Type to search

Α1 Μπασκετ Γυναικων ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 Γυναικών: Ξέσπασε στον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός

Share

Άνετη επικράτηση των ερυθρόλευκων, με 93-63, κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων, για την 21η αγωνιστική.

Γράφει από την αίθουσα 5 του ΣΕΦ ο Θοδωρής Δημόπουλος.

Μετά τη βαριά ήττα από την Πράγα, για την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στον ΠΑΣ Γιάννινα, κλείνοντας την ευρωπαϊκή πληγή, με το τελικό 93-63. Φανταστική εμφάνιση των ερυθρόλευκων, οι οποίες διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας, πλέον, 11 νίκες, σε ισάριθμα ματς, για την Α1 Γυναικών, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Αγώνας

Το τζάμπολ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρήκε τον Ολυμπιακό να πατά καλύτερα στο παρκέ, θέλοντας να πάρει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων. Ωστόσο, παρά το πολύ καλό δημιουργικό κομμάτι, άργησε να ευστοχήσει. Η Γκούσταφσον έσπασε το ρόδι, τελικά, μετά το γκολ φαόυλ της Πρόβο (2-3), περίπου δύο λεπτά, έπειτα από την έναρξη της αναμέτρησης. Πολύ ψηλά ανέβασε το πρεσάρισμα η ομάδα του Θάνου Νίκλα, θέλοντας να σπάσει, παράλληλα, τη γκίνια, επιθετικά. Το τρίποντο της Εβόντο, όμως, στέλνει τη διαφορά στους 6 πόντους (4-10). Δείγμα της πολύ προσεκτικής παρουσίας που είχαν, στην επίθεση, οι φιλοξενούμενες. Δεχόμενες ένα σερί 14-0, έπειτα, είδαν τις ερυθρόλευκες να ρευστοποιούν την αύξηση πίεσης στην περιφέρεια και την εκμετάλλευση του ανοιχτού παιχνιδιού, μπροστά, βρισκόμενες, για πρώτη φορά, να προηγούνται, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 18-10. Απόλυτη πρωταγωνίστρια η Γκούσταφσον, που χτύπησε τόσο από τη ρακέτα, όσο και από τα 6 και 75.

Δίνοντας το σύνθημα, ώστε η συνέχεια να είναι ανάλογη. Το σύνολο του Γιάννη Μαργαρίτη προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στο χαμηλό ποστ, με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί ξεκάθαρα, σε αυτό τον τομέα. Διψήφια διαφορά, χάρη στο χέρι της εξαιρετικής  Σπυριδοπούλου, που έκανε το 25-15, από τη δεξιά γωνία. Και ενώ στον αντίποδα, η Έφα, μαζί με την Εβόντο  έδειχναν να είναι σχεδόν μόνες. Με βάση το συγκροτημένο ανασταλτικό κομμάτι, οι γηπεδούχες έφεραν τη διαφορά στους 15 (33-18), από τον αιφνιδιασμό της Σταμολάμπρου. Το τρίποντο της, πολύ καλής, εξίσου, Σαρηγιαννίδου, για το 36-20, έμοιαζε με…βότσαλο στον ωκεανό για τις ερυθρόλευκες, που θωράκισαν απίστευτα το αμυντικό κομμάτι της φροντ λάιν, σε συνδυασμό με την πίεση στην περιφέρεια, που διευκόλυνε το ανοιχτό παιχνίδι. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Σταμάτη έκανε το 41-20. Η κυκλοφορία της μπάλας, από πλευράς της Πειραϊκής ομάδας έδειξε, για ακόμα μία φορά, ότι είναι ατού, δίνοντας ποικιλία στον τρόπο έκφρασης του παιχνιδιού της. Δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα η Γκούσταφσον, βάζοντας με αποτελεσματικό ποστ παιχνίδι, το τελευταίο καλάθι του Ολυμπιακού, στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώνεται στο 51-24.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι ταχύτητες φάνηκε πως δεν θα πέσουν. Η Σουκ απαντά στην Εβόντο, για το 53-27. Εκατέρωθεν έψαξαν το σουτ μέσης απόστασης, με τις γηπεδούχες να έχουν μεγαλύτερη συνέπεια, στο δημιουργικό και, κυρίως, εκτελεστικό κομμάτι. Ξανά η Γκούσταφσον χτύπησε από το χαμηλό ποστ, για το 60-32. Μόνο οι μακρινές εκτελέσεις της Εβόντο, σε συνδυασμό με την πολύ δραστήρια Σαρηγιαννίδου έδειχναν να έχουν απομείνει για την ομάδα των Ιωαννίνων. Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει από νωρίς. Η Μαρίνη απλώς μειώνει σε 68-42 με τρίποντο από την αριστερή γωνία. Χωρίς να ανακόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού, που τάιζε τη ρακέτα, όλο και περισσότερο. Προσπάθησε  να δώσει πνοή στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων η επιστροφή της Έφα, χωρίς κάποιο εμφανέστατο αποτέλεσμα. Με το μπλοκ της Αγιούσο στη Μαρίνη και το τελείωμα της Σουκ από κοντά, η Τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στους 30 πόντους διαφορά και το 78-48.

Εξ ολοκλήρου διαδικαστική η τελευταία πράξη του ματς, λόγω και της πολύ μεγάλης διαφοράς. Η Νικολοπούλου αύξησε τη δράση, όσον αφορά την εναλλαγή της μπάλας, δίνοντας, παράλληλα και μία πάσα πάρε βάλε στην Σουκ, για το 82-54. Λίγα πράγματα μπορούσε να δείξει, πλέον, ο ΠΑΣ, που μείωσε, απλά σε 85-60, με το τρίποντο της Σαρηγιαννίδου. Έσπασε με την Αγιούσο το φράγμα των 90 πόντων (91-62), μετά από συνεργασία με τη Νικολοπούλου. Ενώ, με το καλάθι της Βαμβακά, διαμορφώθηκε το τελικό 93-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 51-24, 78-48, 93-63

Ολυμπιακός (Θάνος Νίκλας): Αγραφιώτη, Σταμολάμπρου 12(1), Σταμάτη 12(2), Αγιούσο 4, Σπυριδοπούλου 9(1), Σύρρα 2, Γκούσταφσον 22(1), Νικολοπούλου 14(1), Δίελα 2, Χουγκάζ, Σουκ 12, Βαμβακά 4

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Μαργαρίτης): Πράπα, Σαρηγιαννίδου 14(1), Μαρίνη 13(1), Στεργίου, Πρόβο 4, Τζήμου, Εφα 12, Γκιζάνη, Εβόντο 20(5)

Διαιτητές: Κουτσοδήμος, Μπαβέλας, Τσικριτσάκη

Κομισάριος: Δραμεσιώτης

 

Για τη συνέχεια, ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις του (τουλάχιστον για την κανονική περίοδο) εκτός έδρας, παίζοντας με Βαλένθια (01/03, 21:00) και Δάφνη Αγίου Δημητρίου (04/03, 14:00), αντίστοιχα. Ενώ, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (04/03, 14:00) τα Χανιά.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *