Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Όταν ο “Black Mamba” αποχαιρετούσε τα παρκέ με 60άρα! (vid)

Share

Τα παραμύθια άλλες φορές έχουν αίσιο τέλος, άλλες φορές όχι. Ανάλογα το πως βλέπει κανείς το ποτήρι, μισογεμάτο ή μισοάδειο. Η περίπτωση του Κόμπι Μπράιαντ είναι ιδιάζουσα. Μια ένδοξη μπασκετική καριέρα, ένα άδοξο τέλος ζωής. Στις καρδιές μας ο Κόμπι θα υπάρχει για πάντα, οπότε έχουμε ανάγκη και οφείλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, να κρατάμε τις αμέτρητες ευχάριστες στιγμές που μας προσέφερε. Σαν αυτή της 13ης Απριλίου του 2016.

Η σεζόν 2015-16 έμελλε να είναι η τελευταία στη σπουδαία καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ. Σε κάθε γήπεδο που πήγαινε ως φιλοξενούμενος, γνώριζε την απόλυτη αποθέωση. Αυτό που συνέβη, όμως, στην τελευταία του παράσταση μέσα στο “σπίτι” του, το “Staples Center”, δεν είχε προηγούμενο.

Τόσο ο “Κόμπε” όσο και οι Λος Άντζελες Λέικερς, ήταν αποφασισμένοι να δώσουν μια σπουδαία παράσταση στο κοινό τους ως grande finale. Και πράγματι αυτό έγινε. Στο ματς με τους Γιούτα Τζαζ, ο “Mamba” σταμάτησε στους 60 πόντους, βάζοντας και τους τελευταίους καθοριστικούς στα κρίσιμα λεπτά για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όπως είχε κάνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Μπορεί να ήταν άστοχος, μπορεί να πήρε 50 σουτ αλλά δεν έχει καμία σημασία καθώς εκείνη η εμφάνιση θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια ως η τελευταία του Κόμπι Μπράιντ στα παρκέ και με τον πιο εμφατικό τρόπο, με έναν τρόπο που αρμόζει στους πολύ μεγάλους σκόρερ.

Η απόδοσή του ήταν εκπληκτική όμως η ομιλία του 38χρονου τότε Μπράιαντ ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να έχει μια καριέρα τέτοιου μεγάλου βεληνεκούς.

Τα highlights της εμφάνισής του και η ομιλία του μετά το τέλος του αγώνα:

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *