Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρίμ Μπενζεμά: Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

Share

Ρεάλ Μαδρίτης και Καρίμ Μπενζεμά συμπορεύονται τα τελευταία 12 χρόνια,μια συνεργασία που έχει αφήσει ικανοποιημένους αμφότερους.

Ο Καρίμ Μπενζεμά βρίσκεται στην Ρεάλ από το καλοκαίρι του 2009,όταν και μετακόμισε στην Μαδρίτη από την Λιόν έναντι 35εκ. ευρώ,το ίδιο καλοκαίρι με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά και μέχρι σήμερα έχει εκπληκτικά νούμερα.Ο Γάλλος φορ σε 548 εμφανίσεις με την βασίλισσα έχει πετύχει 274 τέρματα,γεγονός που τον έχει φέρει στην 5η θέση όλων των εποχών των σκόρερ της βασίλισσας.

Το στατιστικό αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα του Γάλλου στράικερ αφού σημειώνει ένα τέρμα σε 2 εμφανίσεις.Η αξία του συγκεκριμένου παίχτη φαίνεται ακόμα παραπάνω μετά και την αποχώρηση του Κριστάνο Ρονάλντο για την Γιουβέντους το 2018,καθιστώντας τον έκτοτε τον βαρύ πυροβολικό των μερένχες.

Την τριετία 2018-2021 έχει σκοράρει 82 γκολ σε 136 συμμετοχές,αριθμοί που τρομάζουν αν συνυπολογίσει κανείς και την ηλικία του αφού πλέον βαδίζει στα 34 του.Η σεζόν είναι ακόμα σε εξέλιξη και η Ρεάλ βρίσκεται μέσα σε 2 πολύ σημαντικούς στόχους,αυτούς του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λίγκ,με τον Μπενζεμά να δηλώνει παρών σε μεγάλα παιχνίδια,όπως έκανε και στο «Ελ Κλάσικο» του περασμένου Σαββάτου σκοράροντας το πρώτο από τα 2 γκολ της ομάδας του στην νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα.

Αν συνεχίσει να σκοράρει με τον ίδιο ρυθμό και σε συνδυασμό με το συμβόλαιο του που λήγει το 2022,τότε είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσει τα 300 γκολ με την βασίλισσα και θα βάλει πλώρη να ξεπεράσει τον εμβληματικό αρχηγό της Ρεάλ,τον Ραούλ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ του συλλόγου με 323 τέρματα.Η πρώτη θέση ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο που φιγουράρει με 450 τέρματα,αριθμό απλησίαστο για τον οποιοδήποτε,αν και ποτέ μην λες ποτέ για έναν γκολεαδόρ πρώτης κλάσης.

Σε συλλογικό επίπεδο,σε Λιόν και Ρεάλ Μαδρίτης έχει σημειώσει 340 γκολ σε 696 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ με την εθνική ομάδα της χώρας του,σε 81 εμφανίσεις έχει σκοράρει 27 φορές.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *