Type to search

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Έδειξε ότι μπορεί, στο χέρι του η ανατροπή

Share

Στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, «κόλλησαν» στο 0-0 και η μεταξύ τους απόσταση παρέμεινε στους πέντε βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον μεγάλο αστέρα τους, Χάμες Ροντρίγκες, ήταν σαφώς ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι ουσιαστικά, έχασαν δύο βαθμούς. Έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, με πίεση ψηλά από το πρώτο λεπτό. Στο 4′, άγγιξαν το γκολ όταν ο Μπακαμπού εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού και μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή, όμως σημάδεψε το δοκάρι του Μπρινιόλι. Οι «πράσινοι», σιγά-σιγά ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ανήκε στους Πειραιώτες, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Κανός αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν σε διάστημα δύο λεπτών, ξανά με τον Κανός, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Με τον Κώστα Φορτούνη να δημιουργεί, ο Ολυμπιακός απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, με τους Ροντινέι και Μασούρα. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν τη μεγαλύτερη φάση τους στο 79, όταν το σουτ του Σπόραρ λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Μίτσελ, έριξε στη μάχη και τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν κινητικός και έκανε αισθητή την παρουσία του, χωρίς ωστόσο να κάνει τη διαφορά. Η πίεση των πρωταθλητών συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και στο 89′, ο νεοεισελθόντας Βρουσάι, έκλεψε τη μπάλα από τον Πούχατς και με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Μετά από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς εκείνος έκρινε ότι ο Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης, επηρέαζε την εξέλιξη της. Οι «ερυθρολευκοι», διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στα τελευταία λεπτά τους διέκρινε ο εκνευρισμός, όντας ανήμποροι να πατήσουν περιοχή ξανά και μάλιστα, έμειναν με 10 παίκτες, έπειτα από αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με δεύτερη κίτρινη.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιοι οι πράσινοι στο Φάληρο, έντονες διαμαρτυρίες των ερυθρόλευκων για το ακυρωθέν γκολ στο 89'

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει στους πέντε βαθμούς.Τα νούμερα του παιχνιδιού, μιλάνε από μόνα τους, με τα x-goals να είναι 0,9-0,2 υπέρ της ομάδας του Μίτσελ και τις τελικές προσπάθειες 15-6. Οι Πειραιώτες, στα δύο φετινά παιχνίδια με τους πρωτοπόρους πήραν το λιγότερο δυνατό, από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής, καθώς θα μπορούσαν κάλλιστα να επικρατήσουν και στις δύο αναμετρήσεις και να βρίσκονται στο +1 από τους «πράσινους». Παρά ταύτα, ακόμα και με τις υπάρχουσες συνθήκες, παραμένουν στο κόλπο του τίτλου και θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση στα πλέι οφ και να κατακτήσουν το 4ο σερί τους πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *