Type to search

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΕΡΑΣΕ “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΣΤΗΡΑ Η ΑΛΥΓΙΣΤΗ ΜΑΡΚΟ

Share

ΦΩΣΤΗΡΑΣ – Γ. Σ. ΜΑΡΚΟ 0 – 1 :  Η Μαρκό απέδρασε με σπουδαίο διπλό από την έδρα του Φωστήρα σε μια επεισοδιακή αναμέτρηση με τρομερή ένταση, δύο αποβολές παικτών της Μαρκό και ένα ακυρωθέν τέρμα του Φωστήρα που προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω γενικευμένης σύρραξης.

 

Η Μαρκό επικράτησε 1 – 0  του Φωστήρα στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στο δημοτικό γήπεδο Ταύρου «Σπύρος Γιαλαμπίδης» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Επρόκειτο για μία κρίσιμη αναμέτρηση με υψηλό διακύβευμα καθότι αμφότερες επιζητούσαν εναγωνίως τη νίκη, η μεν Μαρκό για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και ο δε Φωστήρας για να αναρριχηθεί έστω και προσωρινά στην 1η θέση. Οι γηπεδούχοι ήταν καταφανώς ανώτεροι των φιλοξενούμενων σε μια αναμέτρηση χωρίς πολλές ευκαιρίες αλλά με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και δυνατές μονομαχίες όπου η Μαρκό βρήκε το γκολ της νίκης στη πρώτη και μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη της στην περιοχή του Φωστήρα στο 40ο λεπτό με χρυσό σκόρερ τον κεντρικό αμυντικό Τσίκλο.

 

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση εκκίνησε με τον Φωστήρα να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να αναπτύξει τις επιθέσεις του από τα άκρα και δη από την αριστερή πτέρυγα. Οι φιλοξενούμενοι ασκούσαν επιθετικό πρέσινγκ που έφτανε μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την κυκλοφορία μπάλας των ποδοσφαιριστών του Φωστήρα. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία, αλλά με υψηλή ένταση στις διεκδικήσεις μπάλας και στις εναέριες μονομαχίες. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Φωστήρα σημειώθηκε στο 14ο λεπτό με τον Χριστόπουλο να κάνει μια σέντρα από τα αριστερά και τον Παρασκευόπουλο να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία των αμυντικών της Μαρκό και να σουτάρει από την κορυφή της μικρής περιοχής με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βουτσέλα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά όταν ύστερα από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Φωστήρα από τα αριστερά, ο Χριστόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας, πάτησε στην αντίπαλή περιοχή αλλά το σουτ που εξαπέλυσε, κατέληξε στην αγκαλιά του Βουτσέλα. Οι γηπεδούχοι, προϊόντος του χρόνου, κέρδιζαν μέτρα στο αγωνιστικό χώρο, έφταναν με αξιώσεις στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου αλλά ήταν φλύαροι στην τελική επιλογή, ενώ οι της Μαρκό ξεκινούσαν την πίεσή τους από το χώρο της μεσαίας γραμμής με στόχο να ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας, να μεταβούν ταχύτατα στην επίθεση και να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης, η Μαρκό πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Τσίκλο να πιάνει κεφαλιά – ψαράκι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και να γράφει το 1 – 0 για την ομάδα του στην πρώτη και μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη των ποδοσφαιριστών της Μαρκό στη περιοχή του Φωστήρα.

Στο δεύτερος μέρος, ο Φωστήρας ανέβασε την απόδοση του, κυκλοφορούσε την μπάλα με υπομονή ψάχνοντας την κατάλληλη δίοδο προς την εστία του Βουτσέλα, αλλά αδυνατούσε να φτάσει σε αξιόλογη τελική προσπάθεια μια και η Μαρκό αμυνόταν πολύ χαμηλά στο τερέν και έκλεινε αποτελεσματικά όλους τους κενούς χώρους. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και στο 63ο λεπτό ύστερα από έξοχη εναλλαγή μπάλας από τα δεξιά ο Φέκκας έκανε το γύρισμα στην περιοχή της Μαρκό και ο Λαζαρίδης βρέθηκε σε θέση βολής άλλα η κεφαλιά που πήρε έφυγε πάνω από την εστία του Βουτσέλα. Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης κατόρθωσε να ισοφαρίσει με σουτ εντός περιοχής του Χριστόπουλου αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, γεγονός που προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω γενικευμένης σύρραξης εντός αλλά και εκτός του αγωνιστικού χώρου και άμεση παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε και στο 79ο λεπτό η Μαρκό έμεινε με δέκα παίκτες διότι ο Γκεμίσης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στα όρια της μεγάλης περιοχής. Από αυτή την εκτέλεση φάουλ προήλθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Λαζαρίδη να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και τον Βουτσέλα να αποσοβεί σωτήρια την παραβίαση της εστίας του. Στα τελευταία λεπτά δεν καταγράφηκε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τον Φωστήρα να πολιορκεί την άμυνα της Μαρκό, η οποία άντεξε την πίεση, έμεινε στο τέλος με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Μουσταφίδη και το 0 – 1 παρέμεινε αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Χρόνη.

Μετά το πέρας του σημερινού κομβικού αγώνα και δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 1ο γύρου, ο μεν Φωστήρας υποχώρησε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 16 βαθμών και επίδοση τεσσάρων νικών, τεσσάρων ισοπαλιών και τριών ηττών. Η δε Μαρκό, η οποία διαγράφει μια εξαιρετική αγωνιστική πορεία, προπορεύεται στη βαθμολογία του 5ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας σε ισοβαθμία με την Θύελλα Ραφήνας με συγκομιδή 21 βαθμών, μετράει πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και ουδεμία ήττα σε 11 αγωνιστικές και συγκαταλέγεται αναμφίβολα μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την πολυπόθητη άνοδο στην Super League 2.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Φυλακτός, Τσουβαλτσίδης, Τζιάτζιος, Λώλος, Ανδριόπουλος, Ξενοπανάγος, Χριστόπουλος, Θεοδωρίδης, Λαζαρίδης, Φέκκας, Παρασκευόπουλος

Αναπληρωματικοί: Καραμπαγιάς, Αλέξης, Πινιώτης, Μάνος, Μανώλης, Νταούλια, Γερακούδης, Μπαλλιάν

 

Γ. Σ. ΜΑΡΚΟ: Βουτσέλας, Τσίκλος, Λαμπρόπουλος, Χάιδος, Φλώρος, Μουσταφίδης, Μπέλερης, Γκεμίσης, Νατσιόπουλος, Βασιλειάδης, Κράσι

Αναπληρωματικοί: Σουλέλες, Γκίκα, Φουάσης, Γκέζος, Σόμογλου, Αλέμης, Γκέγκα, Πίκουλας, Πιετρής

 

Διαιτητής: Χρόνης Γεώργιος

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Μαυρομάτης Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Παπαδόπουλος Νικόλαος

Παρατηρητής Αγώνα: Πορφύρης Ιωάννης

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *