Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δόξα Βύρωνα- Αθηναϊδα 0-1: Πήρε το ντέρμπι και την απευθείας άνοδο στην Α΄ Κατηγορία

Share

Η Αθηναϊδα ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Η ομάδα από τη Κυψέλη επικράτησε με 1-0 της Δόξας Βύρωνα στο <<Δ. Νικολαϊδης>> και εξασφάλισε από την προτελευταία αγωνιστική την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας άνοδο στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΑ. Οι φίλοι της Δόξας έδωσαν δυναμικό παρόν και δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ στην εξέδρα παρευρέθηκαν  πολλοί άνθρωποι από το χώρο του ποδοσφαίρου, όπως ο Κώστας Φραντζέσκος, ο οποίος παρακολούθησε τη προσπάθεια του γιου του που αγωνίζεται με τη φανέλα της Αθηναϊδας, ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και ο προπονητής της Διάνας, Γιάννης Κουσάνας.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αποφασισμένες στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3ο λεπτό η Αθηναϊδα δημιούργησε τη πρώτη καλή στιγμή όταν ο Ντιντιφάς σέντραρε από τα αριστερά και ο Πανάκης έκανε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Η Δόξα Βύρωνα απάντησε στο 10′ όταν ο Ζευκίλης έκανε τη σέντρα και ο Ρωμανός βρήκε τη μπάλα, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν αδύναμη με τον Γκιμούση να μπλοκάρει εύκολα. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές και να μην έχουν καμία διάθεση για κάποιο ρίσκο. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήθελαν μόνο τη νίκη, ήταν πολύ νευρικοί και έκαναν αρκετά λάθη ενώ οι φιλοξενούμενοι πάταγαν καλύτερα στο γήπεδο δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές. Στο 42ο λεπτό ο Φραντζέσκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βογατσάς πήρε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έγινε και η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Φραντζέσκος εκτέλεσε πολύ ωραία φάουλ από μέση απόσταση, ο Ντιντιφάς μπήκε στη πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 υπέρ της Αθηναϊδας.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε καθώς η ομάδα από το Βύρωνα ανέβασε τις γραμμές της στο γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι με όπλο τους τη γρανιτένια άμυνα που διαθέτουν απορρόφησαν τη πίεση που δέχτηκαν και δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες παίζοντας στη κόντρα επίθεση. Στο 52′ η Δόξα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν μετά από κόρνερ ο Ρωμανός έστρωσε τη μπάλα με κεφαλιά στον Καρατσομπανάκη και εκείνος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Οχτώ λεπτά αργότερα ο Δούκας βγήκε στη πλάτη της άμυνας, σούταρε δυνατά με τον Γκιμούση να κάνει την απόκρουση, στο ριμπάουντ ο Καρατσομπανάκης προσπάθησε να κερδίσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, όμως αυτός μπλόκαρε σταθερά. Στο 77ο λεπτό οι παίχτες της Αθηναϊδας βγήκαν στη κόντρα επίθεση, ο Φραντζέσκος έκανε το παράλληλο γύρισμα στη περιοχή, ο Πανάκης έπιασε το γυριστό και η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική. Μόνο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να σκοράρει η Δόξα όμως οι προσπάθειες των Ζευκίλη και Λεβέντη κατέληξαν άουτ.

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες και οι προπονητές της Αθηναϊδας πανηγύρισαν έξαλα τη μεγάλη τους επιτυχία καθώς την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΑ. Από την άλλη, απογοήτευση επικράτησε στο στρατόπεδο της Δόξας, όχι μόνο για την ήττα αλλά και για την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν. Πλέον η ομάδα από τον Βύρωνα θα διεκδικήσει την άνοδό της μέσα από αγώνες μπαράζ. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η διαιτησία του κ. Γκάμαρη ήταν εξαιρετική, όπως παραδέχτηκαν και οι άνθρωποι των δύο ομάδων.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Δόξα Βύρωνα (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, 4-2-3-1): Mεϊμάρογλου, Τζάρτζαλος, Βουτάς, Ρωμανός, Χουχούλης, Τσάκλανος (78′ Στάθης), Χαλβατζής, Φυρίγος (34′ Λιακόπουλος,)(46′ Λεβέντης), Καρατσομπανάκης(61′ Νικόλας), Ζευκίλης, Τσακναρής(46′ Δούκας)

Αθηναϊδα (Μάκης Ραφαηλίδης,4-3-3): Γκιμούσης, Κόντης, Πράσσος, Βογατσάς, Τζουρμάνας(55′ Πανταζόπουλος), Κανδαλέπας, Ντιντιφάς, Χούτας (41′ Πανταζόπουλος), Πανάκης, Φίλος(80′ Βαγγέλης), Φραντζέσκος(80′ Λαζαρίδης)

Διαιτητής: Γκάμαρης/ Βοηθοί : Μητροφάνης, Κολλιάκος

Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *