Type to search

Κεντρική

Σαρηγιάννης: «Ανοικτό ενδεχόμενο 2.000 κρουσμάτων την ημέρα»

Share

«Πρέπει να δράσουμε τώρα» τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Το ενδεχόμενο να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα του κορονοϊού ημερησίως τον Μάρτιο είναι ανοιχτό, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη,   ο οποίος τόνισε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (2/2),  πως «θα πρέπει να δράσουμε τώρα». Παράλληλα, ο καθηγητής δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό 50%. Στη συνέχεια, ο κ. Σαρηγιάννης σχολίασε αναφορικά με το ζήτημα  των μεταλλάξεων του κορονοϊού που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε στο ΣΚΑΪ:

«Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν». Συμπλήρωσε πως «υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου» είπε οτι το σημαντικό είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.
«Ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα» ανέφερε ο καθηγητής αλλά τόνισε πως αναμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *