Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ονειρική Ευρωπαϊκή σεζόν για την Γρανάδα!

Share

Υπάρχει ένα ισπανικό ρητό που λέει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο κρίμα στη ζωή από έναν τυφλό που ζει στη Γρανάδα. Και έχει απόλυτο δίκιο. Η επί επτά αιώνες πρωτεύουσα του ισπανικού κράτους μαγεύει σήμερα τους επισκέπτες της και όχι μόνο. Φέτος η ομάδα της πόλης  μαγεύει και τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας, η Γρανάδα,  πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν  στα 90 χρόνια ζωής της (1931 ημερομηνία ίδρυσης). Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά είναι απαιτητική , επίπονη λόγω των πολλών και συνεχόμενων αγώνων. Η σεζόν ξεκίνησε σχεδόν στα καπάκια από την προηγούμενη με τις καλοκαιρινές διακοπές να είναι ελάχιστες , πόσο μάλλον για τις ομάδες που οι υποχρεώσεις τους ξεκινούσαν νωρίς λόγω των προκριματικών της Ευρώπης. Η Γρανάδα ούσα μια μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση της La Liga και έτσι πήρε το τελευταίο εισιτήριο για να μπορέσει να συμμετάσχει στο  Europa League. Η Γρανάδα όμως ήταν αποφασισμένη καθώς θα ήταν η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της στην Ευρώπη. Έτσι στις  17 Αυγούστου έριξε την πρώτη χειροβομβίδα της  (Γρανάδα στα ισπανικά σημαίνει χειροβομβίδα) κόντρα στην Τιούτα , ομάδα της Αλβανίας κερδίζοντας την  με σκορ 4-0. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Έπειτα έγιναν και τα άλλα δύο , νίκησε την Λοκομοτίβ Τυφλίδας 2-0 και αποτελείωσε την Μάλμε με σκορ 3-1. Η Γρανάδα βρισκόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι οπαδοί της με το παρατσούκλι ‘’ναθάριες’’ ένιωσαν μεγάλη χαρά λόγω αυτού του επιτεύγματος αλλά και λύπη.. επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα που αγαπάνε από κοντά.

Λίγες μικρομεσαίες ομάδες σε μια τούτη σεζόν θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν. Οι παίχτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ όμως παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο , με το πάθος και την μαχητικότητα των παιχτών κατάφεραν να βρίσκονται στους ‘’8’’ του Europa League. Σε έναν όμιλο με Ομόνοια , ΠΑΟΚ και Αϊντχόφεν συγκέντρωσε 11 βαθμούς και προκρίθηκε στους ‘’32’’. Η κληρωτίδα έβγαλε Νάπολι. Η Γρανάδα όμως το πίστεψε και ξεπέρασε το εμπόδιο της ιταλικής ομάδας . Ο πρώτος αγώνας στην Ισπανία και στο ‘’Λος Καρμενς’’ έληξε με σκορ 2-0. Ο επαναληπτικός στο στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρήκε νικητές τους Ναπολιτάνους με σκορ 2-1.  Επόμενο εμπόδιο στους ‘’16’’ η Μόλντε που και αυτή με την σειρά της βρήκε τον μπελά της από τους Ανδαλουσιανούς. Τα αποτελέσματα γνωστά , τα ίδια σκορ όπως με την Νάπολι έδωσαν το εισιτήριο στην Γρανάδα. Στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των ‘’8’’ στο Λος Κάρμενς γνώρισε την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0 , με τον επαναληπτικό να αποτελεί βουνό για τους Ισπανούς …αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Τα γρανάζια της και οι έμπειροι

Ο Κινέζος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας Τζιγίνκ Λιζάνγκ το καλοκαίρι έκανε ουσιαστικές προσθήκες. Ποδοσφαιριστές που έχουν μάθει να ζουν στην πίεση. Ας δούμε τους πιο καταλυτικούς.

  • Κένεντυ 25 χρονών. (Αριστερό εξτρέμ , δανεικός από Τσέλσι) μετράει ήδη 7 γκολ και 5 ασίστ σε 38 εμφανίσεις.
  • Λουίς Σουάρεζ 23 χρονών. ( αγορά από την Γουότφορντ ) σε 27 εμφανίσεις 7 γκολ.

Βέβαια η εμπειρία από την ομάδα της Γρανάδας δεν θα μπορούσε να λείπει. Ο έμπειροι σκόρερ με πολλές παραστάσεις , ο Ρομπέρτο Σολδάδο και Χόρχε Μολίνα σε ηλικίες 35 χρονών και 38 χρονών αντίστοιχα μετρούν έως τώρα 23 γκολ μαζί.

Η Γρανάδα αυτή την χρονιά είναι μια μεθυσμένη πολιτεία… σε καιρούς δύσκολους και ταβάνι δεν έχει. Λίγοι την πίστευαν , πολλοί ξαφνιάστηκαν, ο τρόπος παιχνιδιού της φέτος είναι συγκλονιστικός. Η ομάδα πλέον έχει δώσει άλλη πνοή στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης τα βράδια.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *