Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA – κορωνοϊός: Νέα μέτρα για την καινούρια σεζόν

Share

Η UEFA ανακοίνωσε μια λίστα κανόνων για το Champions και Europa League που θα ισχύσουν την νέα αγωνιστική σεζόν 2020-2021, με σκοπό την διεξαγωγή όλων των αγώνων.

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα και η UEFA στην προσπάθειά της να μην ακυρωθεί κανένας αγώνας, προέβη σε κάποιες αποφάσεις.

Αρχικά, αν μια ομάδα δεν μπορεί να ταξιδέψει σε μια άλλη χώρα λόγω των περιορισμών, η γηπεδούχος είναι υποχρεωμένη να βρει εναλλακτική έδρα εντός ή εκτός συνόρων. Αν δεν γίνει αυτό, τότε η ομάδα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Αν η κυβέρνηση της εκάστοτε χώρας επιβάλει μέτρα της τελευταίας στιγμής τα οποία επηρεάζουν την διεξαγωγή του αγώνα, τότε η ομάδα της χώρας, χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Επίσης, στην περίπτωση που μια ομάδα έχει μέχρι δέκα κρούσματα, είναι αναγκασμένη να αγωνιστεί κανονικά με τους υπόλοιπους 13 παίκτες της λίστας. Αν δεν συμπληρώνει 13αδα, τότε θα έχει το δικαίωμα να συμπεριλάβει παίκτες που δεν ήταν δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε χάνει τον αγώνα με 3-0.

Αν κάποιος διαιτητής νοσήσει από τον ιό τότε ο νέος διαιτητής μπορεί να κατάγεται από την χώρα της γηπεδούχο ή της φιλοξενούμενης ομάδας και μπορεί ακόμη και να μην έχει το σήμα της FIFA.

Οι κανονισμοί αυτοί θα ισχύουν από την φάση των προκριματικών αγώνων και των playoff σε Champions και Europa League.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *