Type to search

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Και στο τέλος νικάει… η Ελευθερία Μοσχάτου !

Share

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 89 – 75 : Σαρωτική Ελευθερία Μοσχάτου, υπέταξε την Ένωση και βαδίζει ολοταχώς για την 2η θέση

Η Ελευθερία Μοσχάτου  επικράτησε 89 – 75 της Ένωσης Αττάλου Καλύμνου στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Οι φιλοξενούμενοι παρότι προέρχονταν από έξι διαδοχικές ήττες, ήταν άκρως ανταγωνιστικοί μέχρι τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του παιχνιδιού, το οποίο είχε αλλεπάλληλες συγκινήσεις και εναλλαγές στο σκορ, αλλά στην ύστατη περίοδο οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεση τους και με όπλο την σκληρή τους άμυνα και τα περιφερειακά σουτ κατατρόπωσαν την Ένωση και πήραν μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση εκκίνησε με τους παίκτες της Ένωσης Αττάλου Καλύμνου να μπαίνουν πολύ δυνατά στο παρκέ και με όπλο την καλή περιφερειακή άμυνα και την επιθετική συνέπεια προηγήθηκαν με 18 – 23 χάρη σε σειρά εύστοχων σουτ τριών πόντων από τους Σπέντζο και Τσιμπίδη και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο έχοντας χτίσει μια διαφορά επτά πόντων έναντι των παικτών της Ελευθερίας Μοσχάτου που αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν την περιφερειακή εκτέλεση των φιλοξενούμενων αλλά έμεναν κοντά στο σκορ (19 – 26).

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι περιόρισαν αισθητά την επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων και αφού πλησίασαν στο πόντο την Ένωση (29 – 30), πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 7 – 2 με τρίποντο του Ογκμπέντε και τέσσερα υπέροχα καλάθια των Κατσόγιαννη και Κιούση και πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με 36 – 32. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα δικό τους σερί 5 – 0 και τρία δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο Τσιμπίδης πέταξε την μπάλα από το κέντρο του παρκέ και πέτυχε ένα τρομερό τρίποντο με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο +1 (39 – 40).

Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες της Ελευθερίας Μοσχάτου μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή στο παρκέ, ανέβασαν την απόδοση τους και βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +7 από την Ένωση Αττάλου (47 – 40) χάρη στο έμμεσο τρίποντο του Κολοφώτη και το τρίποντο του Γιαμπάνη, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα και μείωσαν τη διαφορά με ένα επιμέρους 6 – 0 χάρη στην εκτελεστική δεινότητα των Τσαούση και Μπουρδάνου από την γραμμή των 6.75. Οι γηπεδούχοι παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Κατσόγιαννη και Γιαμπάνη ανέβασαν εκ νέου την διαφορά στο +8 (56 – 48), αλλά οι φιλοξενούμενοι ουδόλως πτοήθηκαν, ανέτρεψαν το σκορ με ένα επιμέρους 10 – 0, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το έμμεσο τρίποντο του Κατσόγιαννη, ο οποίος διαμόρφωσε το 59 – 58.

Στην τέταρτη και κρισιμότερη περίοδο, οι δύο ομάδες πορεύονταν πόντο πόντο αλλά με ένα εύστοχο τρίποντο του Μπουρδάνου οι της Ένωσης πήραν ισχνό προβάδισμα τεσσάρων πόντων πέντε λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης (66 – 70). Ο προπονητής της Ελευθερίας Μοσχάτου κάλεσε εσπευσμένα time out για να αφυπνίσει τους παίκτες του και να τους δώσει τις πρέπουσες οδηγίες και έκτοτε οι γηπεδούχοι παίζοντας σκληρή άμυνα σε όλο το μήκος και πλάτος του παρκέ και βάζοντας κάποια μεγάλα καλάθια από την γραμμή των 6.75 από τους Δέλλιο, Γιαμπάνη και Ματσούκη, έκαναν ένα επιμέρους 23 – 5 και συνέτριψαν την αξιόμαχη Ένωση Αττάλου πραγματοποιώντας μια μεγάλη νίκη – ανατροπή με 89 – 75.

 

Η Ελευθερία Μοσχάτου διαγράφει μια εξαιρετική αγωνιστική πορεία στην τρέχουσα σεζόν στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών και ύστερα από την απρόσμενη εντός έδρας ήττα που υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική από τον ΦΟ Βροντάδου, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, διατηρείται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκομιδή 28 βαθμών και συνολική επίδοση νικών – ηττών 12 – 4, με έναν αγώνα λιγότερο λόγω της αναβληθείσας αναμέτρησης της προηγούμενης εβδομάδας απέναντι στον Αργοναύτη Τριγλίας για την 16η αγωνιστική.

Στην αντίπερα όχθη, η Ένώση Αττάλου Καλύμνου διάγει μία εκ διαμέτρου αντίθετη αγωνιστική πορεία από εκείνη της Ελευθερίας Μοσχάτου, δεδομένου ότι βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, με συγκομιδή 20 βαθμών και συνολικό απολογισμό νικών – ηττών 3 – 14. Το σύνολο του Μαύρου βρίσκεται σε δεινή θέση, αγνοεί την νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές και καλείται να βελτιώσει το συντομότερο δυνατό τις αγωνιστικές του επιδόσεις ενόψει των εναπομεινάντων απαιτητικών αναμετρήσεων του στο φετινό πρωτάθλημα.

 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ: Πλέγας – Πουλάκης (Βακαλούδης)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19 – 26, 39 – 40, 59 – 58, 89 – 75

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Σίμος): Ογκμπέντε, Κρεμαστούλης, Γκόντγουιν, Γεωργιάδης, Δέλλιος, Γιαμπάνης, Ζενέλι, Κιούσης, Κολοφώτης, Ρασέλ, Κατσόγιαννης, Ματσούκης

ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Μαύρος): Αλαχούζος, Μπουρδάνος, Θεοφιλάκος, Σπέντζος, Τσαούσης, Σιγκούνας, Τσιμπίδης, Κατρής, Πλευράκης

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *