Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μουρίνιο VS Σόλσκιερ: Διπλό ημίχρονο, “Χ” τελικό

Share

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκουνάρ Σόλσκιερ πήρε ένα σπουδαίο διπλό, με ανατροπή μάλιστα, απέναντι στην Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός «νίκησε» τον Νορβηγό εκτός γηπέδων και ας πούμε, «ισοφάρισε» κάπως την μεταξύ τους μονομαχία.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» νίκησαν με σκορ 3-1 στην έδρα της Τότεναμ και πήραν μια άτυπη ρεβάνς γι΄αυτό το το 6-1 υπέρ των «Πετεινών» στο Όλντ Τράφορντ τον Οκτώβριο. Λίγο πριν το 1-0 από τον Σον, και συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Έντινσον Καβάνι, όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Μακτόμινεϊ στον Σον. Ο Σκωτσέζος άσσος βρήκε άθελά του με το χέρι του τον Κορεάτη στο πρόσωπο, και αφού η φάση εξετάστηκε από το VAR, το γκολ ακυρώθηκε και δόθηκε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων.

Μετά το τέλος του ματς, ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ, όντας φορτισμένος από την εξέλιξή του, προέβη σε μία ατυχή δήλωση. Ο Σόλσκιερ κατηγόρησε τον Σον για θέατρο και μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε: «Αν ήταν ο γιος μου και έμενε κάτω, ενώ οι συμπαίκτες του ήθελαν τη βοήθεια του, δεν θα έπαιρνε φαγητό. Αυτό είναι ντροπιαστικό. Ήταν ένα ξεκάθαρο γκολ, ήταν ένα προφανές λάθος. Ξεγελαστήκαμε απ’ τον Σον, όπως και οι διαιτητές».

Όταν ο Μουρίνιο ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη δήλωση, έγινε έξαλλος τόσο με τον Νορβηγό τεχνικό, όσο και με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν ρώτησαν τη γνώμη του για όσα είπε ο Σόλσκιερ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «ο Σον είναι πολύ τυχερός που ο πατέρας του είναι καλύτερος άνθρωπος από τον Όλε. Ένας πατέρας, γιατί είμαι κι εγώ πατέρας, πάντα πρέπει να ταΐζει τα παιδιά του, ό,τι κι αν κάνουν. Αν χρειαστεί να κλέψεις φαγητό για τα παιδιά σου, θα το κάνεις. Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Όλε για τις δηλώσεις του και του το είπα».

Μπορεί, λοιπόν εντός αγωνιστικού χώρου ο Μουρίνιο να νικήθηκε κατά κράτος από τον Σόλσκιερ, όμως αυτή η ατυχής δήλωση του Νορβηγού έδωσε τη δυνατότητα στον Πορτογάλο να απαντήσει υποδειγματικά και να «ισοφαρίσει» το ντέρμπι στο 3ο ημίχρονο.

Κωνσταντίνος Καπερώνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *