Type to search

CHAMPIONS LEAGUE Αντεγέμι Ντόρτμουντ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρίμ Αντεγέμι : Προσαρμόστηκε στα γερμανικά δεδομένα και άρχισε να <<ξεδιπλώνει>> το ταλέντο του!

Share

Ο Καρίμ Αντεγέμι έχει ξεκινήσει να επιδεικνύει τις ικανότητες του και με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, και από τη στιγμή της επιστροφής του Σεμπαστιάν Αλέ, δεν σταματάει να << βρίσκει >> δίχτυα με κάθε δυνατό τρόπο. Ένας ευέλικτος παίκτης, που τον διακρίνουν τόσα διαφορετικά τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά, που ήταν θέμα χρόνου μέχρι να ξεκινήσει να σκοράρει ασταμάτητα.

Πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή κούρσα εχθές ( 15/2 ) και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 επί της Τσέλσι, δίνοντας της προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League. Στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης, από ένα κόρνερ των << μπλε >> και απομάκρυνση της άμυνας της Ντόρτμουντ, ο Αντεγέμι πήρε τη μπάλα λίγο έξω από τη δική του περιοχή και άρχισε να τρέχει με αυτήν. Μοναδικό του εμπόδιο στον δρόμο προς το αντίπαλο τέρμα, ο Έντσο Φερνάντεζ, τον οποίο ξεπέρασε με ένα τρομερό σπριντ πιάνοντας 34χλμ/ώρα . Έπειτα, απέφυγε και τον τερματοφύλακα της Τσέλσι, Κέπα, και πλάσαρε σε κενή εστία.

Διένυσε 86.8 μέτρα σε αυτή του προσπάθεια, τα περισσότερα εξ αυτών με τη μπάλα στα πόδια του! Ήταν το τρίτο διαδοχικό ματς που σκόραρε, σημειώνοντας σε αυτά περισσότερα τέρματα απ’ ότι στις προηγούμενες 20 του συμμετοχές, όπου έβαλε μόλις δύο. Κοινός παρονομαστής σε αυτά, η παρουσία του ίδιου στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά και του Αλέ στο βασικό σχήμα και στην κορυφή αυτής. Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στη Γερμανία, αγωνιζόταν ως δεξιός εξτρέμ, αλλά φαίνεται πως ο Έντιν Τέρζιτς βρήκε πως μπορεί να τον αξιοποιήσει καλύτερα.

Ο 21χρονος επιθετικός μπορεί να σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και αυτό ακριβώς επέδειξε σε αυτά τα παιχνίδια. Στη νίκη με τη Λεβερκούζεν με 2-0 ( 29/1 ) συνέκλινε προς τον κεντρικό άξονα σαν δεύτερος επιθετικός, και μετά την εξαιρετική προσποίηση του Αλέ, υποδέχθηκε τη μπάλα και πλάσαρε. Απέναντι στη Φράιμπουργκ, όπου η Ντόρτμουντ επικράτησε με 5-1 στη Βεστφαλία ( 4/2 ), ο Αντεγέμι χρησιμοποίησε τον εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας και την αντίληψη του χώρου που διαθέτει. Την πήρε έξω από την περιοχή της και αφού την άλλαξε με τον Μπέλιγχαμ, κινήθηκε ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές και τρεις παίκτες της Φράιμπουργκ και την έστειλε στα δίχτυα, βάζοντας τότε την ομάδα του με 2-1 μπροστά στο σκορ.

Στο ματς αυτό, μάλιστα, έγινε ο γρηγορότερος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga καταγράφοντας ταχύτητα 36χλμ./ώρα. Και με την Τσέλσι αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε. Την ταχύτητα, ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του, προσπερνώντας σαν… σταματημένο τον Φερνάντες αλλά και τον Κέπα, καθ’ οδόν προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Μπορεί να σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και αφού πλέον φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στο σύστημα του Τέρζιτς, έχει αρχίσει να βρίσκεται εκεί για την ομάδα του και στις μεγάλες στιγμές. Όπως την χθεσινή. Και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη << κλεψιά >> αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ντόρτμουντ τον πήρε για 30 εκατ. ευρώ από τη Σάλτσμπουργκ, ποσό σχετικά μικρό για τα δεδομένα της σημερινής αγοράς…

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *