Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λευκή ισοπαλία στη Διάνα με κερδισμένο… τον Μικρασιατικό

Share

Η Διάνα Ηλιούπολης υποδέχτηκε το Χαϊδάρι στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν δεύτεροι με 25 βαθμούς. Αμφότερες οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε απόσταση… βολής από τον πρωτοπόρο Μικρασιατικό, ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε κερδίσει τον ΑΟ Καλαμακίου και είχε φτάσει τους 28 βαθμούς. Το παιχνίδι ήταν ένα κανονικό ντέρμπι, με γρήγορο ρυθμό, αρκετές φάσεις και πολλά νεύρα. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν πολύ, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το τελικό 0-0 να αφήνει και τις δύο  ανικανοποίητες, αφού έχασαν έδαφος στη κούρσα της πρωτιάς.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι από την αρχή είχε γρήγορο ρυθμό και δεν άργησαν να έρθουν οι μεγάλες στιγμές. Η πρώτη φάση του ματς ανήκε στο Χαϊδάρι. Στο 13ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Παληγεώργος πάτησε για τον Αποστολόπουλο, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπακογιάννη και ο Τζίνας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι παίχτες της Διάνας δημιούργησαν τη δίκη τους στιγμή στο 15′, όταν ο Καζάκος σέντραρε, ο Ζίζηλας έκανε τη προβολή και ο Καλαματιανός απέκρουσε ενστικτωδώς με τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζώης έπιασε τη κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές για να προηγηθούν στο σκορ. Στο 24ο λεπτό, μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη των παιχτών της Διάνας, ο Ποντικάκος έκανε το γύρισμα στη περιοχή, ο Ζώης δεν μπόρεσε να εκτελέσει, η μπάλα στρώθηκε στο Φάρο, αυτός όμως έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 37′ ο Πανίδης σέντραρε και ο Ποντικάκος ανενόχλητος έπιασε τη κεφαλιά αλλά αστόχησε από κοντινή απόσταση.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται πιο προσεκτικές στον αγωνιστικό χώρο. Οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν λιγότερες. και μάλιστα αυτές ήρθαν προς το τέλος του ματς. Στο 90ο λεπτό, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Λειβαδάς μπήκε από τα πλάγια στη περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά ο Καλαματιανός απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 92′, όμως το Χαϊδάρι σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην εκπνοή του αγώνα. Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε με σέντρα ένα φάουλ από πλάγια θέση, ο Παληγεώργος πετάχτηκε  στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε ανενόχλητος τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με αυτή την ισοπαλία το Χαϊδάρι έφτασε τους 26 βαθμούς, όμως έμεινε στο -2 από τον πρωτοπόρο Μικρασιατικό. Από την άλλη, αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τη Διάνα μέσα στο 2023 αφού στα προηγούμενα 3 παιχνίδια είχε πετύχει ισάριθμες νίκες.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Διάνα (Κουσάνας, 3-4-3): Τζίνας, Δάρρας, Μπακογιάννης, Μπαρδάκης, Πανίδης, Παπατζίμας, Κατσιάνης, Ποντικάκος, Καζάκος (78′ Ευθυμίου), Ζώης (57′ Λειβαδάς), Φάρος

Χαϊδάρι (Χλωρός, 4-2-3-1): Καλαματιανός, Γιαννακόπουλος, Καλογερόπουλος, Ζίζηλας, Μπιταξής, Αντωνόπουλος, Ζαχαρίου, Καμπεράι, Παληγεώργος, Αποστολόπουλος, Γκρέμπι

Διαιτητής: Τσατσούλης, 1ος Βοηθός: Κολλιάκος, 2ος Βοηθός: Σαμοϊλης

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *