Type to search

1.000 θεατές basket Basket league ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ Παναθηναϊκός ΤΣΑΣΤΙΤΙ ΡΙΝΤ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ

Μεγάλος «πράσινος» περίπατος

Share

«Φορτσάτος» ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την Ελευθερία Μοσχάτου με 31 πόντους διαφορά, μοιράζοντας σε όλες του τις παίκτριες αγωνιστικό χρόνο και αναδεικνύοντας πολλές πρωταγωνίστριες. 79 – 48 το τελικό σκορ. Ανεβασμένες οι «πράσινες» με το βλέμμα πλέον «στραμμένο» στο Φ4 του Κυπέλλου και τα πλέι οφ.

Οι ενδείξεις μαρτυρούσαν πως οι «πράσινες» θα περνούσαν ένα σχετικά ήρεμο μεσημέρι Κυριακής, όπως συνέβη άλλωστε. Αφενός, διότι οι παίκτριες του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν σοβαρές, μετά από περίπου δέκα ημέρες αγωνιστικής απραξίας, λόγω υποχρεώσεων με τις Εθνικές τους ομάδες. Αφετέρου γιατί οι φιλοξενούμενες παρατάχθηκαν με… δεκάδα παικτριών έχοντας τις απουσίες των Μυλωνάκη και Τσούκα. Αφετέρου δε, γιατί είναι το δίχως άλλο σημαντικός παράγοντας, η ώθηση που προσφέρει στο «τριφύλλι» η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Παναθηναϊκός δαγκωτό «δια χειρός» Αρίκα Κάρτερ

Από τα πρώτα λεπτά, οι «πράσινες» έδειξαν διάθεση σε άμυνα και επίθεση και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενες με 22 – 10. Μεγάλη πρωταγωνίστρια στο διάστημα αυτό, η Αρίκα Κάρτερ η οποία σημείωσε τους 9 από τους 22 πόντους της ομάδας της. Στον αντίποδα, 8 από τους 10 πόντους της φιλοξενούμενης ομάδας προήλθαν από τη σέντερ, Μπρίτανι Μπρούερ. Η δεύτερη περίοδος έφερε και αλλαγές στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού, με την Διονυσία Αλεξανδρή να περνάει στο παρκέ, έχοντας πλάι της, τις Κωτούλα, Σωτηρίου, Θεοδωρομανωλάκη και Χαιριστανίδου, με την τελευταία ιδίως να έχει ουσιαστική συνεισφορά στο επιθετικό παιχνίδι του «τριφυλλιού». Ωστόσο, το εκτεταμένο ροτέισον επηρέασε τις «πράσινες» οι οποίες έμειναν δίχως σκορ για περίπου 4 αγωνιστικά λεπτά. Έτσι λοιπόν, η Αρίκα Κάρτερ πέρασε ξανά στο παρκέ για να «ξεκολλήσει» επιθετικά την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, που είχε παραμείνει στους 24 πόντους και την ίδια στιγμή, είχε δει την φιλοξενούμενη ομάδα να πλησιάζει στους 7. Η Αμερικανή το έκανε με νέο τρίποντο, ούσα εκπληκτική πίσω από την γραμμή των 6.75 μ. Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός «ζεστάθηκε» στην επίθεση προσθέτοντας στην εξίσωση τις Αλεξανδρή, Ριντ και Χαιριστανίδου. Με εξαίρεση την παρουσία της Μπρούερ, η ομάδα από το Μοσχάτο δεν κατάφερε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι της, καθώς ήταν και ιδιαιτέρως άστοχη στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες που εκτέλεσε. Μία πρώην «πράσινη» η Γωγώ Σταμάτη, λίγο πριν την λήξη της δεύτερης περιόδου, κατέγραψε την πρώτη εύστοχη προσπάθεια τριών πόντων για την ομάδα της. Το ημίχρονο έκλεισε στο 40 – 22 υπέρ του Παναθηναϊκού.

«Πράσινος» μονόλογος με επιθετικό πλουραλισμό

Με το «πόδι» πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο για τις παίκτριες του Παναθηναϊκού. Ήταν η στιγμή της Ελεάννας Χριστινάκη να κάνει επίδειξη του πλούσιου ταλέντου που διαθέτει, περνώντας στο παρκέ έπειτα από αρκετή ώρα. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και με εύστοχες προσπάθειες έγινε γρήγορα διψήφια (με 12 προσωπικούς πόντους), ανοίγοντας την διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού σε επίπεδα πλησίον των 30 πόντων. Πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση προσέφερε και η Φαίη Κωτούλα, η οποία στην διάρκεια της τρίτης περιόδου σκόραρε 7 πόντους. Η περίοδος έκλεισε στο 62 – 37 με το τέταρτο δεκάλεπτο να αποκτά χαρακτηριστικά διαδικαστικού χαρακτήρα. Για τον Παναθηναϊκό, η Παυλοπούλου πέρασε στο παιχνίδι, βρίσκοντας διαδρόμους προς το καλάθι και καθοδηγώντας με μαεστρία την ομάδα της. Όσες «πράσινες» παίκτριες χρησιμοποιήθηκαν βρήκαν σκορ, με εξαίρεση την Ζένια Παλάσκα, η οποία αν και πήρε αρκετό αγωνιστικό χρόνο, εντούτοις δεν κατάφερε να «σπάσει το ρόδι». Το τελικό 79 – 48 ήρθε σχετικά άκοπα για τις παίκτριες του Παναθηναϊκού, οι οποίες με έξυπνη καθοδήγηση από τον πάγκο και με επιθετικό πλουραλισμό έδειξαν πανέτοιμες για την απαιτητική συνέχεια που ακολουθεί. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τέσσερις αθλήτριες του Παναθηναϊκού διψήφιες. Κάρτερ (17π.), Χριστινάκη (12π.), Ριντ (10π.) και Χαιριστανίδου, ενώ από πλευράς Ελευθερίας Μοσχάτου, η Μπρίτανι Μπρούερ διασώθηκε από το ναυάγιο της ομάδας της με 13 πόντους στο ενεργητικό της.

Το πιθανό συναπάντημα στο Φ4

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες είναι εξαιρετικά πιθανό να συναντηθούν και στο παιχνίδι είτε του ημιτελικού ή και στον τελικό Κυπέλλου στο επερχόμενο Φ4, στο οποίο θυμίζουμε πως έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους πέραν των σημερινών μονομάχων, η Νίκη Λευκάδας και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστριών

Μετά το τέλος του αγώνα, η προπονήτρια του Παναθηναϊκού Ελένη Καπογιάννη δήλωσε πως: «Θεωρώ ότι σήμερα ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί, παρόλο που είχαμε την μεγάλη αποχή λόγω των παιχνιδιών των Εθνικών ομάδων. Μην ξεχνάμε πως εξαιτίας των απουσιών διεθνών παικτριών μας δεν είχαμε προπονηθεί όλες μαζί. Θέλουμε να είμαστε πάντα σοβαρές. Αυτό είναι το δικό μου θέλω για την ομάδα που προπονώ. Η ομάδα μου ανταποκρίθηκε σούπερ στο σημερινό παιχνίδι. Το στοίχημα για εμάς είναι να υπάρχει μία συνέπεια και μία σοβαρότητα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος». Η κόουτς Καπογιάννη, αναφέρθηκε επίσης και στις συνεχείς οδηγίες που έδινε στις παίκτριές της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον εξής τρόπο: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Όποιος παίζει, πρέπει να το κερδίζει. Όταν γίνεται το λάθος, πρέπει να το καταλαβαίνουμε και να το διορθώνουμε, αλλιώς δεν θα έχουμε χρόνο συμμετοχής».

Από την πλευρά της η Φαίη Κωτούλα ανέφερε: «Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με την ίδια σοβαρότητα. Έτσι κάναμε και σήμερα. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και από νωρίς επιβάλλαμε τον ρυθμό μας. Το παιχνίδι πήγε καλά, διατηρήσαμε ένα υψηλό τέμπο, έπαιξαν όλες οι παίκτριες και έχουμε μπει στην τελική ευθεία σε καλή κατάσταση. Προετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφ που ακολουθούν». Σε ότι αφορά τους στόχους της ομάδας, η αθλήτρια του Παναθηναϊκού επισήμανε πως: «Οι στόχοι της ομάδας είναι γνωστοί. Πάμε για όλους τους τίτλους και δουλεύουμε πολύ μέσα στο γήπεδο για να το πετύχουμε».

Ελένη Καπογιάννη: «δεν έχω μείνει ποτέ στην καριέρα μου σε ένα μέρος για τόσο μεγάλο διάστημα, δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί και να μείνω εδώ για πάντα…»

Τέλος, η Τσάστιτι Ριντ δήλωσε πως: «Είχαμε να παίξουμε δύο βδομάδες μαζί και νομίζω το γεγονός πως μπήκαμε στο σημερινό παιχνίδι με αποφασιστικότητα και κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι. Έχουμε ακόμη να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα ενόψει της συνέχειας. Αν για παράδειγμα βελτιώσουμε ένα 5 – 10% της απόδοσής μας, μπορούμε να βγάλουμε στο παρκέ ακόμη περισσότερα πράγματα». Σχετικά με τα επερχόμενα παιχνίδια των πλέι οφ η έμπειρη φόργουορντ του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε: «Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι πολύ διαφορετικά Είναι υψηλών απαιτήσεων και πολύ εξαντλητικά για τους αθλητές. Από την πλευρά μας θα πρέπει να κάνουμε το παν για να είμαστε απολύτως έτοιμες». Καταληκτικά, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το μέλλον της στην ομάδα του Παναθηναϊκού λέγοντας: «δεν έχω μείνει ποτέ στην καριέρα μου σε ένα μέρος για τόσο μεγάλο διάστημα, δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί και να μείνω εδώ για πάντα…» ολοκλήρωσε με νόημα η, θυμίζουμε, καθοριστικότατη παίκτρια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό το 2021.

Τα δεκάλεπτα: 22 – 10, 40 – 22, 62 – 37, 79 – 48

Παναθηναϊκός ΑΟ (Ε. Καπογιάννη): Ριντ 10, Ζιάκα 2, Κωτούλα 7 (1), Παυλοπούλου 8, Σωτηρίου 2, Αλεξανδρή 9 (2), Παλάσκα, Χριστινάκη 12 (2), Κάρτερ 17 (4), Θεοδωρομανωλάκη 2, Χαιριστανίδου 10, Πότερ

ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου (Γ. Σίμος): Κάλογουεϊ 6, Στούπα 6, Καρακασίδου 6 (1), Νάτσκου 5 (1), Σταμάτη 5 (1), Παπαποστόλου 3 (1), Ντιοπ 2, Μπρούερ 13, Ταμπάκου 2.

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *