Type to search

Champions league Λίβερπουλ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρεάλ Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης : Η… αχίλλειος πτέρνα της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ

Share

Ότι και να κάνει η Λίβερπουλ με τον Κλοπ προπονητή αποδεικνύεται ανεπαρκές ώστε οι << κόκκινοι >> να επικρατήσουν της Ρεάλ. Είναι η μεγάλη αδυναμία και των δύο και η χθεσινή ήττα ( 21/2 ) με 5-2 στο Άνφιλντ επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς. Και κάθε φορά, το τελικό αποτέλεσμα θα έρθει με τον δικό του ξεχωριστό… επώδυνο τρόπο.

Σε 11 αναμετρήσεις απέναντι στη Ρεάλ, ο Κλοπ μετράει τρεις νίκες, όλες όμως ως προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Από το 2015 και όταν μετακόμισε στο Μέρσισαϊντ έχει 4 ήττες και μόλις μία ισοπαλία απέναντι στη << βασίλισσα >>, 2 εξ αυτών και σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, η Ρεάλ παραμένει αήττητη στα 7 τελευταία ματς απέναντι στη Λίβερπουλ.

Είτε είναι τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, είτε λάθη του τερματοφύλακα, είτε μια σπουδαία ανατροπή, πάντα η Ρεάλ βρίσκει τον τρόπο απέναντι στη Λίβερπουλ του Κλοπ. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 ( Νούνιες 4’, Σαλάχ 14’ ) γύρισε τούμπα το ματς, με δύο τέρματα του Βινίσιους ( 21’, 36’ ), ένα του Μιλιτάο ( 47’ ) και άλλα δύο του Μπενζεμά ( 55’, 67’ ).

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της όπου η Λίβερπουλ δέχθηκε 5 γκολ στο Άνφιλντ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, και η πιο βαριά ήττα της στη διοργάνωση μετά το 5-1 από τον Άγιαξ το μακρινό 1966! Άκρως αποτελεσματική η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, έχοντας με 7 σουτ στον στόχο 6 γκολ!

Την ίδια στιγμή έχει γεννήσει και δύο τεράστιους πρωταγωνιστές απέναντι της, τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Βινίσιους, οι οποίοι έγραψαν ιστορία. Ο Μπενζεμά έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ εναντίον της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ με 6, τέσσερα εξ αυτών στο Άνφιλντ, όσα και πάλι κανένας άλλος.

Ο Βινίσιους έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης ( 22 χρονών και 224 ημερών ) που σκόραρε δύο φορές μέσα στο Άνφιλντ σε ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά και τον Γιόχαν Κρόιφ ( 19 χρονών και 233 ημερών ) τον Δεκέμβριο του 1966 για λογαριασμό του Άγιαξ.

Και τι ακολουθεί τώρα; Ένας επαναληπτικός ( 15/3 ) στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, γήπεδο που η Λίβερπουλ δεν έχει επισκεφτεί από το 2014, καθώς το ματς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021 όπου η Ρεάλ επικράτησε με 3-1 έγινε στο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, αφού ανακαίνιζε την έδρα της.

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *