Type to search

Κεντρική ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Σπουδαία νίκη για την Γουέστ Μπρομ, “λευκή” ισοπαλία για την Έβερτον

Share

Άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι χθεσινές αναμετρήσεις της Premier League, με την Γουέστ Μπρομ να πραγματοποιεί την πιο εύκολη εντός έδρας νίκη της, σε αντίθεση με την Έβερτον που «κόλλησε» στο 0-0 με την Μπράιτον και…πρέπει να νιώθει και ευχαριστημένη.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η 31η αγωνιστική της Premier League, με τις δύο αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, για διαφορετικό λόγο η κάθε μία.

Αναλυτικότερα, η αρχή έγινε στο «Χόθορνς» όπου η Γουέστ Μπρομ υποδέχθηκε την αδιάφορη Σαουθάμπτον, σε ένα κομβικό ματς για την ομάδα του Σαμ Αλαρντάις μετά και την μεγάλη νίκη που σημείωσε στο Στάμφορντ Μπριτζ (2-5) με αντίπαλο την Τσέλσι.

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, οι γηπεδούχοι απέδειξαν πως το θέλουν περισσότερο και αφού σκόραραν μέσα σε τρία λεπτά (32’-35’) με τους Ματέους Περέιρα και Φίλιπς, βρήκαν γκολ και στο 69’ για να «κλειδώσουν» την επικράτησή τους. Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα, πως σκόρερ του τρίτου τέρματός των «baggies» ήταν ο Ρόμπινσον, ο οποίος πέτυχε γκολ απέναντι σε διαφορετική ομάδα από την Τσέλσι, για πρώτη φορά στην Premier League.

Αντίθετα, το κακό βράδυ της Σαουθάμπτον χθες, συνοψίζεται στο χαμένο πέναλτι του Γουόρντ Πράους στο φινάλε της αναμέτρησης (3ο στην καριέρα του), με τον τερματοφύλακα της Γουέστ Μπρομ, Σαμ Τζόνστοουν, να μην δέχεται γκολ  για τρίτη φορά από την λευκή βούλα εντός του 2021, σε 4 απόπειρες και να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας του που αποκρούει πέναλτι τα τελευταία 6 χρόνια!

Από την άλλη πλευρά, πολύ λιγότερα ήταν τα αξιοσημείωτα γεγονότα που συνέβησαν στο παιχνίδι που «έκλεισε» την αγωνιστική, με την Μπράιτον να φιλοξενεί στο «Φάλμερ Στάτιουμ» την Έβερτον, και να κατορθώνει να μην ηττηθεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην έδρα της από την ομάδα του Αντσελότι.

Παρόλα αυτά, μόνο ευχαριστημένη δεν είναι δυνατό να αισθάνεται αν αναλογιστεί κανείς τις ευκαιρίες που σπατάλησε και την υπεροχή που είχε καθ’όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, καταλήγωντας όμως στο «αγαπημένο της αποτέλεσμα», για 5η φορά στην σεζόν (0-0), με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι η μοναδική ομάδα της Premier League που έχει καταλήξει σε αυτό περισσότερες φορές (6).

Σε κάθε περίπτωση οι δύο ομάδες ανέδειξαν την ανασταλτική τους λειτουργία, με τους γηπεδούχους να διαθέτουν την καλύτερη εντός έδρας άμυνα το 2021, ενώ τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με την «λευκή ισοπαλία» για πρώτη φορά φέτος, αφήνοντας μόνο την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να μην έχει γευτεί…το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *