πάρμα υποδέχεται την Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ η Χίμκι φιλοξενεί την Νίζνι Νόβγκοροντ του Αντρέι Βοροντσέβιτς.

Ξεκινώντας χρονικά με το παιχνίδι που θα λάβει χώρα στο Universal Sports Palace Molot, η Πάρμα του Καζίς Μασκβίτις βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, φιλοδοξώντας να μπει στα playoff του ρωσικού πρωταθλήματος έχοντας ρεκόρ 9-12. Μάλιστα, έχει καταφέρει να έχει καλύτερο απολογισμό αγωνιζόμενη εκτός έδρας παρά στο UDS Molot, καθώς έχει ρεκόρ 3-7 εντός και 6-5 μακριά από το Περμ Κράι. Στην Πάρμα γνωρίζουν πως τα 3 εναπομείναντα παιχνίδια χρίζουν μεγάλης σημασίας (με Ζενίτ εντός, με Άβτοντορ εντός και Ούνιξ εκτός) και σίγουρα επιθυμούν να πιούν νερό μιας και έχουν φτάσει τόσο κοντά στην πηγή. Από την άλλη, η Ζενίτ έρχεται στο Περμ Κράι με εξαιρετική ψυχολογία έπειτα από την πρόκριση στα playoff της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού με 112-83. Στην σημερινή αναμέτρηση με την Πάρμα θα απουσιάσει ο Τσάβι Πασκουάλ, αισθανόμενος κάποιους μυϊκούς πόνους στην πλάτη.

Στο Χίμκι στις 20:00, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Νίζνι Νόβγκοροντ στο Khimki Basketball Center. Οι γηπεδούχοι με την εντός έδρας νίκη επί της Γιενισέι στις 12/04 φάνηκαν να σφραγίζουν την είσοδό τους στα playoff της φετινής περιόδου με συνολικό ρεκόρ 11-9 και έχοντας σημειώσει 3 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αλεξέι Σβεντ, που φέτος αριθμεί 24,4 πόντους κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα, δείχνει πως παρά τα πολλά προβλήματα που την ταλαιπώρησαν κατά την διάρκεια της σεζόν, κατάφερε να πατήσει γκάζι προς το τέλος της και να δώσει μερικές ακόμα μάχες στο φινάλε της VTB League. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, η Νίζνι του Ζόραν Λούκιτς με 5 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα έχει φτάσει να έχει απολογισμό 13-7, έχοντας παρουσιάσει μια πολλή καλή εικόνα. Το σύνολο του Σέρβου τεχνικού διαθέτει εμπειρία (Αντρέι Βοροντσέβιτς), ευχέρεια στο σκοράρισμα (Σέπερντ, Κομόλοφ) και δύναμη στην ρακέτα (Αστάπκοβιτς, Γκάνκεβιτς), αυξάνοντας έτσι τις προσδοκίες των φιλάθλων για μια καλή πορεία στα playoff. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Ρώσοι θα φιλοξενήσουν και το Final-8 του Basketball Champions League, στο οποίο έχουν προκριθεί, από τις 5 έως τις 9 Μαΐου. «Στο Νίζνι Νόβγκοροντ αγαπάμε το μπάσκετ και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουμε την εικόνα αυτού του αθλήματος στην πόλη μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Basketball Champions League που έχρισε την πόλη μας διοργανώτρια του Final- 8. Είμαι βέβαιος πως το συγκεκριμένο τουρνουά θα πραγματοποιηθεί τηρώντας αυστηρότατα τα πρωτόκολλα για τον COVID-19», δήλωσε ο Gleb Nikitin, Κυβερνήτης της Περιοχής του Νίζνι Νόβγκοροντ.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *