Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-0: Εύκολα και ωραία στα προημιτελικά του κυπέλλου

Share

Mε ένα δεύτερο 3-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την πρόκριση και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Μασούρας, Κάιπερς και Ανδρούτσος τα γκολ.

Τι και αν ο Μαρτίνς προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον (εννιά αλλαγές); Ο ορεξάτος Ολυμπιακός νίκησε πανεύκολα με 3-0 τον Παναιτωλικό και με συνολικό σκορ 6-0 (3-0 η αναμέτρηση του Αγρινίου) «έκλεισε» θέση στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-4-2 και τον Κρίστινσον στην εστία. Δεξιός μπακ ο Ντρέγκερ, αριστερός ο Χολέμπας και Παπαδόπουλος – Μπα στο κέντρο της άμυνας. Ο Μασούρας αριστερά στη μεσαία γραμμή, ο Ραντζέλοβιτς δεξιά και οι Εμβιλά – Τιάγκο Σίλβα ήταν το δίδυμο στις θέσεις των κεντρικών χαφ. Κάιπερς και Χασάν αγωνίστηκαν στη γραμμή κρούσης.

Ο Παναιτωλικός έπαιξε σύστημα 4-1-4-1 με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ. Ο Μεντίνα δεξιός μπακ, ο Βάντερσον αριστερός με Κωνσταντόπουλο και Μαλή στο κέντρο της άμυνας. Ο Αρσούρα ήταν αμυντικός χαφ, με εσωτερικούς χαφ τους Μάζουρεκ και Ντάλσιο. Δεξιά στην επίθεση ο Γιάκολις, αριστερά ο Ντουάρτε και ο Βέργος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Χασάν με αποδέκτη τον Μασούρα, ο οποίος με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού στην κίνηση άνοιξε το σκορ στο 9′ για το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συντριπτικά την υπέρ τους κατοχή και στο ημίωρο έφτασαν τελικά σε δεύτερο τέρμα. Στο 30′ ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κάιπερς με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Ο Παναιτωλικός δεν είχε την ποιότητα να απειλήσει τον Κρίστινσον και επί της ουσίας η μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο που απείλησε ήταν στο 43′ με το μακρινό σουτ του Ντάλσιο που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Εμβιλά με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στη θέση του πέρασε ο Ανδρούτσος, που σε αυτό το παιχνίδι πήρε θέση δίπλα στον Τιάγκο Σίλβα, ως χαφ. Η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια. Ο Ολυμπιακός την κατοχή. Αντίθετα ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε στο 60′ με το σουτ του Μάζουρεκ που μπλόκαρε ο Κρίστινσον.

Ο Μαρτίνς στο 60′ έβγαλε τον Χασάν και έβαλε τον Βαλμπουενά, διαφοροποιώντας τη διάταξη σε 4-2-3-1, με τον Γάλλο στο δεξιά πτέρυγα της επίθεσης. Στο 62′ μπήκε και ο Σεμέδο αντί του Μπα. Ωστόσο ο Αβραάμ τραυματίστηκε στιγμές αργότερα. Έτσι στο 72′ ο Μπουχαλάκης αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο και πήρε θέση ως αριστερός στόπερ δίπλα στον Σεμέδο.

Το 3-0 διαμόρφωσε ο Ανδρούτσος στο 81ο λεπτό. Ο Ραντζέλοβιτς προέβη στο γύρισμα από δεξιά, ο Κάιπερς έδωσε στον Ανδρούτσο και εκείνος με κεφαλιά σκόραρε για το 3-0, σφραγίζοντας τόσο την νίκη όσο και την πρόκριση.

Ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον 19χρονο μεσοεπιθετικό, Τάσο Τσέλιο, ο οποίος στο 83′ αντικατέστησε τον Μασούρα. Δεν άλλαξε κάτι άλλο μέχρι το σφύριγμα της λήξης και ο Ολυμπιακός πέρασε στα προημιτελικά.

ΣΚΟΡΕΡ: 9′ Μασούρας, 30′ Κάιπερς, 80′ Ανδρούτσος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ντρέγκερ, Παπαδόπουλος (72′ λ. τρ. Μπουχαλάκης), Μπα (62′ Σεμέδο), Χολέμπας, Εμβιλά (46′ Ανδρούτσος), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας (83′ Τσέλιος), Χασάν (61′ Βαλμπουενά), Κάιπερς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Μαλής (88′ Σκιαδάς), Βάντερσον, Αρσούρα, Μάζουρεκ (77′ Αριγίμπι), Ντάλσιο, Ντουάρτε (63′ Τσιγγάρας), Γιάκολις (77′ Σκόνδρας), Βέργος (64′ Αζάντι).

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *