Type to search

ELITE LEAGUE ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΛΛΑΔΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Με ”Στρατηγό” Peterson νίκησε και ελπίζει για 8αδα ο Παπάγος(Δηλώσεις)

Share

Με νικητήριο καλάθι  2” πριν τη λήξη ο Παπάγος επικράτησε του Πανερυθραϊκού  στο κατάμεστο ”Σαλούν” με 92-91 ευστοχώντας σε  σουτ μέσης απόστασης ο αρχισκόρερ των ”Στρατηγών” Tyler Peterson.

Ο Παπάγος ως  η 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα υποδέχτηκε τον  Πανερυθραϊκό τη 5η καλύτερη επίθεση αντίστοιχα. Παράλληλα,πρόκειται για δύο κορυφαίες ομάδες στο κομμάτι των ασίστ και της δημιουργίας και συγχρόνωςμε  εξαιρετικά ποσοστά στο τρίποντο. 

Στη πρώτη τους φετινή αναμέτρηση ο Πανερυθραϊκός είχε επικρατήσει του Παπάγου με 105-82 . Επίσης , οι φιλοξενούμενοι είχαν  την παράδοση με το μέρος τους καθώς σε 10 αγώνες είχαν πετύχει 7 νίκες επί των ‘’στρατηγών’’. 

 

Βάση των παραπάνω οι δύο μονομάχοι ρίχτηκαν στη μάχη της 29ης αγωνιστικής της Elite League. 

Οι γηπεδούχοι πήραν  προβάδισμα στις αρχές της δεύτερης περιόδου με 22-19. Στη συνέχεια , οι φιλοξενούμενοι ‘’πάτησαν γκάζι’’ , εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές ανισορροπίες των γηπεδούχων και με  ένα σερί 11-0  απέκτησαν το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Στο ντεμαράζ του Πανερυθραϊκού ήρθε να δώσει τέλος ένας εκ των εμβληματικότερων παικτών του coach Κουρή, ο Γιώργος Βούζας . Ο 42χρονος πάουερ φόργουορντ πέρασε στο παρκέ για πρώτη φορά φέτος ύστερα απο σοβαρό τραυματισμό  και πέτυχε και το παρθενικό του τρίποντο με το οποίο ανέκοψε το σερί των φιλοξενούμενων .

Παρά την ‘’ανάσα’’ που πρόσφερε στην ομάδα του ο βετεράνος φόργουορντ , οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τα ηνία του αγώνα μέχρι και τα μέσα της τέταρτης περιόδου  (73-80). 

Στο τρίλεπτο που ακολούθησε ο Παπάγος ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ. Με ένα σερί 13-3 έκανε το σκορ 86-83 ανακτώντας το προβάδισμα μετά τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. 

Στο τελευταία τρία λεπτά  του αγώνα το προβάδισμα άλλαξε χέρι αρκετές φορές και αναμενόταν επεισοδιακό φινάλε . Ο Πανερυθραϊκός επανέφερε στο παρκέ τον πρωταγωνιστή του, Ευστρατίου (19 πόντοι/8 ασίστ/5 ριμπάουντ ) καθώς είχε συμπληρώσει 4 προσωπικά φάουλ νωρίς στο παιχνίδι . Στο μεσοδιάστημα διακριθέντας για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Σταματογιάννης (18 πόντοι/10 ριμπάουντ) ο οποίος 2:27 πριν τη λήξη πέτυχε τεράστιο τρίποντο ισοφάρισης  (86-86) και εν συνεχεία πέτυχε δεύτερο διαδοχικό καλάθι ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (86-88) 1:44 πριν τη λήξη .

 Ακολούθησαν καλάθια εκατέρωθεν και όλα τα φώτα έπεσαν μοιραία πάνω στη τελευταία φάση του αγώνα : 11’’ πριν τη λήξη ο Καλλιανιώτης με τρίποντο έδινε ένα τεράστιο διπλό στον Πανερυθραϊκό κάνοντας το 90-91. Στην επόμενη κατοχή , οι φιλοξενούμενοι κάνουν φάουλ εφόσον δεν είχαν συμπληρώσει 5 ομάδικα . Με 3’’ να απομένουν γίνεται η επαναφορά , την μπάλα πήρε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα Tyler Peterson (29 πόντοι /4 ριμπ/2 ασίστ/ 80% εντός πεδιάς) και κάνοντας εκρηκτικο πρώτο πάτημα , απο μέση απόσταση σηκώθηκε και εκτέλεσε για 2 διαμορφώνοντας το τελικό 92-91! Οι 29 πόντοι του Peterson αποτελούν ρεκόρ με τη φανέλα του Παπάγου ! Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του νικάει με καλάθι του στην εκπνοή. Με τη νίκη αυτή ο Παπάγος έφτασε το ρεκόρ του στο 16-13 και στο 11-4 εντός έδρας  αποκτά δικαίωμα στο όνειρο της συμμετοχής στα playoffs καθώς με διπλό στην δύσκολη έδρα της ΝΕΜ κλειδώνει το πλασάρισμα του στην πρώτη 8αδα.  

Διαιτητές: Σώμος-Μηλαπίδης-Τηγάνης

Δεκάλεπτα: 16-19, 41-49, 65-72, 92-91

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης 2, Γεωργοπαπαδάκος 12 (1), Σανδραμάνης 12 (1), Κόης 5 (1), Βούζας 3 (1), Καρούζος, Μαράκης 2, Σολωμός 1, Τζουγκαράκης 14, Καρακώστας 1, Μπαλός 11 (1), Πίτερσον 29 (1).

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 5 (1), Καλλιανιώτης  7 (1), Παπαδημητρίου 7, Κωστόπουλος 5 (1), Καμπουρίδης 5, Μερμίγκης, Αρνόκουρος 2, Οικονομόπουλος 9 (1), Σταματογιάννης 18 (3), Ματαλιωτάκης 14, Ευστρατίου 19 (2).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 49 (20-9)
2. Μαρούσι 49 (20-9)
3. Ψυχικό 49 (20-9)
4. Ελευθερούπολη 48 (19-10)
5. Τρίτωνας 48 (19-10)
6. Πανερυθραϊκός 46 (17-12)
7. Παπάγου 45 (16-13)
8. Κόροιβος Αμαλιάδας 45 (16-13)
—————————————————-
9. Ερμής Σχηματαρίου 44 (15-14)
10. Μεγαρίδα 44 (15-14)
—————————————————–
11. Αμύντας 42 (13-16)
12. Χαρίλαος Τρικούπης 42 (13-16)
13. Αγρίνιο 39 (10-19)
14. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 37 (8-21)
—————————————————-
15. Αίας Ευόσμου 37 (8-21)
16. Καβάλα 32 (3-26)

*Οι πρώτες οκτώ ομάδες θα συμμετάσχουν στα πλέι οφς, και οι τέσσερις νικήτριες ομάδες σε Final Four. Οι δυο ομάδες που θα κερδίσουν στους ημιτελικούς θα ανέρθουν στην Basket League
** Οι ομάδες 11-14 θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ, με τις δυο ηττημένες ομάδες να υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική (Τετάρτη 3/5) :

Ερμής Σχημ. – Ελευθερούπολη

Καβάλα – Χαρίλαος Τρικ.

Αίας Ευ. – ΦΕΑ

Μεγαρίδα – Παπάγου

Πανερυθραϊκός – Μαρούσι

Τρίτωνας – Ηρακλής

Ψυχικό – Αμύντας

Αγρίνιο – Κόροιβος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ :

Tyler Peterson- Παπάγος- ( 29 πόντοι/ 4ριμπ/2 ασίστ/80% εντός πεδιάς):

Ζητήσαμε απο τον MVP της αναμέτρησης τα μοιραστεί τα συναισθήματα του αμέσως μετά το νικητήριο καλάθι :

Ήταν όμορφο που νικήσαμε εντός έδρας. Είχαμε χάσει δύο σερί παιχνίδια  στο γήπεδο μας. Είναι πρώτη φορά που είχαμε τους φιλάθλους  στο πλευρό μας μετά από τρία παιχνίδια . Πήρα το σουτ της τελευταίας στιγμής και είμαι χαρούμενος που ευστόχησα .  Αν έχω ενημερωθεί σωστά , με νίκη στα Μέγαρα μπαίνουμε στα playoffs . Αυτό θα έχει κλείσει ιδανικά την σεζόν . Γενικότερα, είμαι ευγνώμων που έχω έρθει στον Παπάγο . Οι άνθρωποι εδώ υπήρξαν φανταστικοί απέναντι μου . Όλοι τους, φίλαθλοι, οι παράγοντες , οι πάντες ήταν  εξαιρετικοί μαζί με εμένα και της σύζυγο μου . Ήταν μια φανταστικη σεζόν και ήταν τιμή μου να παίζω έδώ.”

Coach Κουρής -Παπάγος 

Ο προπονητής του Παπάγου κλήθηκε αρχικά να σχολιάσει το σπουδαίο αποτέλεσμα της ομάδας του:

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σήμερα. Μπράβο και στα παιδιά του πανερυθραΪκού . Μπήκαν πολλά μεγάλα καλάθια απόψε. Ευχαριστήθηκε ο κόσμος μπάσκετ .Από εκεί και πέρα καλή επιτυχία εύχομαι στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας ενόψει των playoff. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε και σήμερα μετά την τιμωρία αλλά και καθόλη τη διάρκεια της σεζόν . Για εμάς ο στόχος επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όπου με το διπλό στον Τρίτωνα κλειδώσαμε την παραμονή μας στη κατηγορία. Πλέον είναι γιορτή για εμάς. Μακάρι να μην είναι το τελευταίο μας παιχνίδι εντός έδρας γιατί θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτό το κόσμο που έρχεται και είναι ο 6ος παίκτης, Γυρίσαμε ένα ματς που οι αντίπαλοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι σήμερα . Προσπαθήσαμε να μεινουμε ψύχραιμοι και προσγειωμένοι μετά την σπουδαία νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής   . Όμως και πάλι παίχτηκε πολύ ωραίο μπάσκετ με εναλλαγές και πολύ μεγάλα σουτ και πάθος. Θέλω να πω και ένα μπράβο στη διαιτησία . Πραγματικά σήμερα ήταν δίκαιη σε όλα . Από εκεί και πέρα θέλουμε να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε . Την τελευταία αγωνιστική με την ΝΕΜ μακάρι να νικήσουμε και να μπούμε στα playoffs και να το ζήσουμε γιατί το αξίζουμε . Τα παιδιά μου  είναι παλληκάρια όλη τη χρονιά . Θα ήθελα μάλιστα να αναφερθώ σε ένα συγκεκριμένο παίκτη, τον Γιώργο τον Βούζα που υπέστη ρήξη χιαστού πριν την έναρξη της σεζόν .Παρόλα αυτά γύρισε όρθιος, σήμερα πέτυχε μάλιστα  ένα μεγάλο τρίποντο στο πρώτο του παιχνίδι στην Α2 για φέτος.  Είναι πραγματικό παράδειγμα για τους νεότερους. Μπράβο του !”

Αναφορικά με την τελευταία αγωνιστική και την αναμέτρηση της ομάδας του Παπάγου κόντρα στα Μέγαρα ο αρχιτέκτονας των ”Στρατηγών ” σχολίασε :

Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά . Το πιο σημαντικό είναι ότι μας υπολογίζουν πλέον όλοι . Αυτό είναι που μας ευχαριστεί περισσότερο από όλα. Αυτό ήθελα  να φτιαξουμε και το πετύχαμε . Μια μαχητική ομάδα που παλεύει όλα τα ματς και ειδικά εδώ μέσα που μας βοηθά και ο κόσμος. Τέλος , θέλω να ευχαριστήσω το κόσμο για ακόμα μια φορά, την διοίκηση και πιο συγκεκριμένα τον Μιχάλη τον Υφαντή που είναι δίπλα μας , όλη την διοίκηση και όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως. Τον βοηθό μου φυσικά, τον γυμναστή μας, όλους ! Ξέρω ότι είμαι ένας απαιτητικός άνθρωπος αλλά το πάθος μέσα μου δεν σβήνει , ακόμα και στην τελευταία κατοχή  . Ευχαριστώ άρα τους πάντες για την συνεργασία παρά τις όπιες εντάσεις .  Ολοκληρώσαμε φέτος τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο με το σημερινό αποτέλεσμα”

Επιμέλεια/Αποστολή : ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

Tags: