Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Πολίτες για φίλημα”

Share

Η Μάντσεστερ Σίτυ του Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζει την ακάθεκτη πορεία της και βρίσκεται στη κορυφή της Premier League με 44 βαθμούς (στο +3 απ την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ ,στο +4 απ την τρίτη Λίβερπουλ και στο +5 απ την τέταρτη Λέστερ) και με ένα ματς λιγότερο παρακαλώ(Έβερτον έξω)!

Οι Πολίτες μετράνε 12 σερί νίκες (σε Premier League ,  FA CUP και EFL CUP) έχοντας τις 9 απ αυτές στην Premier League. Η τελευταία ήττα των Μπλε είχε έρθει στις 21-11-2020 απ την Τότεναμ στο Λονδίνο και κοντεύει σιγά σιγά να κλείσει ένα τρίμηνο χωρίς απώλεια βαθμού.

Η μεγάλη απουσία του Σέρχιο Αγκουέρο , του κορυφαίου ξένου σκόρερ στην ιστορία της Premier League , μια με τραυματσμούς και μια με κατάθλιψη λόγω του χαμού του πεθερόυ του , Ντιέγκο Μαραντόνα , δεν μπορεί να σταματήσει το τρένο του Πεπ και του Κέβιν Ντε Μπρόινε (θα μείνει για τουλάχιστον 1 μήνα εκτός λόγω μυϊκού τραυματισμού την περασμένη βδομάδα).

Αυτή τη στιγμή διεκδικούν 4 τίτλους ( FA CUP , EFL CUP , Premier League , Champions League ) και ο στόχος τους είναι ξεκάθαρα να καταφέρουν το περσινό κατόρθωμα της Μπάγερν Μονάχου , το 4 στα 4. Το συγκρότημα του Πεπ διαθέτει ΚΑΙ την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (13 γκολ παθητικό σε 20 ματς) και την 2η καλύτερη επίθεση (37 γκολ) πίσω απ τα 43 της Λίβερπουλ.

Επόμενο παιχνίδι για τους Μπλε την Τετάρτη στις 8(ώρα Ελλάδος) στην έδρα της 16ης Μπέρνλι (Τουρφ Μουρ) με στόχο το 13/13.

 

 

Επιμέλεια : Λάμπρος Μελισσουργός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *