Type to search

NFL

Super Bowl LV: «Φουτμπολική» εποποιία Μπρέιντι στον θρίαμβο των Bucs!

Share

Τομ Μπρέιντι. Ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών. Τέλος συζήτησης. Τώρα μπορούμε να περάσουμε και στο δία ταύτα.

Οι Tampa Bay Buccaneers, υπέταξαν με το εκκωφαντικό 31-9 τους Kansas City Chiefs, στον τελικό του Super Bowl LV, κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημα NFL της ιστορίας τους. (το πρώτο ήρθε το 2002!)

Με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο Raymond James Stadium -για πρώτη φορά σε έδρα φιναλίστ- παρουσίας 25.000 κόσμου, η ομάδα της Φλόριντα ύψωσε…το Πειρατικό λάβαρο και «βούλιαξε» με συνοπτικές διαδικασίες τους περσινούς πρωταθλητές.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του επιλόγου αυτής της όμορφης «εκστρατείας» των Buccaneers, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον «σεσημασμένο» 43χρονο Quarterback, Τομ Μπρέιντι. Ο ζωντανός θρύλος του NFL, έχοντας άξιο συνοδοιπόρο τον «Διόσκουρο» του, Ρομπ Γκρονκόφσκι, κατέκτησε το έβδομο δαχτυλίδι της καριέρας του και πρώτο με την φανέλα των Bucs.

Το «Πειρατικό» των Bucs και το «ναυάγιο» των Chiefs.

Μολονότι οι Chiefs προηγήθηκαν 3-0 με field goal, η συνέχεια αποδείχθηκε αδίστακτη για την ομάδα του Κάνσας. Το πρώτο touchdown με τον Γκρονκόφσκι από τον Μπρέιντι και 7-3. Στην δεύτερη περίοδο, ξανά ο Μπρέιντι βρήκε τον Γκρονκόφσκι και 14-3 για τους Buccaneers που αποκατέστησαν την τάξη. Με ένα δεύτερο field goal μείωσαν σε 14-6, αλλά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μπρέιντι βρήκε τον Μπράουν· τρίτο touchdown και 21-6. Οι Chiefs με ένα ακόμη field goal μπόρεσαν να μειώσουν σε 21-9, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Σε ολόκληρο ματς δεν έκαναν ούτε ένα touchdown καθώς η άμυνα των Buccaneers «κατάπιε» πλήρως τους Μαχόμς, Χιλ και Κέλσε. Στην συνέχεια, ο Μπρέιντι βρήκε τον Φουρνέτ για το 28-9, με τον επίλογο να γράφεται από ένα field goal στην τελευταία περίοδο για το τελικό 31-9.

Η 55η έκδοση του Super Bowl, πέρασε για πολλούς και διάφορους λόγους στο πάνθεον του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Το τρόπαιο του NFL, μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες πήρε -εν μέσω πανδημίας- τον δρόμο προς την ηλιόλουστη Φλόριντα.

Και. Ο Τομ Μπρέιντι προανήγγειλε πως έπεται…συνέχεια· με το κύριο «Μισό Δις Δολλάρια» -και πλέον ακριβοπληρωμένο αθλητή του πλανήτη- Πάτρικ Μαχόουμς να επιζητεί την «εκδίκηση» του.

Αυτό είναι το NFL!

Αντώνης Νικολάου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *