Type to search

SUPER LEAGUE 2 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SUPER LEAGUE 2: Νέο κρίσιμο Δ. Σ. την Πέμπτη 2/2 για τα χρήματα του στοιχήματος, σκέψεις για διακοπή του πρωταθλήματος !

Share

Το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ θα λάβουν τελικώς οι ομάδες της Super League 2 από τη φορολόγηση του Στοιχήματος και υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στη Λίγκα. Κρίσιμο Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (2/2) με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Μπορεί στις τάξεις της Super League να υπάρχει ικανοποίηση για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τις 14 ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας να πληρούν όλα τα κριτήρια για τη χρηματοδότηση από τη φορολόγηση του Στοιχήματος, αυτό όμως δεν ισχύει και για τη Super League 2.

Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να μοιραστούν το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ, χρήματα αρκετά λιγότερα από αυτά που είχαν προϋπολογίσει και πίστευαν ότι θα λάβουν, με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Συγκεκριμένα, από τα 63 εκατομμύρια ευρώ, που θα διανεμηθούν από το Στοίχημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, προβλεπόταν, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση (με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα 8,7 να δοθούν στη Super League 2, πριν από μία εβδομάδα έγιναν 5,1 και χθες ανακοινώθηκε πως θα είναι 1,7!

Αυτό συνεπάγεται πως, με εξαίρεση τους Ολυμπιακό Β’, Παναθηναϊκό Β’, ΑΕΚ Β’ και ΠΑΟΚ Β’, αλλά και τους Απόλλωνα Λάρισας και Ηρόδοτο που δεν αδειοδοτήθηκαν, οι υπόλοιπες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα λάβουν η καθεμία από 70.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως το μπάσκετ (Α1 ανδρών) θα λάβει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ και το βόλεϊ (Α1 ανδρών) 2.5 εκατ. ευρώ, ενώ η Super League θα εισπράξει το ποσό των 21 εκατ. ευρώ

Την Πέμπτη (2/2) θα πραγματοποιηθεί κρίσιμο Δ.Σ. και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ακόμα και της διακοπής του πρωταθλήματος, αφού υπάρχουν φωνές που ζητούν ακραία μέτρα, προκειμένου να πιέσουν περισσότερο την Πολιτεία. Ένα άλλο σενάριο είναι να μην αποδεχτούν οι ομάδες τα χρήματα και να βγουν στην αντεπίθεση με την έκδοση μιας επιθετικής ανακοίνωσης.

Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αυριανές εξελίξεις…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *