Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αίτημα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον ΠΣΑΠ για την FL

Share

Κινείται δικαστικά πλέον ο ΠΣΑΠ για τον διαχωρισμό της Football League από τις Σούπερ Λίγκα 1 και Σούπερ Λίγκας 2.

Η εξαίρεση της Football League από της προπονήσεις σκληραίνει ακόμη περισσότερο την στάση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο οποίος κινείται με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, ώστε να ακυρωθεί εν λόγω υπουργική απόφαση και να υπάρξει άμεση έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος, του οποίου δεν έχουν επιτρέψει όχι απλά τη διεξαγωγή του, αλλά ούτε καν τις ομαδικές προπονήσεις.

Με ανακοίνωση του ο ΠΣΑΠ, αναφέρει ότι το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών θα κινηθεί δικαστικά πλέον για την απόφαση να μην επιτραπεί η επαναλειτουργία της Football League.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ την Τρίτη (2/2) αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από την έκδοση της από 29.01.2021 με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877 ΚΥΑ, στην οποία για ακόμα μία φορά ουδεμία πρόβλεψη γίνεται για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League, ο ΠΣΑΠ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής κατηγορίας (SuperLeague 2 – Football League) κύριο Λεωνίδα Λεουτσάκο, μέσω της οποίας τον καλούμε όπως από κοινού προσφύγουμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της εν λόγω ΚΥΑ και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου για την άμεση έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος.

Η διάκριση που υφίστανται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της FootballLeague, σε σχέση με εκείνους των SuperLeague 1 & SuperLeague 2, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαγγελματικά πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δύο ταχυτήτων, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση, αφού οι ΠΑΕ και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών έχουν υπογράψει και τηρούν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο. Η διάκριση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν είναι ανεκτή από τον ΠΣΑΠ και τα μέλη του.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι δεν είναι ανεκτή και από όλους όσους τα στελεχώνουν, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης SuperLeague 2 – FootballLeague».

Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *