Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Xρόνια πολλά Γιουσέφ Ελ Αραμπί!

Share

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκλεισε τα 34 του χρόνια και έφτασε τα 43 γκολ με τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός συνεχίζει να «πυροβολεί», επιβεβαιώνοντας πως είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα.

Ο Μαροκινός στράικερ του Ολυμπιακού, Ελ Αραμπί, έσβησε σήμερα 34 κεράκια στην τούρτα του. Ο Ολυμπιακός του ευχήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μία καρτέλα, ενώ κύμα ενθουσιασμού επικράτησε στα social media από τους φιλάθλους της Πειραϊκής ομάδας, καθώς αρκετοί έσπευσαν να του ευχηθούν.

Η αλήθεια είναι πως ο Ελ Αραμπί είναι εκ των καλύτερων σέντερ φορ που έχουν περάσει από την Ελλάδα για χάρη του πρωταθλήματος. Ο Ελ Αραμπί είναι ο ορισμός της παροιμίας «σαν το παλιό κρασί», καθώς όσο και να περνάνε τα χρόνια, αποδεικνύει πως η ηλικία για εκείνον είναι ένας απλός αριθμός!

Ένα ταξίδι το οποίο ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου 2019, όταν o τότε 32χρονος Μαροκινός επιθετικός πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και υπέγραψε ως ελεύθερος, συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη. Ο Ολυμπιακός αναζητούσε καιρό έναν στράικερ, ο οποίος θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και αποφάσισε να κάνει κίνηση για την απόκτηση του διεθνούς ποδοσφαιριστή από την Αλ Ντουχαΐλ. Και πέτυχε «φλέβα χρυσού»!

27 Αυγούστου 2019, πήρε φανέλα βασικού από «σπόντα» στο ματς με την Κράσνονταρ στη θέση του Γκερέρο, καθώς εκείνος τραυματίστηκε στην προθέρμανση και δεν καθίστατο δυνατό να αγωνιστεί. Ο Ελ Αραμπί με δυο γκολ έκρινε το παιχνίδι (1-2) και σε συνδυασμό με την νίκη 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», εξασφάλισε την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Εκεί, σκόραρε τρία γκολ σε πέντε ματς και ο «Θρύλος» τερμάτισε στην τρίτη θέση, που του έδωσε την πρόκριση στη φάση των “32” του Europa League.

27 Φεβρουαρίου 2020, με δικό του γκολ στο 119′ μέσα στο «Emirates», ο Ολυμπιακός άφησε εκτός συνέχειας την Άρσεναλ και στην φάση των “16”, σκόραρε ξανά στο 1-1 με αντίπαλο τη Γούλβς.

Πλέον ο Ελ Αραμπί έχει φτάσει τις 76 συμμετοχές με την φανέλα του Ολυμπιακού και έχει σκοράρει 43 γκολ και δέκα ασίστ! Τα στατιστικά του δείχνουν πως με τον Ολυμπιακό έχει ένα γκολ ή μία ασίστ ανά 100 λεπτά συμμετοχής.

Σε όλη του την καριέρα συνολικά, έχει 221 γκολ και 45 ασίστ σε 391 παιχνίδια. Συνολικά, σε 28.985 αγωνιστικά λεπτά έχει 266 γκολ/ασίστ, που αναλογούν σε ένα γκολ ή μία ασίστ ανά 109 λεπτά συμμετοχής!

Και το ταξίδι συνεχίζεται. Με αγάπη από το Μαρόκο.

Τα στατιστικά του Ελ Αραμπί ανά ομάδα:

Καέν: 76 συμμετοχές 28 γκολ.

Αλ Χιλάλ: 32 συμμετοχές 16 γκολ.

Γρανάδα: 134 συμμετοχές 45 γκολ.

Αλ Ντουχαΐλ: 88 συμμετοχές 102 γκολ.

Ολυμπιακός: 76 συμμετοχές 43 γκολ – μέχρι στιγμής.

Εθνική ομάδα του Μαρόκο: 41 συμμετοχές 15 γκολ.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *