Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλωσε τη Βάρη ο ΑΟ Κερατέας και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα!

Share

Στο ντέρμπι κορυφής της Α κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ, ο Αστέρας Βάρης υποδέχθηκε τον ΑΟ Κερατέας, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-1, μειώνοντας τη διαφορά από τον Αστέρα στους 2 βαθμούς.

Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας, ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, κυριαρχώντας απόλυτα στο πρώτο 20λεπτο. Στο 4′, ο  Σακελλαρίου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο. Η ομάδα του κ. Καβάση συνέχισε την πίεση και στο 20′ βρέθηκε κοντά στο γκολ, όμως ο Καλογερόπουλος εξουδετέρωσε το σουτ του Ντούλια. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 28′ μετά από αδράνεια του Σακελλαρίου ο Γκορόγιας ελίχθηκε όμορφα και με αριστοτεχνικό τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Μαρινάκη, ανοίγοντας το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, έφτασε μια ανάσα από το να διπλασιάσει τα τέρματα του, ωστόσο η προσπάθεια του κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0. Εντούτοις, ήρθε η φάση του 47ου λεπτού, όταν και ο Ντούλιας βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Καλογερόπουλο, με τον τερματοφύλακα της Κερατέας να σώζει την ομάδα του, αποκρούοντας, το χλιαρό είναι η αλήθεια, τελείωμα του φορ των γηπεδούχων.

Ύστερα από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ενώ θα περίμενε κανείς, ότι ο Αστέρας θα μπει με το «μαχαίρι στα δόντια», οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι. Το βαρύ πυροβολικό τους, ο Μαγγανάς Χ., μετά από μεγάλη κούρσα βρέθηκε σε πλάγια θέση με την εστία του Μαρινάκη, όμως το τελείωμα του ήταν άτσαλο και έτσι σπατάλησε την ευκαιρία να διαμορφώσει το 2-0. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν θέμα χρόνου, καθώς στο 56 μετά από κόρνερ, ο Μπουγιούκος με ωραία εκτέλεση από το ύψος της μικρής περιοχής, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, όταν στο 64 πέτυχαν ένα παρόμοιο γκολ με το δεύτερο που δέχθηκαν, με σκόρερ τον Καλλιμάνη. Η αντεπίθεση τους παρόλα αυτά, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο κ. Δημητρόπουλος, έδωσε εντολή να οπισθοχωρήσει η ομάδα του, η οποία αμύνθηκε άψογα και δεν επέτρεψε στους πρωτοπόρους να απειλήσουν ουσιαστικά. Μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα στο 97, ο Γιαννόπουλος με ένα απίθανο σόλο από τη δεξιά πλευρά έκανε «φύλλο και φτερό» την άμυνα του Αστέρα και ευστόχησε από πολύ δύσκολη γωνία και έγραψε το τελικό 3-1 για την Κερατέα.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, οι οικοδεσπότες είχαν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Δραγάτη, κυρίως όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς υποστηρίζουν ότι άργησε πολύ να βγάλει την πρώτη κίτρινη κάρτα σε παίκτη της Κερατέας, ενώ υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα που θα μπορούσαν να τιμωρηθούν. Μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, η οποία συνεχίστηκε και έξω από το γήπεδο. Η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει, ευτυχώς όμως, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και η σύρραξη έλαβε τέλος. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά στο πρωτάθλημα, με μόλις δύο βαθμούς να χωρίζουν τις δύο ομάδες και κάθε αγωνιστική θα έχει μεγάλη κρισιμότητα στη μάχη της ανόδου.

Συνθέσεις:

Αστέρας Βάρης: Μαρινάκης, Δημητρόπουλος, Σακελλαρίου, Μεϊμαρόγλου, Κοφσανίδης(66′ Μπαρδί), Μάγγος, Ερρίκος(61′ Μπάκας), Χριστίνης, Καλλιμάνης, Ντούλιας(86′ Φαμέλης), Μπελαβράκης

Προπονητής: Καβάσης Γεώργιος

ΑΟ Κερατέας: Καλογερόπουλος, Δαρδαμάνης, Κατσίκης(69′ Πασκάλ), Ντόβας, Μπουγιούκος, Βαγγέλη, Γκαρδιακός, Παληγεώργος, Μαγγανάς Χ.(89′ Γιαννόπουλος), Μαγγανάς Β.(89′ Λάπας), Γκορόγιας(75′ Γαληνάκης)

Προπονητής: Δημητρόπουλος Γεώργιος

Διαιτητής: Δραγάτης Αλέξανδρος

Α βοηθός διαιτητή: Σούζας Κωνσταντίνος

Β βοηθός διαιτητή: Γκούβας Χρήστος

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *