Type to search

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Κεντρική Πανιώνιος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάρτι στην κερκίδα, πάρτι και στο γήπεδο για τον «πεντάστερο» Πανιώνιο

Share

Εύκολο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο, ο οποίος συνέτριψε με 5-0 τον ουραγό Πανγυθεατικό και παραμένει ισόβαθμος με Αιολικό και Ρόδο στο ρετιρέ της βαθμολογίας του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι ποδοσφαιριστές των «κυανέρυθρων» έκαναν το καλύτερο δώρο στους φιλάθλους τους, που έδωσαν δυναμικό παρόν (περίπου 4.000) στο γήπεδο και γιόρτασαν μαζί τα 40 χρόνια ίδρυσης των Πανθήρων. Μάλιστα, ο οργανωμένος σύνδεσμος φιλάθλων του «Ιστορικού», φιλοξένησε αντιπροσωπεία του αντίστοιχου της Κρίσταλ Πάλας (Holmesdale), αλλά και της Τζένοα, σε μια συμβολική κίνηση μεταξύ των αδελφοποιημένων σωματείων.

 

Το Ματς

 

Ο Πανιώνιος επιβεβαίωσε το χαρακτήρα του φαβορί από τη σέντρα του αγώνα, καθώς πήρε εξ αρχής τα ηνία και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν, έστω και ελάχιστα, τη μπάλα. Τα ποσοστά κατοχής ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι βέβαια δυσκολευόντουσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση κάποια διαδοχικά σουτ που έφυγαν άουτ στο διάστημα 16′-19′. Παρ’ όλα αυτά, ο «Ιστορικός» άνοιξε το σκορ στο 29′ από μια ανύποπτη φάση, όταν ο Λίμα βρήκε κάποια μέτρα εκτός περιοχής και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καβαλιώτη, που θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Το προβάδισμα έλυσε τα πόδια των Νεοσμυρνιωτών, που κυκλοφορούσαν πλέον με περισσότερη άνεση και έβαλαν το συνδυαστικό ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο. Αποκορύφωμα αυτού ήταν η φάση του 38′, όταν ο Σέχου πέρασε μια όμορφη κάθετη στον Μούντριχα, αλλά ο μέσος των γηπεδούχων νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Καβαλιώτη. Ωστόσο, η ομορφότερη στιγμή του ημιχρόνου δεν αφορούσε κάποιο γκολ ή κάποια φάση γενικότερα. Στο 40ο λεπτό, η Θύρα 3 χάθηκε από την ορατότητα των πάντων, αφού τα -συμβολικά- 40 καπνογόνα που άναψαν, δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και έδωσαν το έναυσμα για ένα μικρό πάρτι, για τον εορτασμό της επετείου των Πανθήρων (1983-2023).

Το γιορτινό κλίμα κορυφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, και τελικά παρέσυρε μαζί και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι -ειδικά από το 65′ κι έπειτα- έστησαν τη δική τους γιορτή εντός αγωνιστικού χώρου. Νωρίτερα, ο Μίχος φρόντισε να εκμεταλλευτεί την εκτέλεση κόρνερ του Λίμα και με κοντινό σουτ να κλειδώσει τη νίκη για τους γηπεδούχους (56′). Λίγα λεπτά αργότερα, ο Παπαπαναγής πέρασε στον αγώνα τους Γροντή και Τσιμπόκα, κάνοντας ακόμη περισσότερο δημιουργική την ομάδα του. Ο Πανιώνιος έμπαινε όποτε ήθελε στην περιοχή των Πελοποννήσιων και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69′, μετά από άψογη συνεργασία των Πίσπα-Τσιμπόκα και σουτ του τελευταίου, που αποκρούστηκε απ’ τους αμυντικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων ήρθε στο 74′, και ήταν ένα σουτ απελπισίας από τον Μανωλάκο που πέρασε αρκετά άουτ.  Τρία λεπτά αργότερα, ο Τσιμπόκας με ατομική ενέργεια ξέφυγε από τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καβαλιώτη. Το 3-0 ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 82ο λεπτό, με «δράστη» τον Σέχου, που είπε ευχαριστώ στην ασσίστ πάρε-βάλε του Τσίπρα και εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τη μικρή περιοχή. Εκεί που ο αγώνας έδειχνε ότι θα κλείσει με αυτό το σκορ, ο Πανιώνιος πάτησε γκάζι και στις καθυστερήσεις βρήκε άλλα 2 τέρματα, αμφότερα με κεφαλιές. Στο 92′ ο Γροντής σέρβιρε με στημένη μπάλα από φάουλ στον Τσιμπόκα, που πέτυχε το γκολ που έψαχνε από τη στιγμή που πέρασε στον αγώνα. Περίπου 90 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λίμα σημείωσε και 2η ασσίστ (ενώ είχε ανοίξει και το σκορ), καθώς η σέντρα ακριβείας του βρήκε τον Διονέλλη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο, και μετά στα δίχτυα του Καβαλιώτη. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, αφού ο Μανωλάκος αποβλήθηκε (εσκεμμένα) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φινάλε.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε αποθεωτικό κλίμα για τους ποδοσφαιριστές του Παπαπαναγή, ο οποίος με τις αλλαγές του φρόντισε να προσφέρει θέαμα στο κοινό της ομάδας (γκολ Τσιμπόκας-Διονέλλης , ασσίστ Τσίπρας-Γροντής), αλλά και ένα χρήσιμο σκορ, καθώς η διαφορά τερμάτων θα μετρήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Ρόδο, και πιθανότατα και με τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου (Αιολικός, Μύκονος). Το γλέντι στην κερκίδα συνεχίστηκε, με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου να συμμετέχουν και να ευχαριστούν τους φιλάθλους για την παρουσία τους, σε μια εικόνα του γηπέδου που θύμιζε τις μέρες του «Ιστορικού» στην Super League. Πλέον, οι Νεοσμυρνιώτες στρέφονται στην εξαιρετικά σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μύκονο, που καραδοκεί σε απόσταση βολής. Οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει εδώ και καιρό το τραίνο της παραμονής, και ο στόχος τους είναι να συλλέξουν εμπειρίες όπως η σημερινή.

 

Highlights

 

Συνθέσεις

 

Πανιώνιος (Περικλής Παπαπαναγής) : Αντωνόπουλος, Ξυγκόρος, Καρδάμης, Μίχος, Μπρέγκου (60′ Τσιμπόκας), Πίσπας (70′ Τσίπρας), Σέχου, Μούντριχας (60′ Γροντής), Πριόνας (70′ Διονέλλης), Γκίνο (79′ Παπαδάκης), Λίμα

Πανγυθεατικός (Σταύρος Μανιάτης) : Καβαλιώτης, Πετρόπουλος (70′ Τσάρρι), Κωστάκος (80′ Κακούρος), Αναστασάτος, Κουρτέσης, Μανωλάκος, Διαμαντάκος, Παναγόπουλος (87′ Αμπαζάι), Μπερδούσης ( 70′ Κουτσιουμάρης), Δασκαλάκης (46′ Χρυσικάκος), Γιαννόπουλος

 

Διαιτητής : Σαμιωτάκης (Ηρακλείου)

Α’ Βοηθός : Καραγιάννης (Δυτ. Αττικής)

Β’ Βοηθός : Πλακάς (Δυτ. Αττικής)

 

Επιμέλεια : Θοδωρής Γκίνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *