Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής (CHAN): Σπουδαίες «μάχες» με φόντο την κούπα!

Share

Η οικοδέσποινα χώρα του Καμερούν, η κάτοχος του τροπαίου Μαρόκο,το…«αχνιστό» το τελευταίο διάστημα Μάλι και η Γουινέα των εννέα(!) Καμαρά, (ναι, κάπου τόσοι είναι) ρίχνονται απόψε στην μάχη των ημιτελικών του Πρωταθλήματος Εθνών Αφρικής, για μια θέση στον τελικό της Γιαουντέ.

Μάλι-Γουινέα (17:00)

«Αίμα και άμμος» στο ντέρμπι της Δυτικής Αφρικής με αντιπάλους δυο χώρες που εποφθαλμιούν το πρώτο Παναφρικανικό Κύπελλο της ιστορίας τους. Στον προηγούμενο γύρο, το Μάλι, έκαμψε στα πέναλτι την αντίσταση του σκληροτράχηλου Κονγκό (0-0 κ.δ.) ενώ Γουινέα -αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες από το ‘11- άφησε εκτός συνέχειας την εξίσου μαχητική Ρουάντα. (1-0)

Μαρόκο-Καμερούν (21:00)

Δυο σπουδαίες… «ποδοσφαιρομάνες» της Αφρικανικής Ηπείρου κοντράρονται στο κυρίως πιάτο της βραδιάς. Στην μία γωνία, η παραγωγικότερη ομάδα της διοργάνωσης (9 γκολ) και ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μαρόκο. Στον προηγούμενο γύρο, η μοναδική επρόσωπος της Μεσογείου απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση την Ζάμπια με σκορ 3-1. Και στην απέναντι γωνία, η διοργανώτρια και πεντάκις πρωταθλήτρια Αφρικής, Εθνική ομάδα του Καμερούν. Στα προημιτελικά, τα «Λιοντάρια» ζορίστηκαν απέναντι στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή με σκορ 2-1, «άρπαξαν» εκείνα το εισιτήριο για την τετράδα.

Ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή (07/02) και θα διεξαχθεί στο Στάδιο Αχμαντού Αχιτζό της Γιαουντέ.

Αντώνης Νικολάου

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *