Type to search

Άρης Πετρούπολης Κύπελλο ΕΠΣΑ Μικρασιατικός Αστέρας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μικρασιατικός Αστέρας – Άρης Πετρούπολης 1-0: Κυπελλούχος Αθηνών, με ήρωα τον Σαπαλίδη στη παράταση

Share

Το Κύπελλο ΕΠΣ Αθηνών κατέκτησε στη παράταση ο Μικρασιατικός Αστέρας, κερδίζοντας στο τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο «Γ.Καμάρας» στη Ριζούπολη, τον Άρη Πετρούπολης. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Σταμάτης Σαπαλίδης στο 109ο λεπτό της παράτασης, φτάνοντας τα 27 φέτος στη σεζόν!

Ο Μικρασιατικός Αστέρας ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και κατάφερε να πάρει το Κύπελλο ΕΠΣ Αθηνών, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κέρδισε τον Άρη Πετρούπολης, παρά τη διαφορά μίας κατηγορίας μεταξύ τους, αφού ο Άρης είναι ομάδα Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Ηλία Καλοπήτα δυσκολεύτηκε στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε τα ηνία του ματς.

Ο όρκος νίκης της ομάδας του Μικρασιατικού Αστέρα

Ο όρκος νίκης της ομάδας του Μικρασιατικού Αστέρα

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Πετρούπολης μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και κυριάρχησε απόλυτα, εκμαιεύοντας πολλά εύκολα λάθη από την ομάδα της Καισαριανής. Ο Άρης έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά ο Μιχελής απέκρουσε το σουτ του Κορώνη στο 3’ και την κεφαλιά του Τσατσαρή στο 12’.

Ο Μικρασιατικός ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία προς την αντίπαλη εστία.

Ο προπονητής του Άρη, Λουκάς Καραδήμος, έκανε τρεις αλλαγές γρήγορα στο δεύτερο μέρος αλλά αυτές φάνηκε να αποσυντονίζουν την ομάδα, και σε συνδυασμό με την άνοδο των αντιπάλων τους, ήταν θέμα… τύχης, που δεν έχασαν το ματς στη κανονική διάρκεια.

Πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς για τον Μικρασιατικό Αστέρα, στο 66ο λεπτό. Ο Σάμιος τροφοδότησε υπέροχα τον Ψαραδέλη, αλλά εκείνος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ρουμπή. Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα, με ανάποδο ψαλιδάκι του Μαραγκουδάκη από το ύψος της περιοχής (!), το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Η ομάδα της Καισαριανής στάθηκε άτυχη σε δύο περιπτώσεις στη συνέχεια, αφού σημάδεψε δις το δοκάρι. Αρχικά, στο 71’ με το φάουλ του Ραχήμ και εν συνεχεία στο 78’ με τον Σαπαλίδη, ο οποίος πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή.

Αμφότερες, είχαν από μία σπουδαία φάση πριν την ολοκλήρωση του 90λέπτου. Για τον Μικρασιατικό, το φαλτσαριστό σουτ του Ραχήμ πέρασε λίγο άουτ, ενώ για τον Άρη Πετρούπολης, ο Μιχελής πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Γκούφα εξ επαφής. Το 0-0 όμως, παρέμεινε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση.

Εκεί, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ευκαιρίες, αλλά ο Μικρασιατικός φαινόταν η ομάδα που είχε κάνει τη καλύτερη διαχείριση δυνάμεων και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης στο 109’. Από τη σέντρα του Ζέλο από τα αριστερά, ο Σαπαλίδης έκανε τη κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ο Σαπαλίδης σκόραρε ξανά σε τελικό, αφού πέτυχε γκολ και πέρυσι σε αυτόν της ΕΠΣ Πειραιά, όταν κατέκτησε το τρόπαιο με τον Ελλάς Ποντίων. Ταυτόχρονα, ο Ζέλο, που ήρθε από τον πάγκο και έβγαλε την ασίστ, και ο Σάμιος, κατέκτησαν το Κύπελλο ΕΠΣ Αθηνών για δεύτερη σερί χρονιά, αφού το πήραν και πέρυσι με την Ηλιούπολη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μικρασιατικός Αστέρας (Ηλίας Καλοπήτας): Μιχελής, Κωνσταντινίδης, Βουτυράς (Θεωδόρου 112’), Κουτσογκίλας Ε. (Κουτσογκίλας Π. 101’), Μαραγκουδάκης, Τζέλη, Σάμιος, Βουγιουκλίδης (Ζέλο 76’), Σαπαλίδης (Έσλερ 112’), Ραχήμ (Κακός 112’), Σμυρνάκης (Ψαραδέλης 63’).

Άρης Πετρούπολης (Λουκάς Καραδήμος): Ρουμπής, Μανδαμανιώτης, Λεβέντης (Γάγγος 54’), Τσατσαρής, Κρητικός, Κορώνης (Τσερκώνης 80’), Ζαΐμι (Νάτσης 54’), Ντάφλας, Σαμαράς (Γκούφας 46’), Αντωνακόπουλος, Αργυρίου (Γεραγωτέλλης 80’).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ηλίας Καλοπήτας (Προπονητής Μικρασιατικού Αστέρα): «Είναι μια σημαντική στιγμή για όλη την ομάδα, είναι η πρώτη φορά που κατακτάμε το κύπελλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια, εκτός από τους παίκτες και τη διοίκηση, στον κόσμο και προσωπικά τους το αφιερώνω. Στα πρώτα λεπτά μπήκαμε λίγο φοβισμένοι αλλά έπειτα ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση μας και φάνηκε η δουλειά μας.»

Σταμάτης Σαπαλίδης (Παίκτης Μικρασιατικού Αστέρα): «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σκόραρα και πραγματικά είναι μοναδικά τα συναισθήματα. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, γιατί σίγουρα ο επιθετικός παίρνει τα εύσημα, αλλά η ομάδα αποτελείται από 20 παίκτες, που δουλεύουν όλοι για να καταφέρω εγώ να σκοράρω.»

Ο σκόρερ, Σταμάτης Σαπαλίδης στη μέση

Ο σκόρερ, Σταμάτης Σαπαλίδης στη μέση

Χρήστος Σκούρας

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *