Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Γ.Σ Ηλιούπολης- Γ.Σ. Εργοτέλης 65-52: Νίκησε εύκολα και <<αγκάλιασε>> τα πλέι-οφ της ανόδου

Share

Η Ηλιούπολη είχε ένα εύκολο απόγευμα, στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, απέναντι στον ουραγό  Εργοτέλη και πέτυχε πολύ σημαντική νίκη (65-52) που την διατήρησε στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Κρητικοί ήταν ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο, στο δεύτερο όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με πρωταγωνιστές τους Γκαβανόπουλο και Παναγόπουλο που πέτυχαν συνολικά 33 πόντους έφτασαν στη 13η νίκη της σαιζόν.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά κακό όσον αφορά το θέαμα με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στην επίθεση και το δείκτη του σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα. Η Ηλιούπολη από το ξεκίνημα πήρε μια μικρή διαφορά στο σκορ την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος της περιόδου (17-11). Παρ΄ όλα αυτά, οι παίκτες του Εργοτέλη έβγαλαν αντίδραση και με επιθετικούς εκφραστές τους Σκάνδαλο και Καμπάκα αρχικά, μείωσαν τη διαφορά και στη συνέχεια έκαναν την ανατροπή για το 24-27. Όμως, ο Γκαβανόπουλος με τρίποντο ισοφάρισε σε 27-27 και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους με τις2 εύστοχες βολές του Καραμπάτσου. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Ηλιούπολη να έχει ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (29-27).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε  με τους παίκτες του κόουτς Βλουτή να μπαίνουν αποφασισμένοι στο παρκέ για να πάρουν τη νίκη. Η τρίτη περίοδος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν πολύ πιεστικοί και στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να πετύχει μόλις 9 πόντους σε όλη τη 3η περίοδο. Η Ηλιούπολη τελείωσε το 3ο δεκάλεπτο στο +12,τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τότε στο ματς (48-36). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίχτες του Εργοτέλη έδειξαν σημάδια κόπωσης και ουσιαστικά η ομάδα κατέρρευσε, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται το προβάδισμά τους, το οποίο διεύρυναν σε 56-42  που αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με το τελικό αποτέλεσμα (65-52) να εξασφαλίζει στον Εργοτέλη την τελευταία θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η Ηλιούπολη επέστρεψε στις νίκες ,μετά την ήττα την προηγούμενη εβδομάδα από την Πεντέλη εκτός έδρας, και παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας φτάνοντας τους 34 βαθμούς, εξασφαλίζοντας (σχεδόν) τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ της ανόδου. Από την άλλη ο Εργοτέλης συνέχισε την απογοητευτική του πορεία και παραμένει στη τελευταία θέση. Από τους Κρητικούς ξεχώρισε ο Σκάνδαλος, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους.

Δεκάλεπτα: 17-11, 29-27, 48-36, 65-52

ΑΡΧΙΚΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ

Ηλιούπολη (Βλουτής): Σπανός, Ζανιδάκης, Παναγόπουλος, Γκαβανόπουλος, Μαντάς

Εργοτέλης (Βισκαδουράκης): Σκάνδαλος, Χαλκιαδάκης ,Μηλαθιανάκης, Πρινιανάκης, Ορφανουδάκης

Διαιτητές: Κωστής, Τζανετάκης

Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *