Type to search

Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος – Ελλάς Ποντίων 1-1: Ηρωική ισοπαλία για τον Παντζιτζιφιακό

Share

Με ήρωα τον Πέτρο Κραβαρίτη που απέκρουσε πέναλτι, ο Παντζιτζιφιακός πήρε παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες για 25 λεπτά.

Ο Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος κατόρθωσε να πάρει μια μεγάλη και ταυτόχρονα σημαντική για τον ίδιο ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Ελλάς Ποντίων στο Γήπεδο Παραλίας Καλλιθέας. Πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας Πέτρος Κραβαρίτης, που απέκρουσε πέναλτι αλλά είχε και άλλες σωτήριες επεμβάσεις. Κόντρα στη ροή του αγώνα αυτός που προηγήθηκε ήταν ο Παντζιτζιφιακός με γκολ του Πάπα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Ελλάς Ποντίων ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανώλη Λύγκου. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του, ωστόσο ο πορτιέρε των γηπεδούχων «του είπε όχι» σε δεύτερη εκτέλεση πέναλτι στο 85’. Δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα, κάτι που έκανε ακόμα μεγαλύτερο τον άθλο του Κραβαρίτη και της ομάδας του. Η ομάδα των Τζιτζιφιών έτσι παρέμεινε στην 8η  θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου  ομίλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά φτάνοντας τους 20 βαθμούς στην προσπάθεια που πραγματοποιεί να μην μπλέξει με τα play-off υποβιβασμού. Από την άλλη η Ελλάς Ποντίων έπεσε στην 3η θέση με 36 βαθμούς, καθώς την προσπέρασε ο Αίας Σαλαμίνας και έτσι τα όνειρα για απευθείας άνοδο απομακρύνονται.

Η Ελλάς Ποντίων την πρωτοβουλία, ο Παντζιτζιφιακός το γκολ στο Α’ ημίχρονο

Η Ελλάς Ποντίων όπως ήταν λογικό ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα από την αρχή του πρώτου ημιχρόνου και απείλησε την εστία του Κραβαρίτη μόλις στο 10’ με τον πολύπειρο Λύγκο να στέλνει την μπάλα με πλασέ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι έπειτα από όμορφη σέντρα του Ραυτόπουλου. Πέντε λεπτά αργότερα η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 28’ λεπτό ο Λύγκος έχασε και άλλη μεγάλη ευκαιρία, με τον Κραβαρίτη να διώχνει σε κόρνερ έπειτα από δυνατό σουτ του σέντερ φορ της Ελλάς Ποντίων. Με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται να περάσουν στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα ανέλπιστο φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Δήμιζα. Ο Αφράτης το εκτέλεσε με δύναμη και έπειτα από αλλεπάλληλες κόντες η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ορέστη Πάπα, ο οποίος την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα και έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Ορέστη Πάπα

Πέναλτι, κόκκινη και ήρωας Κραβαρίτης στο Β’ Ημίχρονο

Η τετραπλή αλλαγή που πραγματοποίησε ο Σταύρος Τζαναβάρας στην ανάπαυλα αρχικά φάνηκε να αποσυντονίζει τους παίκτες του. Ωστόσο, ένα πέναλτι στο 58’ ήρθε για να δώσει τη λύση στην ομάδα του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λύγκος, ο οποίος με το 8ο φετινό του γκολ έφερε το ματς στα ίσα. Η πολιορκία συνεχίστηκε για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κάποια ουσιαστική απειλή δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Αυτό θα άλλαζε στο 70’ έπειτα από την αποβολή του Γιαννακοπούλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα έξω από την μεγάλη περιοχή του Κραβαρίτη. Από εκεί και πέρα κάθε φάση «μύριζε» γκολ και όλα έδειχνα ότι αυτό θα ερχόταν στο 85’ όταν ο Λύγκος κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε και να εκτελέσει ο ίδιος. Εκεί όμως ο Κραβαρίτης δήλωσε παρών και κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του. Στη συνέχεια τύχη, δοκάρια και ξανά ο Κραβαρίτης μεσολάβησαν προκειμένου να μείνει αυτό το αποτέλεσμα. Στο 87’ σουτ βολίδα του Χατζημιχάλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ ο Λύγκος παίρνοντας το «ριμπάουντ» έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Παντζιτζιφιακού, ο οποίος την σταμάτησε πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας η Ελλάς Ποντίων ζήτησε και τρίτο πέναλτι για χέρι αμυνομένου, ωστόσο ο διαιτητής Γιανναράκης είχε άλλη άποψη.

Η απόκρουση του κορυφαίου του αγώνα, Πέτρου Κραβαρίτη, στο πέναλτι του Λύγκου

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει και τις δυο ομάδες να αγωνίζονται εκτός έδρας. Ο Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος πηγαίνει στην έδρα των Νέων Ευγενείας, ενώ η Ελλάς Ποντίων σε αυτήν των Φιλάθλων.

 

Διαιτητής: Γιανναράκης Ι. Βοηθοί: Αντωνόπουλος Σ., Παρισσόπουλος Χ.

Οι Συνθέσεις:

Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος (Διονύσης Παπαδούλης): Κραβαρίτης, Μαύρος, Τρίχας, Παπαδούλης, Γιαννακόπουλος, Μπινάτσης, Χρήστου, Μήτσιος, Μαρκατζίνος, Τάργια, Πάπα

Αναπληρωματικοί: Δωρογιάννης, Καψάσκης, Ρουμελιώτης, Σκεοφύλαξ, Παλόκα, Χατζηνικολαΐδης, Τόλης, Βολασάκος

 

Ελλάς Ποντίων (Σταύρος Τζαναβάρας): Δήμιζας, Ραυτόπουλος, Χαλούβας, Αφράτης, Λένγκα, Χατζημιχάλης, Μουρελάτος, Κεραμάς, Λύγκος, Σταφουλάι, Μουρτίδης

Αναπληρωματικοί: Κρανιδιώτης, Μανωλιάς, Αράπι, Νικολακόπουλος, Συμεωνόγλου, Ντόνε, Πουρσανίδης, Μπατσούλι, Τζουγκράκης

Επιμέλεια: Ορέστης Καδδάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *