Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύριε Κλάτενμπεργκ φύγετε όσο είναι καιρός…

Share

Ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ προέβει σε μία εξευτελιστική καταγγελία για το ποδόσφαιρο της χώρας μας, που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί είναι ακόμα εδώ… Γράφει ο Τζιοβάνι Ζάκαρη.

Αμέτρητες ! Τόσες είναι οι φορές που το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεφτιλίστηκε ανά τον κόσμο. Τι με επεισόδια, τι με όπλα, τι με υποθέσεις διαιτησίας και πόσα ακόμα; Ε τώρα φρόντισε να γίνει και με την μαρτυρία ενός εκ των κορυφαίων πρώην διαιτητών του κόσμου, του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Συγκεκριμένα ο Άγγλος διαιτητής είπε μεταξύ άλλων :

 “Εξακολουθώ να δέχομαι απειλές επειδή είμαι επικεφαλής διαιτησίας στην Ελλάδα και στην ΕΠΟ.”

Μία δήλωσε που προκαλεί δύο ερωτήματα. Πρώτον και κυριότερο από ποιόν; Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γνωρίζει ονόματα, παρόλα αυτά θα πρέπει να μιλήσει με τις αρχές για να δώσει ότι στοιχεία γνωρίζει. Τι είδους απειλές δέχεται, πόσες είναι αυτές και ποιούς πιθανολογεί ότι τις κάνουν. Και προ πάντων, θα πρέπει οι αρχές να μεριμνήσουν για την ασφάλεια του όσο το δυνατόν περισσότερο. Διότι είναι ένα σημαντικό πρόσωπο που έχει έρθει εδώ με έναν σκοπό. Να βοηθήσει στο κομμάτι τις διαιτησίας ! Βέβαια αυτή η πρόταση ισχύει μόνο για εκείνους που έχουν αποβάλει την τοξικότητα από το μυαλό τους. Οι υπόλοιποι απλά βλέπουν φαντάσματα και ψάχνουν δαίμονες, προκειμένου να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα. Τόσα χρόνια οι φωνές έλεγαν “να φύγουν οι Έλληνες διαιτητές και όσοι διοικούν το ποδόσφαιρο”. Τελικά έφυγαν και δεν άλλαξε τίποτα. Η γκρίνια παραμένει στο παρασκήνιο και το ποδόσφαιρο δηλητηριάζεται ακόμα περισσότερο.

Αυτό μας οδηγεί λοιπόν στο δεύτερο ερώτημα. Τι κάνει ακόμα εδώ ο κύριος Κλάτενμπεργκ; Απο την μία πλευρά υπάρχουν τα παράπονα των ομάδων και η άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Από την άλλη υπάρχει ένας αρχιδιαιτητής ο οποίος κατά τα φαινόμενα αποτελεί τον μόνο που συζητάει με τους διαιτητές τα λάθη τους και προσπαθεί να τους βελτιώσει. Το συμπέρασμα λοιπόν μας δείχνει το εξής. Φέραμε στην Ελλάδα έναν απ’ τους κορυφαίους πρώην διαιτητές του κόσμου για να αναλάβει την ΚΕΔ, εκείνος με την σειρά του δούλεψε με σκοπό την ανάπτυξη των διαιτητών, αυτοί σε κάποιες περιπτώσεις δεν τον δικαίωσαν και εν τέλη αποφασίστηκε (έμμεσα) πως δεν κάνει. Για χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί και ο ίδιος αλλά και οι “μαθητές” του ούτε λόγος έτσι.

Τι κάνει λοιπόν ακόμα εδώ; Γιατί ανέχεται να λοιδορείται ασταμάτητα το όνομα του; Την στιγμή μάλιστα που αποτέλεσε κοινή επιλογή και των τεσσάρων μεγάλων. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο ίδιος αλλά οι ομάδες που τον επέλεξαν. Και η ελίτ της διαιτησίας να έρθει να αναλάβει καθήκοντα, στο τέλος θα αποχωρήσει με παράπονα στην πλάτη της. Κύριε Κλάτενμπεργκ κάντε την χάρη στον εαυτό σας και φύγετε όσο είναι καιρός…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *