Type to search

Άγιος Δημήτριος Β' ΕΠΣΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ

Δόξα Βύρωνα-Άγιος Δημήτριος 2-0: Πρώτη νίκη και κορυφή για τους Βυρωνιώτες

Share

Η Δόξα Βύρωνα πέτυχε τη πρώτη της νίκη στη διαδικασία των play-off της Β’ ΕΠΣΑ με σκορ 2-0 επί του Αγίου Δημητρίου και απέκτησε προβάδισμα στη κούρσα της ανόδου, σε συνδυασμό και με την <<λευκή>> ισοπαλία στον παιχνίδι του Απόλλωνα Χαλανδρίου με τον Φοίνικα Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και πέτυχαν μια δίκαιη νίκη. Πλέον η ομάδα από το Βύρωνα χρειάζεται μία νίκη στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για να επιστρέψει στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν από τους Ζευκίλη και Καρατσομπανάκη, οι οποίοι ήταν και οι πολυτιμότεροι παίχτες του αγώνα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10ο λεπτό , με τον Τσάκλανο να εκτελεί φάουλ από μέση απόσταση και τον Μανώλη να μπλοκάρει σταθερά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και μετά από λάθος της άμυνας, ο Ζευκίλης πήγε κατά μέτωπο, σούταρε δυνατά, ο τερματοφύλακας του Αγίου Δημητρίου όμως απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 31′, όταν ο Αρώνης σούταρε δυνατά έξω από τη περιοχή, με τον Μεϊμάρογλου να διώχνει με δυσκολία. Ένα λεπτό αργότερα η Δόξα έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Χαλβατζής έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Τσάκναρης έκανε τη προβολή, η μπάλα όμως πέρασε ψηλά άουτ. Στο 32ο λεπτό, η Δόξα ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Καρατσομπανάκης, βρήκε στο κενό χώρο τον Ζευκίλη, και αυτός στο τετ-α-τετ με τον Μανώλη πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ίδιος παίχτης απείλησε ξανά, με δυνατό σουτ από τα πλάγια και τον Μανώλη να διώχνει σε κόρνερ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τη Δόξα Βύρωνα να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τη <<Μπάρτσα>> να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 49΄ ο Ζευκίλης έκανε ένα  ωραίο φαλτσαριστό σουτ μέσα από τη περιοχή, με το Μανώλη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 63ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τη νίκη με την επίτευξη του δεύτερου γκολ. Ο Καρατσομπανάκης έκλεψε τη μπάλα από το Λεβέντη στο χώρο του κέντρου και με ωραίο βολέ από τα 30 μέτρα, <<κρέμασε>> το τερματοφύλακα του Αγίου Δημητρίου, γράφοντας το τελικό 2-0. Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε στο 71′, με το Βουτά να εκτελεί δυνατά φάουλ, λίγο έξω από τη περιοχή, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο υπόλοιπο διάστημα του ματς, οι γηπεδούχοι έκαναν  σωστή διαχείριση και δεν απειληθήκαν σχεδόν καθόλου.

Η Δόξα Βύρωνα πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την άνοδο. Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Δόξας πήγαν προς τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και γνώρισαν την αποθέωση για τη νίκη που πέτυχαν. Στη συνέχεια, ο προπονητής της Δόξας, κ. Κωνσταντόπουλος, πήρε το λόγο και είπε πως η ομάδα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και θα πάει για δύο νίκες σε δύο παιχνίδια, ενώ τόνισε πως θέλουν το κόσμο δίπλα τους.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Δόξα Βύρωνα (Κωνσταντόπουλος, 4-2-3-1): Μεϊμάρογλου, Τζάρτζανος, Βούτας, Ρωμανός, Λιακόπουλος, Τσάκλανος, Τσακναρής, Χαλβατζής, Λεβέντης, Καρατσομπανάκης, Ζευκίλης

Άγιος Δημήτριος (Καπώνης, 4-2-3-1): Μανώλης, Καρκασίνας, Ρίζος, Πλάκα, Τσάκνος, Λεβέντης, Αρώνης, Βλάμης, Παναγιωτόπουλος, Ερμάλ, Κούτρος

Διαιτητής: Παναγιωταράς/ Βοηθοί: Τσολακίδης, Μημίδης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Δόξα Βύρωνα 6
  2. Απόλλων Χαλανδρίου 4
  3. Φοίνικας Περιστερίου 4
  4. Δόξα Βύρωνα 3

Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας