Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απέφυγε το «φάντασμα» της Β’» η Κόλο Κόλο

Share

Η Κόλο Κόλο, η μεγαλύτερη ομάδας της Χιλής, νίκησε 1-0 την Ουνιβερσιτάδ ντε Κονσεπσιόν στα μπαράζ και «γλίτωσε» από τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία της.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Κόλο Κόλο αποτελεί με διαφορά την καλύτερη ομάδα της Χιλής, καθώς έχει με διαφορά τους περισσότερους τίτλους στην χώρα της. Συγκεκριμένα αριθμεί 32 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα & δύο σούπερ καπ. Επιπλέον, είναι η μοναδική ομάδα της Χιλής που κατέκτησε το Copa Libertadores το μακρινό 1991 (ενώ ήταν φιναλίστ το 1973). Επιπροσθέτως πάνω από το 40% των Χιλιανών την υποστηρίζουν. Ενώ στα 96 χρόνια ύπαρξης της δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στη Β’ κατηγορία.

Πριν από λίγες ώρες η ιστορική Κόλο Κόλο, έδωσε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε στην κυριολεξία «ζωής και θανάτου». Εξαιτίας ενός πέναλτι που δέχθηκε στο 96ο λεπτό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, χρειάστηκε να αγωνιστεί στα μπαράζ παραμονής. Οι φίλαθλοι της ομάδας, δεν το πήραν καθόλου ψύχραιμα και σε αυτή την κρίσιμη «μάχη», απευθυνόμενοι στους παίκτες είπαν κοφτά και λιτά «νικήστε αλλιώς σας σκοτώνουμε»!

Τελικά η Κόλο Κόλο με γκολ στο 19ο λεπτό του 19χρονου Αργεντινού Πάμπλο Σολάρι νίκησε 1-0 την Ουνιβερσιτάδ ντε Κονσεπσιόν και παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία, διώχνοντας το «φάντασμα της Β’», καθώς έτσι αποκαλούν στην Λατινική Αμερική τον υποβιβασμό ιστορικών ομάδων (όταν συμβαίνει).

Το «χρυσό» γκολ του Πάμπλο Σολάρι:

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *