Type to search

NFL ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τομ Μπρέιντι: Ο GOAT του Αμερικάνικου ποδόσφαιρου!

Share

Ο Τομ Μπρέιντι δεν σταματάει να μαζεύει δαχτυλίδια (έφτασε τα επτά) και σε ηλικία 43 ετών «οδήγησε» τους Tampa Bay Buccaneers στον δεύτερο τίτλος της ιστορίας τους!

Πριν από λίγες ώρες οι Tampa Bay Buccaneers με μπροστάρη τον Τομ Μπρέιντι νίκησαν με 31-9 τους περσινούς πρωταθλητές Kansas City Chiefs του Πάτρικ Μαχόμς στο «Raymond James Stadium» της Τάμπα φυσικής έδρας των Buccaneers και ήταν οι μεγάλοι νικητές στον 55ο τελικό Super Bowl και μάλιστα αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος της ιστορίας τους μετά το 2003.

Ο μυθικός Τομ Μπρέιντι στα 43 του αναδείχθηκε MVP του τελικού και συνολικά για πέμπτη φορά (ρεκόρ), ενώ κατέκτησε για έβδομη φορά (ρεκόρ) το πρωτάθλημα σε δέκα τελικούς.

Δείχνει απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Ο Μπρέιντι πλέον έχει περισσότερα πρωταθλήματα από όλες τις 32 ομάδες του NFL! Ενδεικτικά:  New England Patriots έξι, Pittsburgh Steelers, Dallas Cowboys, San Francisco 49ers πέντε, Green Bay Packers, New York Giants τέσσερα, Denver Broncos, Washington Redskins, Las Vegas Raiders τρία, Miami Dolphins, Indianapolis Colts, Kansas City Chiefs, Tampa Bay Buccaneers, Baltimore Ravens δύο, Los Angeles Rams, Seattle Seahawks, Philadelphia Eagles, Chicago Bears, New York Jets, New Orleans Saints έχουν από ένα.

Εκτός αυτού όταν το 2020, ο τότε 42χρονος quarterback πήρε την απόφαση να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να αφήσει πίσω τους New England Patriots με τους οποίους γιγάντωσε τον μύθο του και κατέκτησε από το 2000 μέχρι το 2019 έξι Super Bowl όλοι είπαν πως απλά πήγε για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα.

Και όμως τους διέψευσε! Οι Tampa Bay Buccaneers την τελευταία δεκαετία δεν είχαν ούτε μία συμμετοχή στα play off. Υπέγραψαν τον ηγέτη Μπρέιντι και στο τέλος πανηγύρισαν το Super Bowl! Μεταξύ άλλων, ο ίδιος έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε τον τίτλο σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (2000, 2010 & 2020).

Μία σοφή ρήση λέει πως αν μπορείς να το ονειρευτείς μπορείς και να το κάνεις. Στην περίπτωση του Τομ Μπρέιντι αυτό συνέβη στον υπέρτατο βαθμό. Είναι η αλήθεια πως σε ένα άθλημα που είναι το δημοφιλέστερο στην Αμερική (ναι πάνω και από το NBA) αποτελεί τον ορισμό του American dream! Είχε επιλεχθεί στο draft στον έκτο γύρο και στην 199η  θέση. Δηλαδή από τις τελευταίες επιλογές. Ωστόσο, μέσα από μοναδικές εμφανίσεις, κατάφερε σε ένα σπορ που ξεχωρίζει στις ΗΠΑ, να γίνει γνωστό το όνομα του και να τον αναγνωρίζουν σε κάθε μέρος του πλανήτη!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *