Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Ρον Φλάαρ!

Share

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση γνωστοποίησε σε ηλικία 35 ετών, ο Ρον Φλάαρ· ο οποίος ταλαιπωρείτο άλλωστε -τα τελευταία χρόνια- από συνεχόμενους τραυματισμούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Άλκμααρ, αλλά πολύ γρήγορα κέρδισε την μεταγραφή του στην Φάγιενορντ, όπου κατέγραψε 132 εμφανίσεις σε έξι σεζόν. Με την φανέλα της ομάδας του Ρότερνταμ, κατέκτησε το Κύπελλο του 2008, ενώ κλήθηκε και για πρώτη φορά με την εθνική Ολλανδίας αγωνιζόμενος 32 φορές, συμπεριλαμβανομένου και ενός ημιτελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το 2012, μετακόμισε στο Μπέρμιγχαμ για λογαριασμό της Άστον Βίλα, όπου αγαπήθηκε έντονα από τους φίλους της ομάδας. Η πιο πετυχημένη περίοδος της παραμονής του στα Μίντλαντς, ήρθε στην τελευταία του σεζόν (2014-15). Όταν, υπό την καθοδήγηση του Τιμ Σέργουντ, οι «Villagers» κέρδισαν την παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έφτασαν έως τον τελικό του FA Cup, νικώντας την Λέστερ, την Γουέστ Μπρομ και τη Λίβερπουλ. Στον τελικό του Γουέμπλεϊ, η Βίλα ηττήθηκε με 4-1 από την Άρσεναλ, εν απουσία του Φλάαρ.

Εκείνο το καλοκαίρι, ο Ολλανδός επέστρεψε στην Άλκμααρ όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του, πραγματοποιώντας 91 εμφανίσεις σε πέντε χρόνια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *