Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πορτογαλία : “Σούπερ Ντέρμπι στο Zοσέ Αλβαλάδε”

Share

Για την 16η αγωνιστική της Πορτογαλικής Πριμέιρα Λίγκα η πρωτοπόρος και αήττητη Σπόρτινγκ υποδέχεται την Μπενφίκα στις 11:30 (ώρα Ελλάδος) στο Χοσέ Αλβαλάδε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις πρώτες θέσεις.

Η ομάδα της Λισαβόνας προέρχεται από 3 σερί νίκες (1 στο πρωτάθλημα {2-0 Μποαβίστα} και 2 στο Λιγκ Καπ σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα καθώς πέταξε έξω τη Πόρτο στους 4 και επικράτησε με 1-0 της Μπράγκα στον τελικό). Οι Αετοί έρχονται με 2 συνεχόμενα Χ (1-1 Πόρτο , Μαδέιρα)  στο πρωτάθλημα , με ήττα-αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ απ την Μπράγκα (1-2) στους 4 και στο τελευταίο ματς επικράτησαν με 3-0 της Μπελενένσες στα προημιτελικά του Τάκα Ντε Πορτουγκάλ.

Ο προπονητής των γηπεδούχων , Ρούμπεν Αμορίμ δεν υπολογίζει στον φορ Λουίζ Φελίπε (σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού) και στον εξτρέμ Μπρούνο Ταμπάτα (λόγω Covid-19) . Απ την άλλη ο Ζορζέ Ζεσούς θα περιμένει τελευταία στιγμή τους Βλαχοδήμο και Έβερτον οι οποίοι αυτές τις ώρες θα περάσουν από τεστ για Covid-19 και μετά από 3 βδομάδες θα έχει επιτέλους διαθέσιμους τον 21χρονο χαφ Νούνο Ταβάρες και τον έμπειρο στόπερ Νίκολας Οταμέντι.

Η Σπόρτιγνκ που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 39 βαθμούς ,  με νίκη ξεφεύγει στο +9 απ την Μπενφίκα (33 βαθμούς) και πριν την έναρξη του ματς θα μάθει για το τι έκανε η Πόρτο στο ματς με τη Ρίο Άβε στο Ντραγκάο στις 9μμ. Αυτή τη στιγμή οι  Δράκοι βρίσκονται στο -4 (35 βαθμούς) από την ομάδα της  Λισαβόνας. 

 

Επιμέλεια : Λάμπρος Μελισσουργός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *