Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Ο Χασάν «χάρισε» το 46ο πρωτάθλημα.

Share

https://twitter.com/olympiacosfc/status/1381321265206673419/photo/1

 Επιμέλεια: Βαγγέλης Γεωργίου 

Το 46ο πρωτάθλημα της Super League Interwetten κατέκτησε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ στο «Γεώργιος Καραισκάκης» με χρυσούς σκόρερ τον Χασάν και τον Μπρούμα. Για τον Παναθηναϊκό σκόραρε ο Μακέντα. Με 7 αγωνιστικές να απομένουν οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να χτυπήσουν τόσο από τα πλάγια όσο και στο κέντρο της άμυνας του «τριφυλίου», το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα «ερυθρόλευκα» κενά.

Συνέχισε με 3-4-3 o Mάρτινς

https://twitter.com/olympiacosfc/status/1381311026944217088/photo/1

Σε συνέχεια των αγώνων με την Αρσέναλ για Europa League στην «Φάση των 16» στο Λονδίνο (1-0) και την ΑΕΚ εκτός έδρας (1-5) και του ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) εκτός έδρας) για τα ημιτελικά κυπέλλου όσο αφορά τον σχηματισμό, ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μάρτινς χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά το επιθετικό σχήμα 3-4-3 με Ζοζέ Σα τερματοφύλακα, Ρούμπεν Σεμέδο, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Ουσεϊνού Μπα  στην αμυντική γραμμή, η οποία σε γενικές γραμμές έδειξε καλό πρόσωπο εκτός από την αμυντική δυσλειτουργία από το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού αλλά και στο τελευταίο 10 λέπτο του παιχνιδιού. Παράλληλα στην μεσαία γραμμή στο δεξί άκρο τον Θανάση Ανδρούτσο και Χοσέ Χολέμπας, ενώ στα χαφ τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Μ’Bιλά με τρεις επιθετικούς Κώστα Φορτούνη, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Γιώργο Μασούρα.

Η ομάδα των ερυθρόλευκων προσπάθησε με τα δυο αριστερά μπακ να καλύπτει συνεχώς τις δυο πλευρές καθώς ο Μάρτινς ήθελε να στοχεύσει στην αδυναμία Παναθηναϊκού να απομακρύνει την μπάλα, όταν εκείνη έμπαινε μέσα στην περιοχή. Στοχεύοντας στο αδύναμο κεντρικό δίδυμο των Πούγγουρα και του Σένκεφελτ οι οποίοι δεν κατάφεραν σε μεγάλο διάστημα να καλύψουν τον Ελ Αραμπί, του οποίου μπορεί να ακυρώθηκαν σωστά τα δυο γκολ ωστόσο ήταν καταλυτικός στην δημιουργία του πρώτου γκoλ. Παράλληλα με την πίεση του Ολυμπιακoύ με την είσοδο του κορυφαίου Αχμέντ Χασάν αποκαλύφθηκε και η αδυναμία του Διούδη με την τρίτη έξοδο του να πληγώνει την ομάδα του Μπόλονι (71’).

Στα θετικά μπορούμε να προσθέσουμε και τον καλό Φορτούνη στις λίγες στημένες φάσεις του παιχνίδιου, τον οποίο συμπλήρωνε όμορφα ο Μασούρας και με τα αρχικά του τρεξίματα του καθώς και ο Μπρούμα, ο οποίος κρατούσε την μπάλα όσο έπρεπε.

Δεν απέδωσε το σύστημα Μπόλονι..

https://twitter.com/paofc_/status/1381299997606567939/photo/1

Το παιχνίδι ήταν γενικά σκλήρο με 32 φάουλ και με τις 7 συνολικά κάρτες να υποδηλώνουν πως και οι δυο ομάδες θα μοχθούσαν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε τις λιγότερες ευκαιρίες ωστόσο προσπάθησε να τις αξιοποιήσει.

Ακόμα και με το 4-4-2, το οποίο ήταν καθαρά 4-1-2-1-2 (Σωκράτη Διούδη τερματοφύλακα με Χουάν Κάρλος, Αχιλλέα Πούγγουρα και Σένκεφελτ και Μολό να καλύπτουν την αμυντική τετράδα τον Φράν Βέλεθ ως αμυντικό χαφ με τους δυο χαφ τον Σεΐκ Νιάς και σε ελεύθερο ρόλο τον Μαουρίσιο και τον Βιγιαφάνιες με τους επιθετικούς τον Τάσο Χατζηγιοβάννη και τον Φράνκ Μακέντα) να δείχνει σαφώς το αμυντικό πλάνο να μην δεχτεί γκολ αλλά πως θα εκμεταλλευόταν το παραμικρό λάθος από την κούραση που ίσως έβγαινε από την υψηλή αμυντική ζώνη του Ολυμπιακού.

Την ζώνη αυτή κατάφερε να διαπεράσει με τον  Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος βρήκε πολύ όμορφα τον επίσης καλό Χατζηγιοβάννη ως δεξί εξτρέμ και αυτός τον Μακέντα. Οι απαιτήσεις του αγώνα και οι κακοί Χουάν Κάρλος και Μολό σε αντίθεση με τον Βέλεθ ανάγκαζαν τον Βιγιαφάνιες να προσπαθήσει να καλύψει οπουδήποτε μπορούσε. Αξιομνημόνευτη η προσπάθεια του παρόλο το αποτέλεσμα. Η αποβολή του Πούγγουρα σίγουρα πλήγωσε την ομάδα, η οποία δεν είχε καμία βοήθεια από τον Μαουρίσιο και τον Νιάς, οι οποίοι έχαναν πολύ εύκολα την μπάλα. Μαζί με τον Βιγιαφάνιες καλός έδειξε και ως ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος μαζί με τον  Καρλίτος τον Αιτόρ είχαν πολλά τρεξίματα και κρατήματα μπάλας, τα οποία και ήταν και αισθητά σε αντίθεση με τον Γενί Ν’ Γκμπακοτό το 80’ και μετά.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *