Type to search

AEK ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έκαναν το καθήκον τους

Share

Οι δύο από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου πέτυχαν σημαντικές νίκες χθες(29/1), με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-1 του ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ΑΕΚ να κερδίζει εμφατικά με 3-0 τον Άρη, στην «ΟΠΑΠ Αρένα».

Καρδιοχτύπια, αλλά με αίσιο τέλος για τους πρωταθλητές

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια πολύ σημαντική νίκη, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 19 από το γκολ του Ντίκο, σε μια φάση όπου η άμυνα τους έδειξε πάλι αδυναμία. Πέρασε σχεδόν ένα ημίωρο, μέχρι να οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, χάνοντας διπλή ευκαιρία με Χάμες και Χουάνγκ. Η ισοφάριση ήρθε στο 40, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χάμες, ο Μπακαμπού βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Μίτσελ μπήκε φορτσάτη στον αγωνιστικό χώρο και απώλεσε σωρεία ευκαιριών από το 49 έως το 74, πέφτοντας πάνω στον εξαιρετικό Μανδά. Τελικά, η λύτρωση ήρθε στο 76, όταν μετά από σέντρα του Μπιέλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Εμβιλά πάσαρε υποδειγματικά στον Ελ Αραμπί ο οποίος εξ επαφής ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν παρέδωσαν τα όπλα, και σε δύο περιπτώσεις έφτασαν μια ανάσα από το να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως ο Πασχαλάκης αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν, φύλακας άγγελος για τους πρωταθλητές.

Με σφραγίδα του Αραούχο, προσωρινά στην κορυφή

Η «Ένωση», για μια ακόμα φορά στο νέο της γήπεδο, υπέταξε άλλον ένα μεγάλο αντίπαλο, επικρατώντας του Άρη με 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Άμραμπατ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ, το οποίο κέρδισε ο Αραούχο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους 36, όταν μετά από κάθετη πάσα του Πινέδα ο Γκαρσία αστόχησε από πλάγια θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιτούρμπε, όταν η κεφαλιά του κόπηκε στη γραμμή από την άμυνα της ΑΕΚ. Εντούτοις, αυτή η φάση σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ανθρώπους του Άρη, οι οποίοι ζήτησαν πέναλτυ, στη σύγκρουση του Αθανασιάδη με τον Φαμπιάνο. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, χωρίς να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Στο 60, οι φιλεξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, με τον Ετέμπο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν η κεφαλιά του Μπράμπετς στο 68 εξουδετερώθηκε από τον Αθανασιάδη. Οι «κιτρινόμαυροι», εκμεταλλεύθηκαν την αριθμητική τους υπεροχή, με τον Αραούχο να «σερβίρει» αρχικά τον Γκατσίνοβιτς στο 74 και έπειτα τον Πινέδα στο 88 για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 και η ΑΕΚ να αποσπαστεί δύο βαθμούς, από τον ΠΑΟ, έχοντας όμως ματς περισσότερο.

Σήμερα(30/1), αγωνίζονται οι έτεροι μνηστήρες του τίτλου, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΟ να έχει σαφώς δυσκολότερη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *