Type to search

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ: 9.263 χλμ. μακριά βρήκε την γη της επαγγελίας του!

Share

Μία ωδή στον Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ ο οποίος άλλαξε ήπειρο και βρήκε την αναγνώριση που τόσο πολύ έψαχνε στην πόλη του Μοντερέι και την Τίγκρες.

Το όνομα μου είναι Αντρέ Πιέρ Κριστιάν Ζινιάκ. Εύλογα θα αναρωτηθούν οι περισσότεροι ποιος είμαι. Είμαι ποδοσφαιριστής, αγωνίζομαι ως επιθετικός και γεννήθηκα στις 5 Δεκεμβρίου του 1985 στη Γαλλία, αλλά η καταγωγή μου είναι τσιγγάνικη.

Άρχισα την καριέρα μου το 2004 στη Λοριάν και έπειτα από 54 συμμετοχές, 11 γκολ και τρεις ασίστ πήρα μεταγραφή για την Τουλούζ. Με τους «βιολετί» αγωνίστηκα από το 2007 μέχρι το 2010. Δεν ήμουν πρώτο βιολί, αλλά ρεζέρβα. Παρόλα αυτά σε 120 ματς πέτυχα 42 γκολ και μοίρασα 11 ασίστ.

Το 2010 πήρα μεταγραφή στη Μαρσέιγ. Έμεινα μέχρι το 2015 και σε 188 αγώνες σκόραρα 77 γκολ, ενώ «σέρβιρα» 13 ασίστ. Τα σκαμπανεβάσματα ήταν αρκετά. Πέρασα αρκετές φορές στην εξέδρα. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ. Συνέχισα να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Να «ματώνω» τα αντίπαλα δίχτυα.

Όταν στα 30 μου, στο αποκορύφωμα της καριέρας μου και παρά τις προτάσεις από αρκετές ομάδες της Ευρώπης, πήρα την απόφαση να αλλάξω ήπειρο και να μετακομίσω στο Μεξικό για λογαριασμό της Τίγκρες, με αποκάλεσαν τρελό.

Όμως σε αυτή την πόλη, το Μοντερρέι βρήκα την αναγνώριση που μου άξιζε. Την καταξίωση που δεν ένιωσα ποτέ στην Ευρώπη. Πέντε χρόνια, 146 γκολ και 35 ασίστ μετά (σε 245 συμμετοχές) έχω «κλειδώσει» μία θέση στο πάνθεο της ιστορίας τόσο της Τίγκρες όσο και του πρωταθλήματος του Μεξικού. Όσο για τους φιλάθλους; Είμαι ο αγαπημένος της εξέδρας!

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, κέρδισα τίτλους και αρκετές ατομικές διακρίσεις. Αποκορύφωμα το νικητήριο μου γκολ απέναντι στην ομάδα του Λος Άντζελες (2-1), στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Βορείου & Κεντρικής Αμερικής τον περασμένο μήνα.

Αυτό το γκολ, αυτομάτως έδωσε στην ομάδα μου το εισιτήριο για την συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων που χρονικά καθυστέρησε αρκετά, εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά είναι το διοργανωτικό κρας τεστ του Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ του 2022.

Στην πρεμιέρα η Τίγκρες αντιμετώπισε την κάτοχο του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ, Ουλσάν. Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Με ολική ανατροπή και πρωταγωνιστή (ποιον άλλο;) τον Ζινιάκ που πέτυχε δύο γκολ, πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό και θα «κονταροχτυπηθεί» με την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας.

Στον άλλο ημιτελικό η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ της Αφρικής, Αλ Αχλί, αφού πρώτα απέκλεισε την διοργανώτρια και πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος του Κατάρ Αλ Ντουχαϊλ (1-0) θα «συγκρουστεί» με την Μπάγερν Μονάχου για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ με δύο γκολ είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και το μόνο σίγουρο είναι πως οι «Τίγρεις» με μπροστάρη της αγέλης τον Γάλλο στράικερ θα τα δώσουν όλα για το τρόπαιο που αποτελεί διακαή πόθο της ομάδας από την πόλη του Σαν Νικολάς ντε λος Γκάρσα.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *