Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλάθης : “Μίλησε για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό σε κανάλι της Euroleague”

Share

Ο Νικ Καλάθης δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο κανάλι της Euroleague και η συζήτηση πήγε κατευθείαν στον Παναθηναϊκό.

Η EuroLeague γύρισε τον χρόνο πίσω στον 1ο αγώνα των playoffs ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό, όταν όντας νεαρός περιόρισε τον Ναβάρο, με τον Καλάθη να τονίζει ότι αυτό το παιχνίδι και η εμπιστοσύνη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν καθοριστικά στην εξέλιξή του: “Ο Ομπράντοβιτς μου ζήτησε να κάνω δύσκολη την ζωή του Ναβάρο και πιστεύω ότι έκανα καλή δουλειά. Μετά από αυτή την σειρά ο κόουτς με εμπιστευόταν. Νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο βήμα αυτό για την καριέρα μου.

Ο Ομπράντοβιτς με έκανε Ευρωπαίο παίκτη. Με έβαλε στην σωστή θέση για να πετύχω και είδε κάτι σε αυτό που έκανα. Όταν με έβαλε σε αυτή την θέση πέτυχα και από τότε γίνομαι όλο και καλύτερος”.

Ακολούθως ο Καλάθης θυμήθηκε για τα πρώτα του βήματα στον Παναθηναϊκό μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο: “Πάντα πίστευα στον εαυτό μου, αλλά ως νεαρός παίκτης στα 20, στο Κολέγιο ήμουν ηγέτης και όταν πήγα στον Παναθηναϊκό άλλαξα ρόλο σε επαγγελματικό επίπεδο. Έγινα αμυντικός εξολοθρευτής, επειδή είχαμε μεγάλα ονόματα στην ομάδα. Κέρδισα χρόνο συμμετοχής με την άμυνά μου και σταδιακά ήρθε και η επίθεση”.

Στην συνέχεια ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στα τελευταία χρόνια του στους “πράσινους”, αλλά και το τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για αυτόν: “Τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό είχαμε ευκαιρίες να πάμε στο Final Four, αλλά δεν τα καταφέραμε Η ομάδα μου ήταν ο ομάδα μου για χρόνια, με έφερε στην Ευρώπη και θα έχω πάντα ένα κομμάτι του μέσα μου”.

Σχετικά με την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης τόνισε: “Η Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη. Κοιτάς το ρόστερ και βλέπεις την δυνατότητα που υπάρχει να κερδίσεις τίτλους. Νομίζω ότι οι παίκτες που έχουν παίξει το παιχνίδι και έχουν κερδίσει τίτλους είναι οι καλύτεροι προπονητές, επειδή καταλαβαίνουν το παιχνίδι και ό,τι συμβαίνει στο παρκέ, κάθε κατάσταση”.

Στην συνέχεια ο Καλάθης αποθέωσε τον Γιασικεβίτσιους, τονίζοντας: “Είναι καλό να έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο στον πάγκο επειδή αν πάντα λέει “πάμε στο επόμενο παιχνίδι” είτε νικήσεις είτε χάσεις”.

Για το αν θα σκεφτόταν και ο ίδιος να ακολουθήσει την προπονητική, υποστήριξε: “Νομίζω ότι θα γινόμουν καλός προπονητής, θα ήταν καλό να έχω καλό επιτελείο μαζί μου. Ελπίζω να παίξω αρκετά χρόνια, αλλά στο τέλος της καριέρας μου ίσως γίνω προπονητής”.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι στόχος της Μπαρτσελόνα είναι να πάει στο Final Four: “Ήρθα στην Μπαρτσελόνα για να πάμε στο Final Four και όταν πας εκεί όλα μπορούν αν γίνουν. ;Eχουμε καλό ρόστερ και καλές πιθανότητες να πάρουμε τον τίτλο”.

 

Δείτε το βίντεο της Euroleague για τον Νικ Καλάθη :

 

 

Επιμέλεια : Λάμπρος Μελισσουργός

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *