Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζενίτ – Παναθηναϊκός: Ο τελευταίος τελικός για τους Ρώσους

Share

Την νίκη χρειάζεται απεγνωσμένα η Ζενίτ απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς σε περίπτωση ήττας μένει εκτός play offs και την τελευταία θέση στην οκτάδα θα πάρει η Βαλένθια. Οι πράσινοι από την πλευρά τους θέλουν την νίκη για το γόητρο, καθώς έχουν παρουσιάσει ένα πολύ κακό πρόσωπο στην φετινή Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα αντιμετωπίσει έναν λειψό Παναθηναϊκό, καθώς ο Οντέτ Κάτας δεν θα έχει στην διάθεση του τους Μάριο Χεζόνια και Σέλβιν Μακ (αμφότεροι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής). Οι Ρώσοι από την πλευρά τους δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον Ταρίκ Μπλακ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι πάρουν την νίκη θα αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (έχει το πλεονέκτημα της έδρας) στα play offs. Εάν χάσουν τότε θα πρόκειται για ισπανικό “εμφύλιο” ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Βαλένθια.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως η Βαλένθια δεν είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για το αποψινό παιχνίδι. Οι φιναλίστ του  Eurocup (στον τελικό βρίσκεται ήδη η Μονακό και περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Ούνικς Καζάν – Βίρτους Μπολόνια, η σειρά είναι στο 1-1), ενδιαφέρονται και αυτές για το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Εάν κερδίσει ο Παναθηναϊκός και περάσει η Βαλένθια τότε μόνο η νικήτρια του Eurocup θα προκριθεί στην Ευρωλίγκα την νέα σεζόν. Σε περίπτωση που κερδίσει η Ζενίτ όμως, τότε θα πάρουν το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα από την νέα σεζόν και οι δύο φιναλίστ του Eurocup.

Τα ζευγάρια των play offs είναι:

Μπαρτσελόνα (1η) – Ζενίτ/Βαλένθια (8η) (αναμένεται)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2η) – Φενέρμπαχτσε (7η)

Αναντολού Εφές (3η) – Ρεάλ Μαδρίτης (6η)

Αρμάνι Μιλάνο (4η) – Μπάγερν Μονάχου (5η)

*οι τέσσερις πρώτες έχουν πλεονέκτημα έδρας.

“Επιμέλεια άρθρου: Κατερίνα Καμζέλα”

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *