Type to search

Α1 Γυναικών Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α1 Μπασκετ Γυναικων ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ολυμπιακός

Α1 Γυναικών: Λύγισε τον Πρωτέα και επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

Share

Νίκη με 93-62, για τις ερυθρόλευκες, απέναντι στην ομάδα της Βούλας για τη 19η αγωνιστική της πρώτης, τη τάξει, κατηγορίας του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Γράφει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα 5) ο Θοδωρής Δημόπουλος

Γιατρειά στην πληγή που άφησαν οι δύο ήττες, από Παναθηναϊκό και Βίρτους Μπολόνια, βρήκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 93-62, του Πρωτέα Βούλας, για τη 19η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Παρά τη διάθεση των φιλοξενούμενων, η Πειραϊκή ομάδα μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της, χτυπώντας, κατά βάση, μέσα στο ζωγραφιστό και τη ρακέτα, οπού το, αξιόμαχο, κατά τα άλλα, σύνολο του Γιώργου Σουλιώτη εμφάνισε πολλά κενά. Ενίσχυσαν την περιφερειακή κυκλοφορία και δράση τους, στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα, περιορίζοντας τον επικίνδυνο, σε αυτό το κομμάτι, αντίπαλό τους. Σημείο κλειδί, μεταξύ άλλών, για το άνοιγμα της ψαλίδας, αλλά και την εξασφάλιση του ροζ φύλλου αγώνα.

Ο Αγώνας

Με την έναρξη της αναμέτρησης, ο Πρωτέας έδειξε να ανταποκρίνεται σωστά στην προσπάθεια επιβολής ρυθμού του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλησε να περάσει τη μπάλα μέσα στο χαμηλό ποστ. Δυναμικά μπήκε η Γκίλντει, που έκανε νωρίς το 0-5. Κάπου εκεί, οι ερυθρόλευκες άρχισαν να ξεμουδιάζουν, και η Γκούσταφσον έκανε, με δύο τρίποντα το 6-5, εκμεταλλευόμενη και την ασυνέπεια που εμφάνισαν οι φιλοξενούμενες, μετά το γρήγορο προβάδισμα, όσον αφορά το μακρινό σουτ. Κάτι που φάνηκε να βρίσκει και πάλι, λίγο μετά, παίρνοντας κεφάλι 6 πόντων (10-16), με αποκορύφωμα το 2 στα 2 της Αναστασοπούλου, από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά και την εκτέλεση της Πατεράκη. Κόστισε η νευρικότητα των γηπεδούχων, στον τομέα της λήψης αποφάσεων, στην περίμετρο, με το τρίποντο της Αγιούσο να δίνει ανάσα, για το 13-16. Και όχι μόνο αυτό, αφού η Ισπανίδα πλέι μέικερ εμφάνισε της παθογένειες της αντίπαλης φροντ λάιν, μέσω της διείσδυσης που έφερε το σκορ στην ισοπαλία (18-18). Τελικά, η ομάδα του Θάνου Νίκλα ρευστοποίησε το ρόλο κυνηγού που, άθελά της βρέθηκε, με το γκολ φάουλ της Γκούσταφσον να διαμορφώνει, στο 21-20, το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Και ενώ η συνέχεια ευνόησε τις γηπεδούχες, που μπήκαν αγριεμένες στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το τέμπο παρέμεινε ίδιο και ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να χτυπά μέσα στο υψηλό και χαμηλό ποστ, απέναντι σε έναν Πρωτέα που δεν έχει την ίδια ρευστοποίηση της επιθετικότητας που επιδεικνύει, όπως και στην πρώτη περίοδο, βασιζόμενος στην περίμετρο. Με τη Διέλα να κάνει ωραία ενέργεια από τα πλάγια, η διαφορά πήγε στους 5 (28-23). Η χαλαρότητα, ωστόσο, του ανασταλτικού τομέα, στην on ball πίεση, πάνω στη μεγάλη άρκτο, φέρνει ξανά το παιχνίδι σε ισορροπία, αφού η Γκιλντέι ευστόχησε σε τρίποντο, για το 28-28. Ένα γεγονός που θα αφυπνίσει την ομάδα του Πειραιά. Η οποία ανέβασε πίεση και επιχείρησε να χτυπήσει, πιο έντονα, μέσα στη ρακέτα, βρίσκοντας, όμως, κι άλλες λύσεις. Όπως το τρίποντο της Σπυριδοπούλου, για το 37-28. Η Γκούσταφσον θα ανεβάσει, μάλιστα, τον πήχη, πάνω από τους 10 (+11, 39-28). Αυτό έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στις γηπεδούχες, που θέλησαν να βρουν τρόπους, ώστε να ανεβάσουν τη διαφορά, όσο γίνεται. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς και το 45-34, μετά και το πίβοτ της Σουκ, αλλά και τον αιφνιδιασμό της Σπυριδοπούλου, έδειξαν ότι το σχέδιο πήγαινε πολύ καλά.

Και αυτό μας έδειξε και η επιστροφή από τα αποδυτήρια. Αν και το ξεκίνημα ήταν σχετικά νευρικό, εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός κράτησε με το μέρος του την πρωτοβουλία του ρυθμού και των κινήσεων, φτάνοντας σε προβάδισμα 15 πόντων (51-36), χάρη στο καλάθι της Αγραφιώτη. Το μέγεθος της Μπουθ και η Γκίλντει ήταν τα μοναδικά στηρίγματα των φιλοξενούμενων, στον αντίποδα, στην προσπάθεια να κλείσουν την ψαλίδα. Μεγαλύτερη ποικιλία από πλευράς γηπεδούχων, που εμφάνισαν, σε μεγάλο βαθμό, καλή κυκλοφορία και εναλλαγή της μπάλας. Στο 60-46 έφεραν το σκορ Γκούσταφσον και Αυτζή, μόνη απάντηση η μείωση της Χατζηγιακουμή σε 60-48. Βασικός παράγοντας, για την κυκλοφορία της μπάλας η Νικολοπούλου, που ζωντάνεψε το περιφερειακό παιχνίδι και απελευθέρωσε την κυκλοφορία της μπάλας.  Με τη Σουκ και τη Σταμάτη να αποτελούν τον καθρέφτη του παραπάνω, στη φάση που έκανε το 66-48. Με το καλάθι της Σουκ ολοκληρώθηκε, κάπως έτσι, στο 66-52, το τρίτο δεκάλεπτο.

Με την τελευταία πράξη της αναμέτρησης να μοιάζει πιο πολύ με τυπική διαδικασία. Το σκηνικό λίγο άλλαξε και η Σταμάτη απογείωσε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (+22, 79-57), με back to back τρίποντα. Η Γκιντέι και η έντονη κινητικότητά της στο ζωγραφιστό έμειναν μόνο, για τον Πρωτέα Βούλας, στα τελευταία λεπτά. Με την Αγιούσο, κάπου εκεί, να έχει τρομερές διαθέσεις, κάνοντας το 86-58. Το μοτίβο λίγο αλλάζει μέχρι το τέλος, με τις Αυτζή και Σταμάτη και φέρνουν απλώς  στο +33 το σκορ (93-60), το οποίο θα κλείσει στο 93-62.

Δεκάλεπτα: 21-20, 45-34, 66-52, 93-62

Ολυμπιακός (Νίκλας):Αγραφιώτη, Σταμάτη 14(2), Αγιούστο 17(2), Σπυριδοπούλου 10(1), Σύρρα 2, Γκούσταφσον 24(3), Νικολοπούλου 4, Δίελα 4, Γκουζέλου, Αυτζή 6(2), Σουκ 12, Βαμβακά.

Πρωτέας Βούλας (Σουλιώτης):Γκίλντεϊ 15(1), Χατζηβασιλείου 11(2), Μάντιτς 2, Σακελλαρίου, Πατεράκη 2, Χατζηγιακουμή 2, Αλεξιά, Αναστασοπούλου 10(1), Μπουθ 17(3), Τζανετάτου 3.

Διαιτητές: Αποστολίδης Β.-Χρηστίδης Η.-Βελέντζας

Κομισάριος: Ζερβούδης

Μετά το παιχνίδι, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θάνος Νίκλας μας μίλησε, όχι μόνο για το παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια, λέγοντάς μας ότι:

«Ερχόμαστε από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Και το παιχνίδι μέσα στον Παναθηναϊκό και το ευρωπαϊκό δεν είχαν τα αποτελέσματα και την εμφάνιση που θέλαμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε σε αυτό. Από εκεί και πέρα, σήμερα είχαμε μία καλή απόδοση, παίξαμε αρκετά καλά, παίξαμε δυνατά στην άμυνα. Σίγουρα το κενό είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Αυτό της εθνικής, για να μπορέσουμε να αναδιοργανώσουμε κάποια πράγματα, όσον αφορά  την αντιμετώπιση και, κυρίως, το ξεκίνημα των παιχνιδιών. Δεν έχει χαθεί κάτι, είμαστε, αυτή τη στιγμή, πρώτοι στη βαθμολογία, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά επιτυχημένα και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, που είναι ο στόχος αυτή τη στιγμή για εμάς».

Ενώ, η αρχηγός των ερυθρόλευκων, Εβίνα Σταμάτη, μας εξέφρασε την ευχαρίστηση, αλλά και την αισιοδοξία της, τόσο για το ματς που ολοκληρώθηκε, όσο και για το απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί, αναφέροντάς μας πως:

«Είπαμε ότι πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Νομίζω ότι στο σημερινό παιχνίδι αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε μία από εμάς που μπήκε και έπαιξε, γιατί βγάλαμε ενέργεια και τα 40 λεπτά. Συγχαρητήρια και στον Πρωτέα. Κρατάω την ένταση για 40 λεπτά και ότι δεν παρατήσαμε καμία μπάλα. Και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Λόγω και της εμπειρίας που έχουμε, αλλά και της ποιότητας παικτριών, που έχουμε στην ομάδα, μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας. Αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε Το Κύπελλο φυσικά και έχει χαθεί και είναι κάτι που έχουμε αφήσει πίσω. Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι μαζί μας και στα δύσκολα, το εισπράττουμε αυτό. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τη συνέχεια, ο Ολυμπιακός περιμένει την Ελευθερία Μοσχάτου, στο ΣΕΦ, για το, εξ αναβολής, παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου (20:00), πηγαίνοντας, έπειτα, στην Πυλαία, για τη μάχη με τον ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα που η ομάδα των νότιων προαστίων υποδέχεται, αμέσως μετά, τα Χανιά, για την 20η αγωνιστική.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *