Type to search

Bundesliga ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τόμας Μίλερ: O 300αρης θρύλος των Βαυαρών

Share

Ένας εν ενεργεία θρύλος της Μπάγερν Μονάχου στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Στουτγκάρδης το Σάββατο (04/03) συμπλήρωσε 300 συμμετοχές σε γκολ. Ο λόγος για τον Τόμας Μίλερ.

 

Η Μπάγερν Μονάχου αντιμετώπισε την Στουτγκάρδη εκτός έδρας για την 23η αγωνιστική της Bundesliga. Ο Μίλερ πραγματοποίησε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση για φέτος την οποία και μετουσίωσε σε ασίστ για το 2-0 της ομάδας του στο 62ο λεπτό. Έτσι ο 33χρονος Γερμανός έφτασε αισίως τις εφτά ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα και συνολικά τις 159. Αν προσθέσει κάποιος και τα 141 γκολ του τότε μαζεύονται συνολικά 300 συμμετοχές σε γκολ, ένα νούμερο άξιο θαυμασμού. Από το 2004 – 2005 (την πρώτη χρονιά που ξεκίνησαν να συλλέγονται αναλυτικά τα στατιστικά των αγώνων) ο μόνος που τον έχει ξεπεράσει είναι ο πρώην συμπαίχτης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με συνολικά 367 συμμετοχές.

Ο Μίλερ έχει περάσει όλα του τα ποδοσφαιρικά χρόνια στο Μόναχο για χάρη της Μπάγερν. Το ντεμπούτο του έγινε το μακρινό 2008 απέναντι στο Αμβούργο. Μπορεί εκείνη την σεζόν να αγωνίστηκε μόλις τέσσερις φορές αλλά από την επόμενη χρονιά έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Αυτό φαίνεται από τις 34 συμμετοχές που συμπλήρωσε στο πρωτάθλημα μετρώντας 13 γκολ, ενώ μοίρασε και 10 ασίστ.

Ο Μίλερ σαν ποδοσφαιριστής είναι μία κατηγορία μόνος του. Δεν είναι γρήγορος, δεν έχει ιδιαίτερα σωματικά χαρακτηρίστηκα και η τεχνική του είναι συζητήσιμη. Ο Τόμας όμως έχει την «μαγική» ικανότητα να ξέρει να βρίσκεται στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή είτε για να σκοράρει είτε για να πασάρει. Για αυτόν ακριβός τον λόγο τα γκολ με τις ασίστ του είναι σχεδόν δίπλα δίπλα. Αγωνίζεται κυρίως ως δεύτερος επιθετικός με σκοπό να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή βοηθώντας τον εκάστοτε επιθετικό που έχει μπροστά του και να τον φορτώνει με γκολ. Είναι ο ορισμός του παίκτης ομάδας, βγάζει το «εγώ» του έξω από την εξίσωση και παίζει με απώτερο σκοπό να πάρει η ομάδα του την νίκη. Εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού του δεν έχει δεχθεί και τα εύσημα που θα άξιζε για την πλούσια και γεμάτη τρόπαια καριέρα του. Μερικά από τα πολλά κύπελλα που έχει σηκώσει σε Μπάγερν και Εθνική Γερμανίας είναι 11 πρωταθλήματα, δύο Champions League και σαφώς ένα Μουντιάλ.

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο βασικά γρανάζια δύο καλό λαδωμένων μηχανών. Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του 21ου αιώνα που κανείς δεν τον συμπεριλαμβάνει στην προσωπική του λίστα. Έχει τίμημα να παίζεις για την ομάδα και όχι για τον εαυτό σου, αυτοί όμως που το βλέπουν και το αναγνωρίζουν σε εκτιμάνε εφ’όρου ζωής.

 

Άγγελος Κρεμαστός

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *