Type to search

ΠΟΛΟ

Λιόση ανακοίνωσε η ΑΕΚ

Share

Την νέα προπονήτρια του γυναικείου πόλο, Κική Λιόση, και την συνεργάτιδά της, Έλενα Κούβδου, ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

Μια μορφή του ελληνικού γυναικείου πόλο, η Κική Λιόση, θα αναλάβει την θέση της προπονήτριας στην «ένωση» έχοντας στο πλευρό της την Έλενα Κούβδου.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Κική Λιόση. Η 40χρονη (30/10/1979) προπονήτρια αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας πόλο, έχοντας στο πλευρό της ως βοηθό την Έλενα Κούβδου.

Η Κική Λιόση αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, καθώς κατέκτησε στην καριέρα της 6 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 2 Champions Cup και 2 Super Cup Ευρώπης. Φόρεσε το σκουφάκι του Ολυμπιακού, του ΑΝΟ Γλυφάδα και της Βουλιαγμένης έως το 2013 όταν και σταμάτησε την ενεργό δράση. Ως αθλήτρια της Εθνικής, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ ένα χρόνο αργότερα (2005) αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Κίρισι. Ανέλαβε προπονήτρια στα τμήματα υποδομής του ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ παράλληλα ήταν μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο πλευρό της Αλεξίας Καμμένου.

Η Έλενα Κούβδου ξεκίνησε την καριέρα της ως αθλήτρια το 2003 στο ΝΟ Βουλιαγμένης και κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 2 Champions Cup και 2 Super Cup Ευρώπης. Υπήρξε για χρόνια βασική τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

Η Κική Λιόση και η Έλενα Κούβδου υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους στα Γραφεία του Συλλόγου, όπου τις υποδέχθηκαν ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου, Ηλίας Χατσίκας, και ο General Manager των τμημάτων υδατοσφαίρισης, Γιώργος Κατσαούνης, οι οποίοι τις ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων”.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Κική Λιόση δήλωσε στο aek.gr: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας πόλο της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος Σύλλογος με τεράστιο όνομα και είναι σημαντικό για μένα ότι με εμπιστεύονται στην 1η παρουσία της γυναικείας ομάδας πόλο στην κορυφαία κατηγορία. Οι στόχοι που έχουν τεθεί θα τα δώσουμε όλα για να επιτευχθούν μακροπρόθεσμα, μαζί με τις αθλήτριες και το τεχνικό τιμ που έχουμε επιλέξει και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας“.

Κική και Έλενα, καλωσήρθατε στην οικογένεια της ΑΕΚ!»

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *