Type to search

Γ' Εθνική Μπάσκετ Ανδρών ΜΠΑΣΚΕΤ

Απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι με την Ελευθερία Μοσχάτου ο Ίκαρος

Share

Μεγάλη νίκη της ομάδας από την Καλλιθέα με 78-74, για τη 18η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Γράφει από το γήπεδο Έσπερου ο Θοδωρής Δημόπουλος.

Ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του αγώνα, ο Ίκαρος Καλλιθέας πήρε μία τεράστια νίκη, απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου, με 78-74, για τη 18η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Γ ’Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Μεγαλώνει η απειλή των νικητών, όσον αφορά την πρωτοπόρο Δάφνη, έχασαν σημαντικό έδαφος οι φιλοξενούμενοι, στη μάχη της κορυφής. Οι οποίοι, παρά τις έντονες προσπάθειες, δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν, πραγματικά, τα ηνία του αγώνα.

 

Ο Αγώνας

Η αναμέτρηση στο κλειστό του Έσπερου ξεκίνησε με τους δύο μονομάχους να προσπαθούν να φέρουν τη μπάλα στο χαμηλό ποστ. Πιο ζεστός ο Ίκαρος, με την Ελευθερία Μοσχάτου να κυνηγά, πιο πολύ, τη ροή και το ρυθμό της αναμέτρησης. Με back to back καλάθια του Λάμπρου, η διαφορά θα βρεθεί στο +4 (11-7). Η ανασταλτική πίεση των γηπεδούχων στην περίμετρο αυξήθηκε, με τους μπλε να κρατούν το ίδιο τέμπο, ψάχνοντας τα μεγάλα σουτ. Κράτησαν την ψαλίδα χαμηλά, χωρίς να πάρουν τα ηνία, παρ’ όλα αυτά. Το τρίποντο του Γκούντουιν, για το 16-15, δεν έδειξε να αλλάζει κάτι. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο έως και το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε στο 20-16.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, προσπαθώντας να κάνουν πιο σκληρό το αμυντικό κομμάτι. Με τα τρίποντα του Καλαμπόγια και του Μαυροειδή, όμως, να σπάνε γρήγορα το μπλόκο, για το 26-18. Αύξησε τη δράση στην περίμετρο το σύνολο του κόουτς Χαριτάτου, με τον αντίπαλό τους να κυνηγάει περισσότερο πράγματα από το δυναμικό παιχνίδι στη ρακέτα. Με τον Κατσογιάννη να φέρνει, κάπως έτσι, το σκορ στο καλάθι (28-26), με πολύ καλό ποστ παιχνίδι. Δεν γυρίσε όμως η κέντα για την ομάδα του Μοσχάτου, σε ένα σήμειο που ο Μαυροειδής έκανε τη ζημιά, με ένα μικρό σερί, για το 33-28. Πραγματικό παιχνίδι «της γάτας με το ποντίκι», ο Ίκαρος κοντρόλαρε διαρκώς το ρυθμό, με την Ελευθερία να κυνηγά διαρκώς την ισοφάριση. Οι προσπάθειές των παικτών του Σίμου καρποφόρησαν, με το τρίποντο του Γιάμπανη να τους δίνει, για πρώτη φορά, το προβάδισμα (34-36), λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Που βρήκε, βέβαια, τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, χάρη στην ατομική προσπάθεια του Θωμά (40-38).

Σκληρή μάχη που κράτησε το χαρακτήρα της και κατά την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Ο Θωμάς συνέχισε από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, κάνοντας το 44-38, λίγο μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι σκλήρυναν το πρεσάρισμά τους, παίρνοντας και ένα τεράστιο τρίποντο από τον Βαιδάκη, που μαζί με τον Λάμπρου έφεραν τη διαφορά στους 9 πόντους (51-42). Ευθύνη σε αυτό έφερε και η νευρικότητα της Ελευθερίας Μοσχάτου, που είδε τον Βαιδάκη να την εκτελεί, ξανά, από μακρινή απόσταση, φέρνοντας το σκορ, μαζί με τον Βλάσσόπουλο, στο 56-42. Σε κατάχρηση τριπόντων προχώρησαν οι δύο ομάδες, κατά το δεύτερο μισό του δεκαλέπτου. Εκεί όπου ο Ίκαρος έριξε ταχύτητες, δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλό του να ανασάνει, φέρνοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (58-49), στο τέλος των 10 λεπτών.

Πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, πλέον, μπαίνοντας και στην τελευταία πράξη της αναμέτρησης. Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Με πρωταγωνιστή τον Γκόντουιν, η Ελευθερία έψαξε την ανατροπή, φτάνοντας μέχρι και το 58-56. Ξανά αντίδραση από τους γηπεδούχους, που έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Μουστάκα, για το 71-58. Μία βόμβα από τις 45 μοίρες που έβαλε…ταφόπλακα στις τελευταίες ελπίδες της Ελευθερίας για ανατροπή. Πιο καλή διαχείριση, από πλευράς γηπεδούχων, με τους μπλε να παίρνουν πολλές βεβιασμένες αποφάσεις, όσον αφορά το εκτελεστικό κομμάτι. Εν αντιθέσει με τους κόκκινους, που κατάφεραν να βρουν τη σταθερότητα, ώστε να ευστοχήσουν σε μεγάλα σουτ. Καταλυτικός παράγοντας για το τελικό 78-74.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-38, 58-49, 78-74

Δύσκολη συνέχεια για την Ελευθερία Μοσχάτου, που αντιμετωπίζει σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής τον Αργοναύτη Τριγλίας, μέσα στη Ραφήνα. Ενώ, τη 19η αγωνιστική υποδέχεται τον Αιολικό Μυτιλήνης. Πιο βατή η αποστολή του Ικάρου Καλλιθέας, απέναντι στη Νίκη Αμαρουσίου, και πάλι στο γήπεδο του Έσπερου.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *