Type to search

F1

Formula 1: Red Bull Racing και Honda μαζί έως το 2025!

Share

Από τη συμφωνία προκύπτει η Red Bull Powertrains με την Honda να προμηθεύει κινητήρες στην Red Bull από το 2022 έως το 2025.

H φετινή σεζόν είναι η τελευταία της Honda στην Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία είχε τοποθετηθεί σχετικά με την παραχώρηση της τεχνογνωσίας της στην κατασκευή των συστημάτων πρόωσης από του χρόνου.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση για το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων στην Formula 1 από την επόμενη σεζόν, η Red Bull Racing αποφάσισε να διατηρήσει τους κινητήρες της Honda. Κάτι που σημαίνει πως μέχρι το 2025 η αυστριακή ομάδα και η αδερφή AlphaTauri θα έχουν τις ίδιες in-house μονάδες ισχύος.

Ο Helmut Marko σύμβουλος της Red Bull Motorsport, δήλωσε “Συζητούσαμε με τη Honda για αρκετό καιρό και μετά την απόφαση της FIA να παγώσει την εξέλιξη των κινητήριων μονάδων από το 2022 και όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουμε σε συμφωνία για να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Honda. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη συνεργασία, αφού διασφαλίζουμε ότι η Red Bull Racing και η Alphatauri θα συνεχίζουν να διαθέτουν ανταγωνιστικές κινητήριες μονάδες.

Αντίθετα ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner δήλωσε “Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για τη Red Bull στο ταξίδι της στη Formula 1. Απογοητευτήκαμε πολύ όταν η Honda πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την F1 ως κατασκευαστής κινητήρων, καθώς η σχέση μας απέδωσε αμέσως επιτυχίες, αλλά είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους, με τη νέα αυτή συμφωνία”.

Από πλευράς Honda ο Koji Watanabe δήλωσε “Στην Honda είμαστε ικανοποιημένη, αφού καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για τις δύο ομάδες που ανήκουν στην Red Bull Racing, ώστε να χρησιμοποιήσουν τις κινητήριες μονάδες μας μετά το 2021. Επιτρέποντας στις Red Bull Racing και Alphatauri να χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας, διασφαλίζουμε πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικές κάτι που είναι καλό για το άθλημα και τους οπαδούς τους”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *