Type to search

CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ Ντόρτμουντ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΣΕΛΣΙ

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΗΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Share

Μπενφίκα και Τσέλσι θα δώσουν το παρόν για άλλη μια φορά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ, καθώς απέκλεισαν τις Κλαμπ Μπριζ και Μπορούσια Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (τερματοφύλακας Μπενφίκα) συνέτριψε με 5-1 τη Κλαμπ Μπρίζ στο δεύτερο τους παιχνίδι στη Λισαβόνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πορτογάλους ήταν ο Γκονζάλο Ράμος με δύο γκολ (45+2′,57′) και μία ασίστ. Τα υπόλοιπα γκολ για τη Μπενφίκα σημείωσαν οι Ράφα Σίλβα (38′), Ζοάο Μάριο (ΠΕΝ 71′) και Ντέιβιντ Νέρες (77′). Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Μπιόρν Μέιγερ (87′). Έτσι προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 7-1 απέναντι στην ομάδα απο το Βέλγιο.

Οι Λονδρέζοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση (είχαν ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι) , επικρατώντας με 2-0 απέναντι στους Βεστφαλούς στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η Ντόρτμουντ είχε 10/10 νίκες τη φετινή σεζόν έναντι μόλις 2/12 της Τσέλσι, όμως οι ”μπλέ” ήταν εκείνοι που πήραν το εισητήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε ένα απο τα καλύτερα φετινά τους παιχνίδια οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ραχίμ Στέρλινγκ (43′) .Ο Κάι Χάβερτζ πλήγωσε την ομάδα της πατρίδας του , σημειώνοντας το τελικό 2-0 απο την άσπρη βούλα (53′).

Μανώλης Βουτσάκης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *