Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Δικέφαλοι δηλώνουν παρών και πρέπει να κοιτάξουν μπροστά!

Share

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έβγαλαν την αντίδραση που αρμόζει στο μέγεθος τους, όμως πρέπει να έχουν και διάρκεια. Γράφει ο Βασίλης Πολυχρονόπουλος

Οι δύο Δικέφαλοι είχαν… θεραπευτικές υποχρεώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Η μεν ΑΕΚ πέρασε μια βόλτα από το ηλιόλουστο Ηράκλειο και επικράτησε του ΟΦΗ με σχετική άνεση, δίχως να κινδυνέψει ουσιαστικά (2-0), ενώ ο δε ΠΑΟΚ διέσυρε τον Παναιτωλικό στην Τούμπα (5-0). Εν ολίγοις, αμφότερες οι ομάδες έβγαλαν αντίδραση προς τον… εαυτό τους κυρίως.

Έβαλαν τις βάσεις ώστε να κάνουν μια ακόμη επανεκκίνηση στην φετινή σεζόν, που μόνο καλά δεν έχει πάει γι’ αυτούς. Φυσικά, είναι ουτοπική η οποιαδήποτε σκέψη, που αφορά το κυνήγι του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω. Ωστόσο, είναι υποχρέωση τους να δηλώνουν παρών, ακόμα και όταν ο πρωτοπόρος έχει… ξεφύγει.

Ο Μανόλο μίλησε…

Μετά τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί των Κρητικών ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες θα πρέπει να προβληματίσουν αρκετά τους ανθρώπους την Ένωσης. «Είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο να τονώσεις ψυχολογικά μία ομάδα που ήταν χάλια πριν την άφιξή μου και όλοι συζητούν για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Σε έναν σύλλογο που βρίσκεται εκτός του βασικού στόχου του από τον Φεβρουάριο, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι λογικό να γίνονται και μη ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Ωστόσο, ο Χιμένεθ από την πλευρά του τι άλλο μπορεί να κάνει; Ο έμπειρος τεχνικός έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας και ιδιαίτερα την αμυντική της λειτουργία, που αποτελούσε βραχνάς.

Τώρα, μετά την μη ανανέωση του Λιβάγια και την άφιξη του Όλεγκ Νταντσένκο, προσπαθεί να της δώσει και ταυτότητα. Τον δικό της χαρακτήρα. Ο Ισπανός δείχνει να είναι πιο ώριμος από ποτέ και μπορεί να τα πάει περίφημα, υπό έναν όρο όμως. Ποιός είναι αυτός; Η ουσιαστική στήριξη από την διοίκηση.

Σε περίπτωση που ο οργανισμός ΑΕΚ συνεχίσει να λειτουργεί με τα ίδια μυαλά των τελευταίων δυόμιση χρόνων, όχι ο Χιμένεθ, αλλά ούτε ο Γκουαρντιόλα δεν θα μπορέσει δώσει στην ΑΕΚ «αέρα» πρωταθλητισμού.

Να ανοίξει τα φτερά του…

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ περισσότερο ίσως ανάγκη την αντίδραση και με εμφατικό τρόπο μάλιστα απ’ ότι η Ένωση. Προερχόμενος από το «στραπάτσο» στο Φάληρο, όπου ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έπρεπε να δώσει οπωσδήποτε σημάδια ζωής στον πλανήτη Τούμπα.

Οι Μουργκ και Περέιρα πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, κάτι το οποίο πρόκειται να τονώσει αρκετά το ηθικό τους, ενώ και ο Σβιντέρσκι ήταν πολύ καλός, πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Πολύ θετικό αυτό για τον Πολωνό, ο οποίος θέλει να δώσει απαντήσεις μετά τον ερχομό του Κρμέντσικ.

Όσον αφορά τον Τζόλη, τα λόγια είναι περιττά. Ο Έλληνας άσος διανύει μια εκπληκτική για εκείνον σεζόν και έχει καταφέρει στην ηλικία των 19 ετών να «οδηγεί» μια μεγάλη ομάδα, αλλά και να ξεχωρίζει μέσα σε αυτή. Είναι δεδομένο πως αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να γράψει ιστορία. Όχι στην Ελλάδα φυσικά, αλλά σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Τώρα, ο «Δικέφαλος του βορρά» έχει σχετικά εύκολο πρόγραμμα μπροστά του μέχρι το τέλος του μήνα. Έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νικηφόρο σερί και στην συνέχεια να «χτίσει» πάνω σε αυτό. Οι νεαποκτηθέντες Καγκάβα και Μπαμπά θα καλύψουν κάποια από τα κενά που… βγάζουν μάτι στο ρόστερ και ένα καλύτερο «αύριο» μοιάζει αρκετά πιθανό για τους «ασπρόμαυρους».

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *